Neler Yeni

Youtube'a günde 2 shorts atıyorum 1 tanesini sadece öneriyor

Emredkaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Demirkaya
Merhaba, yaklaşık 3 aydır düzenli olarak Shorts içerikleri ürettiğim bir YouTube kanalım var. Günde 1 video paylaşıyorum ve videolarım ortalama 15-20 bin izlenme alıyor. Ayrıca 2 milyon ve 400 bin izlenmeye ulaşan videolarım da oldu. Şu an kanalımda 1.800 abone bulunuyor.

Sormak istediğim konu şu: Günde 1 video paylaştığımda her gün videom öneriliyor, ancak 2. videoyu yüklediğimde YouTube tarafından önerilmiyor ve sadece abonelerim tarafından izleniyor.

Buna karşın, benimle aynı konsepti üreten bazı kanallar günde 4 video paylaşmasına rağmen tüm videoları önerilere düşüyor ve genellikle 50 bin ila 500 bin arasında izlenme alıyorlar.

Kanalımda kimlik ve telefon doğrulaması yapıldı. Normal şartlarda birden fazla Shorts videosu paylaşabiliyor olmam gerekiyor, ancak YouTube ikinci videomu önerilere dahil etmiyor.

Bu konuda bilgi sahibi olan veya benzer bir durumu yaşayıp çözüme kavuşturabilen biri varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,854
İsim
uwu
Abone sayın fazla düşük değil mi

Emredkaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Demirkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
shorts yaparak abone kazanman zor olur herkes kaydırıp geçiyor en fazla like atarlar, yayın açıp video falan atarsan daha çok abone alırsın
Sorduğum soru bu değil ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mizah amaçlıdır kanalın ismi
Mesaj otomatik birleştirildi:

sanırım sorunu çözdüm hep aynı açıklamayı kullanıyordum bu sebepten önermiyor olabilir mi sizce

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Günlük bir limit var. Günde 1 video atsan yeterli. Videoyu gerektiğince hafta içi akşam 4-5 arasında atmaya çalış. Ortalama olarak 2,5 ve 6. günlerde az öneriyor ama istikrarlı bir şekilde devam edersen kanalın tutar. Ayrıca Youtube İnstagram gibi değildir yani özgün içeriğin bile olsa sadece böyle tanınman zordur. Bir içerik çıktığında ilk alternatifi yapan kişilerden olmaya çalış çünkü youtubeda özgün değil hızlı olanlar kazanıyor.

Emredkaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Demirkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Günlük bir limit var. Günde 1 video atsan yeterli. Videoyu gerektiğince hafta içi akşam 4-5 arasında atmaya çalış. Ortalama olarak 2,5 ve 6. günlerde az öneriyor ama istikrarlı bir şekilde devam edersen kanalın tutar. Ayrıca Youtube İnstagram gibi değildir yani özgün içeriğin bile olsa sadece böyle tanınman zordur. Bir içerik çıktığında ilk alternatifi yapan kişilerden olmaya çalış çünkü youtubeda özgün değil hızlı olanlar kazanıyor.
3 ayda 10m kotasını doldurmak ve para kazanmayı açmak istiyorum her gün 1 video ile devam edersem bu kotanın dolması zor gibi geliyor

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
3 ayda 10m kotasını doldurmak ve para kazanmayı açmak istiyorum her gün 1 video ile devam edersem bu kotanın dolması zor gibi geliyor
İşte en büyük sıkıntı bu. Youtube a para için başlamak. Yani evet birsürü kişi kazanıyor ama bu sektöre para için bakarsan her zaman biryerlerden kalitesizlik çıkar. Bu iş hem özgün olsun hemde rekabetli, Sabır en büyük ilaçtır. Birsürü Youtube kanalları görüyorum mesela 2-3 yıl önce Phonk müzikleri zirvedeyken bir adam Çok izleniyordu ben hep onu takip ediyordum, Baktığımda ise adam 11 yıldır video atıyor. Şuan abonesi 30-40 Bin civarında ve çoktan Youtube'un tozlu raflarına girdi. O yüzden kusursuzluk beklemeyeceksin veya hemen olsun demeyeceksin.

Emredkaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Demirkaya
İşte en büyük sıkıntı bu. Youtube a para için başlamak. Yani evet birsürü kişi kazanıyor ama bu sektöre para için bakarsan her zaman biryerlerden kalitesizlik çıkar. Bu iş hem özgün olsun hemde rekabetli, Sabır en büyük ilaçtır. Birsürü Youtube kanalları görüyorum mesela 2-3 yıl önce Phonk müzikleri zirvedeyken bir adam Çok izleniyordu ben hep onu takip ediyordum, Baktığımda ise adam 11 yıldır video atıyor. Şuan abonesi 30-40 Bin civarında ve çoktan Youtube'un tozlu raflarına girdi. O yüzden kusursuzluk beklemeyeceksin veya hemen olsun demeyeceksin.
Ben sadece önerilsin istiyorum ben kötü video yaparsam izlenmesin o problem değil 100 izlensin ama izlensin youtube önersin algoritma sevmezse daha fazla kişiye önermesin orası benim hatamdır ama yaptığım video hiç önerilmediğinde youtube videoyu test etmemiş oluyor ben bu sorunu çözmek istiyorum

Top Bottom