YÜKSEK AYARDA OYUNDAN ATMA (WİTCHER 3)

FORVAN

80+
Reaksiyon skoru
1
SENE SONU KAMPANYASINDAN YARARLANMAK İÇİN BİLİNEN BİR FİRMADAN SIFIR PC TOPLADIM.

DONANIMI : MSİ RTX 4060Tİ 2X OC GPU
İNTEL İ5 13400F CPU
MSI PRO H610M-E DDR5 ANAKART
16X2 KİNGSTON 5600MHZ RAM
WD 1TB SSD
650W 80 PLUS PSU

BİRKAÇ OYUN OYNADIM ŞİMDİYE KADAR FAKAT İLK GRAFİK AĞIRLIKLI OYUNUM WİTCHER 3 OLDU. RTX MOD AÇIK İKEN BULANIKLIK KAPALI VE GENEL AYARLARI YÜKSEKTE (ULTRA DEĞİL) AYARLADIĞIM TAKTİRDE 50 DK LIK OYUNUN ARDINDAN BENİ MASAÜSTÜNE ATIYOR VE OYUNU KAPATIYOR. NEDEN KAYNAKLANDIĞINI TAM ÇÖZEMEDİM. CPU O ANDA %100 OLUP KAPATIYOR OLABİLİR ÇÜNKÜ YOĞUN BİR FAN SESİ İLE KAPANABİLİYOR. (STOK FAN KULLANIYORUM). AŞIRI ISI OLUYOR OLABİLİR(GPU ISISINI KONTROL EDİYORUM %70 İ GEÇMİYOR). DONANIMSAL BİR AĞRIZA OLABİLİR.

SİZİN FİKRİNİZ NEDİR? SİSTEMDE YETERLİ OLMAYAN BİRŞEY Mİ VAR OYUNDAN KAYNAKLANAN BİRŞEY Mİ? (OYUN STEAMDEN)

Son düzenleme:
Oyun sırasında CPU Sıcaklığını kontrol eder misin? Ekran kartını besleyebilmek için fazla ısınıyor olabilir.

Hocam muhtemelen ısıdandır. Afterburner indirip kontrol et. Bende yakın zamanda ultra+rtx ile oynadım, hiç oyundan atma ile karşılaşmadım.

Hocam muhtemelen ısıdandır. Afterburner indirip kontrol et. Bende yakın zamanda ultra+rtx ile oynadım, hiç oyundan atma ile karşılaşmadım.
donanımsal bir sorun yok değil mi? ÇAKIŞMA OLMAZ
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Afterburn ün son konuşulan fps drop olaylarından sonra indirmeyi çok istemem açıkcası

CPU-Z den bakabilirsin.

MSI afterburner açarak bu şekilde oyun içinden kontrolleri yapman gerekiyor.

Witcher 3 DX12 4K Maximum.jpg

CPU-Z'yi indirip kur, basit bir program zaten. O kısımda görebilirsin.

Dostum indir kur bir bakalım daha sonradan yine silersin, bu arada biz niye yalvarıyoruz anlamadım :D

Oyun sırasında CPU Sıcaklığını kontrol eder misin? Ekran kartını besleyebilmek için fazla ısınıyor olabilir.
Ekran görüntüsü 2025-02-28 005758.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

DURDURUP ÖLÇTÜĞÜM TAKTİRDE PAYLAŞTIĞIM GİBİ DURUMU. ISI KAYNAKLI OLABİLİR ÇÜNKÜ FAN SESİ ARTIYOR. ÖZELLİKLE OYUNU DURDURUP MAP DE YADA KARAKTER EKRANINDA TAKILINCA. CPU KULLANIMI DA ARTIYOR O SIRA

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-02-28 005850.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-28 005850.png
    12.3 KB · Hit: 19
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,479
Üyeler
183,437
Son üye