Neler Yeni

YÜKSEK HZ MONİTÖR TAMAMİ İLE TUZAK

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Uğur
Arkadaşlar tamamen kendi fikrim. Sizde fikrinizi yazın aydinlanalim
60 75 hz de takilirken 7800 xt ile forumda yüksek hz alsana o karta o hz değerleri olmusmu dediler aldim 180 hz evet ilk başta yağ gibi ama göz öyle bişey ki alışınca 60 75 hzdeki gibi alışıyor onun gibi geliyor akışkanlık
Misal 60 hz panel telefondan 120 hz e geçmiştim daha bu monitörü almadan
120 hz telefon ekrani ilk haftalar aylar 60 dan geçtiğim için yağ gibi hoş akıp gidiyor beyin 120 hz'e adapte olunca 60 nasılsa 120 öyle olmaya başlıyor inannin bu böyle fark yok.
Bu sefer 60 a gecince takılma hissi oluşuyor tamami ile oyun sektörünün tuzağı kisacasi anlik fps düştü 180 hz ekranda hadi diyelim bir sahnede 80 oldu optimizasyonu kötü oyunun 180 lik monitör var ama 80 de oynatiyor o kasma hissi ile işkence oluyor oyun neden çünkü gözler 180 hz alıştı bir kere assagi kare hizlari göz afalliyor kisacasi daha yüksek hz istedikce assagisi iskence oluyor suan 75 hz geri dönüyorum alisma surecindeyim göz alisinca ayni akiskan görüntü 180 de olduğu gibi olacak. Tamami ile oyun sektörünün para tuzağı daha yüksek fps isteyen karta yöneleceksin daha güçlü kart isteyeceksin 180 fps vermeyen bir karta sahipsen hem monitör hem ekran karti sektörü işte bence böyle para kazanacak.
Fikriniz varsa söyleyin yanlış bildiğim varsa aktarın saygi cercevesinde.

barbaross

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
barbaros kara
Rekabetçi oyunlarda yüksek hz avantaj sağlar. Ayrıca saniyede 60 kare görmeyi 180 görmekle eş tutmak mantıksız geldi, göz yorgunluğu ve akıcılık açısından dünyalar kadar fark var. Yine de 60hz 5ms monitörlerle mutluluklar size 😅

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Abdullah Çetin
60 75 hz de takilirken 7800 xt ile forumda yüksek hz alsana o karta o hz değerleri olmusmu dediler aldim 180 hz evet ilk başta yağ gibi ama göz öyle bişey ki alışınca 60 75 hzdeki gibi alışıyor onun gibi geliyor akışkanlık
120 hz telefon ekrani ilk haftalar aylar 60 dan geçtiğim için yağ gibi hoş akıp gidiyor beyin 120 hz'e adapte olunca 60 nasılsa 120 öyle olmaya başlıyor inannin bu böyle fark yok.
Bu sefer 60 a gecince takılma hissi oluşuyor tamami ile oyun sektörünün tuzağı kisacasi anlik fps düştü 180 hz ekranda hadi diyelim bir sahnede 80 oldu optimizasyonu kötü oyunun 180 lik monitör var ama 80 de oynatiyor o kasma hissi ile işkence oluyor oyun neden çünkü gözler 180 hz alıştı bir kere assagi kare hizlari göz afalliyor kisacasi daha yüksek hz istedikce assagisi iskence oluyor suan 75 hz geri dönüyorum alisma surecindeyim göz alisinca ayni akiskan görüntü 180 de olduğu gibi olacak. Tamami ile oyun sektörünün para tuzağı daha yüksek fps isteyen karta yöneleceksin daha güçlü kart isteyeceksin 180 fps vermeyen bir karta sahipsen hem monitör hem ekran karti sektörü işte bence böyle para kazanacak.
Hocam, zaten o hz monitörler fps oyunları için önem arz ediyor..

Çok üst düzey sisteme sahip olmayanlar için AAA oyunlarda 180hz monitör gereksiz..

gokhanium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Gokhan Kel
Bu şey gibi olmuş ben her gün makarna yiyordum alışmıştım bana niye et yemeğini tanıttınız ben yine makarnama geri dönüyorum 😂

Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Süleyman Aydın
Çok saçma bir yaklaşım olmuş :). Biri 60 fps diğeri 180. Göz tabi ki 180 e alışıyor ama 60 gibi görmüyorsun onu. 180 den 60 lık bir ekrana geçince sanki 30 fps gibi geliyor.

Örnek olarak 144 hz monitörde oyun oynuyorsun ama ekran yenileme hızı 60. Oynarken sanki takılma vb gibi geliyor sonra 144 e alınca yağ gibi akıyor.

İster üst seviye ister alt seviye fark etmez, yüksek hz monitör her zaman avantajdır. Örnek dlss ile yada yeni teknolojilerle fps artışı oluyor. 60 hz olsa bu nimetlerden faydalanamazsın. 144 yada 180 olunca alternatifin oluyor.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,514
İsim
memz
İlgilendiği Kategoriler
eski bilgisayarları öldürüp bilgisayar satıcılarını zengin etmek
Bu şey gibi olmuş ben her gün makarna yiyordum alışmıştım bana niye et yemeğini tanıttınız ben yine makarnama geri dönüyorum 😂
şahane benzetme bu arada et ne ben bilmiyom makarna baya güzel

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Forget
Aslında haksız değil ha valla bak

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Ne gerek var zaten gözümüz max 24 fps görüyor 60 gereksiz tüm monitörler 24 sabit olmalı (!)

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Uğur
Aslında haksız değil ha valla bak
Aynı geliyor 120 yada 180 e alisinca o his vs gidiyor bence yafa her göz pigment sayisi vs etkiliyor herkeste farklidir evet 180 biraz daha akiskan ama alisinca 60 daki gibi geliyor bence

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Gökhan
rekabetçi oyunlarda olmazsa olmaz bence. bir tek lol dota gibi oyunlarda 60fps de idare eder. ben 13 yıldır 24 inç 1080p 60hz monitörümü kullanıyorum 120hze geçmek istiyorum aslında ama monitör sıkıntısız çalışıyor bakalım bozulduğu zaman alıcam

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Forget
Aynı geliyor 120 yada 180 e alisinca o his vs gidiyor bence yafa her göz pigment sayisi vs etkiliyor herkeste farklidir evet 180 biraz daha akiskan ama alisinca 60 daki gibi geliyor bence
Hikayeli oyunlar için inan çok farketmiyor HZ değeri, ekranın büyüklüğü, panel kalitesi vs. Önemli oluyor

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Uğur
Hikayeli oyunlar için inan çok farketmiyor HZ değeri, ekranın büyüklüğü, panel kalitesi vs. Önemli oluyor
Kesinlikle katiliyorum ben hikayeci oyun oynuyorum online yok. Belki ondan kaynakli fark hissetmiyorum valo vs kantir yok bende

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,647
Üyeler
168,470
Son üye
Atakan Emir
Top Bottom