Yüksek lisans eğitimi ve tecil hk.

Senja

80+
Katılım
19 Kasım 2023
Mesajlar
15
Reaksiyon skoru
1
Selam arkadaşlar,

Makine mühendisiyim, Kasım 2025'te tecilim bitiyor. Bu yüzden ne olursa olsun bu güz döneminde bir yüksek lisans programına kayıt olmam gerekiyor.

Ortalama 2.99 31 Mayıs’ta YÖKDİL’e, 6 Temmuz’da ALES’e gireceğim. Şu an acil hedefim sadece bir programa girip tecil süremi uzatmak. Ne okuduğumun, bölümün hiçbir önemi yok. Yüksek lisans olsun da işletme olur, eğitim olur, uzaktan olur, yüz yüze olur fark etmez.

Devlet üniversitesi olması önemli, özel veya paralı program düşünmüyorum. Ankara'dayım, uzaktan olursa çok iyi olur ama Ankara çevresinde gidip gelebileceğim bir şehirdeyse yüz yüze de gidebilirim.

Bu durumda olan, tecil için yüksek lisansa giren ya da bu süreci bilen biri varsa yardımcı olabilir mi? Tavsiye edeceğiniz üniversiteler, bölümler, tezsiz/tezli fark etmez, yeter ki girilebilecek bir yer olsun. Alternatif olarak kendi bölümümle alakalı okumayı düşündüğüm yerleri deneyeceğim ama acelesi yok.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
İki farklı okulda iki farklı bölüm kazandım. Spesifik sorularına yardımcı olabilirim.

Makine mühendisiyim.
 
İki farklı okulda iki farklı bölüm kazandım. Spesifik sorularına yardımcı olabilirim.

Makine mühendisiyim.
Hocam şuan askere gitmemem gerek normalde yüksek yapmak istiyorum ama şuan garanti girebileceğim bir bölüm/üniversite arıyorum tek amacım tecil uzatmak
 
Hocam şuan askere gitmemem gerek normalde yüksek yapmak istiyorum ama şuan garanti girebileceğim bir bölüm/üniversite arıyorum tek amacım tecil uzatmak
İyi bir ALES ve YÖKDIL sonrası çok zor değil. Toplamda 3 okula başvuru yapmıştım, hepsinden kabul aldım. Ortalamam pek yüksek değil, 2.8 civarı gibi aklımda kaldı. Her okulun başvuru şartı farklı, okulun sitesinden bilgi alabilirsin.

Bazısı ilave olarak ek sınav da yapıyor, fakat zorluğu şöyle söyleyeyim, hazırlanmadan gittim ve hesap makinesi almadım fakat hesap makinesi gerekiyormuş ve bilmiyordum. Bir şekilde yazılıyı geçmişim, sözlü mülakat sonunda da bir hoca çıkışta benimle özel görüşmek istediğini söyledi ve sonuçları beklemeden tez konumu seçmeye başlayabileceğimi söyledi :) İyi bir puan, iyi okul, yüksek özgüvenle hiç zor değil.
 
Geri
Top