Yardım Yüksek sıcaklık, ama yüksek GHZ

Ömər Züliyev

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
85
Merhaba, islemcim r5 7600x.
Islemcim hep yuksek derecelerde calisiyor, mesela valorantda ve diger AAA oyunlarda 75-80 derecelerde calisiyor.
PBO yu kapatmayida denedim sonuclar ayni.
Islemcimin sicakliklari yuksek, ama garip sekilde GHZ da yuksek, sabit sekilde 5.2 ghz aliyorum. O nasil oluyor? Islemcimin sicakligi yuksekse sabit 5.2 ghz almam normalmi?

Bende aynı işlemciyi kullanıyorum 360mm sıvı soğutma mevcut olmasına rağmen cpu-z testi başlar başlamaz işlemci 85-90 derecelere fırlıyor. Bir çok kullanıcının X serisi işlemcilerin ısınmasından şikayet ettiğini okumuştum ama başka yerlerde de x serisi işlemciler yüksek performans verdiği için ısındığını duymuştum

Islemcim hep yuksek derecelerde calisiyor, mesela valorantda ve diger AAA oyunlarda 75-80 derecelerde calisiyor.
Islemcimin sicakliklari yuksek, ama garip sekilde GHZ da yuksek, sabit sekilde 5.2 ghz aliyorum. O nasil oluyor? Islemcimin sicakligi yuksekse sabit 5.2 ghz almam normalmi?
75-80 dereceler o işlemci için sıcak sayılmıyor 95 dereceden sonra frekans kısmaya başlar.

Kasa için yüksek sıcaklık olabilir ama ben laptop kullanıcısı olduğum için bana göre sınır veya normal geldi. Şu kule tipi soğutucuların bazıları çok iyi, bi arkadaşımda vardı çok güçlü AMD işlemcide sıvı soğutmadan iyi soğutuyordu. Cevap verince yazarım buraya ne olduğunu

Kasa için yüksek sıcaklık olabilir ama ben laptop kullanıcısı olduğum için bana göre sınır veya normal geldi. Şu kule tipi soğutucuların bazıları çok iyi, bi arkadaşımda vardı çok güçlü AMD işlemcide sıvı soğutmadan iyi soğutuyordu. Cevap verince yazarım buraya ne olduğunu
Ryzen9 9900X, thermalright burst assasin sanırım soğutucu

O islemcinin O hızda frekans düşüneceğini sanmam. Soğutucu nedir?

Termal macun farklı olabilir
O islemcinin O hızda frekans düşüneceğini sanmam. Soğutucu nedir?
Sogutucunun pumpiyla radyator fanlarinin kablolari ayni coklayiciya takili, ve coklayicida cpu fana takili. Ondan ola bilirmi, sogutucu normal calismama ihtimali falan. Pumpin kablosunu ayri olarak anakartdaki pump girisine takip denedim, pc acdigimda tak tak tak diye garip ses geldi yuksek sesle, bende korkup direkt kapatdim pc yi eski haline getirdim(yani hepsini coklayiciya takdim).

Sogutucunun pumpiyla radyator fanlarinin kablolari ayni coklayiciya takili, ve coklayicida cpu fana takili. Ondan ola bilirmi, sogutucu normal calismama ihtimali falan. Pumpin kablosunu ayri olarak anakartdaki pump girisine takip denedim, pc acdigimda tak tak tak diye garip ses geldi yuksek sesle, bende korkup direkt kapatdim pc yi eski haline getirdim(yani hepsini coklayiciya takdim).
Pump girişine takmalısın. Öyle çalıştırıp test et

80 Derecede neden frekans kessin bilgisayar ?? Yüksek demen için 90+ derecelerde olması gerekir. 90 altı derecelerde hangi bilgisayar frekans kesmiş ? 90 üstü de kesse kesse %20 30 keser hatta belki %15 keser devam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,187
Üyeler
192,635
Son üye
etodonmez
Geri