Yuksek sistemde dusuk FPS sorunu

Reaksiyon skoru
7
Oncelikle herkese iyi geceler, omurluk olmasi acisindan yuksek bir sistem dizdim. Fakat fps aslinda yeterli fakat beni tatmin etmiyor.
CS2 benchmark sonucu 380 fps, normal rekabetcidede 340 falan.
(4:3 1920x1440 cozunurlukte)
RDR2 Dlss kapali (daha iyi goruntu kalitesi icin) hersey fullde 40, birnevi kasiyor..
2560x1440p cozunurlukte
-Sistem-
TUF 4080 Super
Ryzen 7 9800x3d
64GB 6000MHZ ram
Anlayamadigim sey birseyler mi ters? neden boyle iyi bir sistemde boyle fpsler aliyorum?
Driverler kurulu, hersey ayarli. Aydinlatirsaniz cok makbule gecer

Ekler

• image.webp
    image.webp
    10.4 KB · Hit: 29
  • image (1).webp
    image (1).webp
    29.2 KB · Hit: 31
kardom donanımda her yere yazdım bunu tekrar yazıyorum.

uygulama logosu sağ tık > özellikler > uyumluluk sekmesi > altta tam ekran iyileştirmeleri yazar bunu kapat kardom tekrar yaz. bende de bir çok oyunda düşük fps vardı win11 de bunu kapatınca düzeldi
kapat derken devre dışı bırak diyor zaten kapalı devre dışımı bırakıcaz yoksa açıkmı kalması gerekiyor

aynı sistem bende var csde bende 350-400 alıyorum o normal çok düşünmemek lazım ama rdr2 de falan az alıyorsunuz

sistemin bir parçası bozuk psu iyi akım vermiyor olabilir işlemcide elektriğinizin kirli gelmesinden kaynaklı muhtemelen bu sorundanda kaynaklanıyor olabilir örnekleri var çünkü sorunu çözeceğinizi pek zannetmiyorum bir bileşenenizde sorun var yüksek ihtimalle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartının driverını yüklediniz mi ?
Ekran kartının driverıyla ne alakası var olmasada bir şey olmuyor şöyle yazmak için yazmayın çocuk olduğunuzu belli ediyorsunuz sadece

sistemin bir parçası bozuk psu iyi akım vermiyor olabilir işlemcide elektriğinizin kirli gelmesinden kaynaklı muhtemelen bu sorundanda kaynaklanıyor olabilir örnekleri var çünkü sorunu çözeceğinizi pek zannetmiyorum bir bileşenenizde sorun var yüksek ihtimalle

Ekran kartının driverıyla ne alakası var olmasada bir şey olmuyor şöyle yazmak için yazmayın çocuk olduğunuzu belli ediyorsunuz sadece
Yaw ne anlatıyorsun ya olmasada bişey olmuyorsa o zmn bu firmalar boşuna mı bu driver ları sürekli güncel tutmaya çalışıyor sana şimdi öneriyorum yarım akılı 7+ yaşındaki kardeşim git bi bakim özelikle bi amd ekran kartı ile drevır sız oyun oynamayı dene bakim oyunun ortasında ne oluyor konuşmak için konuşma

Yaw ne anlatıyorsun ya olmasada bişey olmuyorsa o zmn bu firmalar boşuna mı bu driver ları sürekli güncel tutmaya çalışıyor sana şimdi öneriyorum yarım akılı 7+ yaşındaki kardeşim git bi bakim özelikle bi amd ekran kartı ile drevır sız oyun oynamayı dene bakim oyunun ortasında ne oluyor konuşmak için konuşma
Tamam abi anladım özür dilerim

Daha önce laptop sattığım bir arkadaş direktx yüklemediği için laptopta sıkıntı var sanıp beni aramıştı. DirektX web indirip kurun. Belki düzelir

anakart nedir hocam 9800x3d takmışsınız ama r23 testi yaptınız mı veya psu kaç w

aynı sistem bende var csde bende 350-400 alıyorum o normal çok düşünmemek lazım ama rdr2 de falan az alıyorsunuz
2k olduğu için 350-400 normal denebilir ama rdr2 cidden garip acaba ekran kartının tek kablosu mu takılı değil veya ekran kartı wat mı kısıyor

Geri