Yunanistan Türkiye Gerilimi

Bizde de para olsa bende her gün et yerim hamburger yerim :D Bide 65 yaş üstü çok cahil ya.
65 yaş üstü kendinden haber degiller :D

telefon alıcam diyorum çok pahalı olmuş felan konuşuyoruz babamla amerikanın oyunu diyor :D

65 yaş üstü kendinden haber degiller :D

telefon alıcam diyorum çok pahalı olmuş felan konuşuyoruz babamla amerikanın oyunu diyor :D
Baban da mı cahil lan! Şaka şaka. Bu ülkenin kara yüzü %52 lik kısımdır.

Ekler

• EfRwZJuX0AAsYqV.jpg
    EfRwZJuX0AAsYqV.jpg
    78.7 KB · Hit: 32
Benim Fikrim Eğer Yunanistan Savaş İlan Ederse Ege Adalarına Gireceğimiz Yönününde Ama Trakya Kısmında Yunan Tanklarının Modernize Olmasından Ötürü Zorluyacağını Düşünüyorum.Avrupa Birliği Kısmında İse Almanya İtalya İspanya Bize Destek Veriyor.Eğer İsrail İle Parseller Konusunda Anlaşıp Mısır İle de Uzlaşırsak Konunun Bizim Lehimize Döneceğini Düşünüyorum

1. hiçbir NATO ülkesi aynı ittifakına savaş açamaz.
2. İsrail'i çok küçümsüyorsun, şu anda askeri olarak en gelişmiş ülke denilebilir.
3. bir ülkenin nüfusuna göre kazandığı nerede görülmüş? Böyle düşünceniz olduğu için cehaletinizi belli ediyorsunuz.
4. konumuz siyaset değil, ancak ülkemiz savaşacak bir durumda değil. Zaten PKK ile yeteri kadar yıprandık, yıllardır sonlandıramadığımıza göre sadece polis-suçlu oyunu oynuyor gibiyiz.
5. savaş sandığınız gibi kolay değil, zaten şu anda dünyada en büyük etken o ülkenin para birimi. Eğer Amerika ve AB, Dolar-Euro'yu yükseltir ise ekonomin çöker, misal şu anda bizim ekonomimiz ciddi derecede düştü.
6. Yunanistan'ın toprağıyla dalga geçtiğin apaçık ortada, sandığının aksine oldukça büyük bir ülke yani sen onları küçük görebilirsin ama bu onların küçük olduğu anlamına gelmez. Aklını başına toplamayı öğrenmelisin, birisi senin ülkene laf etse aslan gibi kükrersin ama :)
7. sandığının aksine, ne Azerbaycan nede Pakistan bize yardım edemez. Biz savaşın içine girdiğimiz anda Rusya-Ermenistan çoktan Azerbaycanı ele geçirmiş olur. Pakistan ise suskun prensesten farksız kalır, ellerinde sadece nükleer füze var diye savaşacak güçte oldukları anlamına gelmiyor. Ayrıca hiçbir 'Arap' bizden yana olmaz, din kardeşliği diye bir şeyde yok bunu aklınızdan çıkarın. Savaş çıksa Atatürk gibi bir liderimiz olmadığı için 4 bir yandan rahatlıkla kaybedebiliriz.
8. Yunanistan'ın tarihi eseri olan Ayasofya'yı, camiye çevirdik. Kendi tarihi yapımız olmasa dahi adamlara saygısızlık ettik, o yüzden adalarda da hak arayabilirler. Sonuçta bizde hırsızlık yapmış olduk :)
9. Avrupa'nın çoğu mal??? Sen kafayı sıyırmışsın, bir insan Hamburger yiyor diye mal olmuyor bilgin olsun. Sandığının aksine sen asgari ücret ile sömürülürken adamlar ayda 200-300 birim kenarı koyup senin ömür boyu çalışıp alabileceğin arabayı 1 yılda alıyorlar. Keza meslekleri de hep üst seviyede, fabrikada falan çalışanların çoğunluğu da genel olarak Türklerden oluşuyor.
10. S-400'ler aktif falan değil, Rusya ile anlaşmamız bozuldu gibi bir şey. Onun bataryasını falan hala temin edemedik, anlaşılan araştırmadan sırf havalı gözükmek için öylesine yazan tiplerdensin.
11. Yunanistan sanılanın aksine teknoloji açısından bizden biraz daha üstün, özellikle kaç tane olduğunu unuttum ama F-35 Lightning siparişi verdiler. Yani hava saldırısında çok güçlüler. Bizde hala külüstür denilecek uçaklar var ve her seferinde makyajlıyoruz. Pilotlarımız isterse dünya birincisi olsun, altındaki kuş eski ise hiçbir şey yapamaz :)
Son olarak şunu da eklemek isterim.
Kendi ülken ve dilini bile düzgün bilmiyorsun, mesajlarına baktığımda gözlerim kan ağladı. Bir insan neden kendi diline sahip çıkıp düzgün yazmaz? O kadar zor mu yani? Lütfen güzel arkadaşım, dilini öğren. Hiç olmaz ise TDK kullan, hiçbir zorluğu yok inan bana. Hatta öğrenirsen rahatlarsın, hem okuma düzenin iyileşir hemde kurallara uyduğun için daha da sevinirsin.

Son düzenleme:
Pilotlarımız isterse dünya birincisi olsun, altındaki kuş eski ise hiçbir şey yapamaz :)
Bu tartışmayı bir kurmay albay ile yaptım. S-400 yerine F-35 tercih edilmesi gerektiğini, Yunanistan'ın F-35 alırsa bize üstünlük sağlayacağını söyledim. Amcam olduğu için bu kadar rahat söyledim tabi yoksa şu an yaşamıyordum büyük ihtimalle.

Ama asıl olayın ''bilek'' olduğunu sonra anladım. Bir F-4 Pilotundan da tatbikatta nasıl F-15'lere üstün geldiklerini anlatınca anladım ''bilek.'' Ama bu demek değil ki sadece bilek önemli uçak olmasa da olur.

Tabi uçağın da önemi büyük lakin F-35 olmadan Türk Hava Kuvvetlerinin ''vurucu bir güç'' olmadığı çok açıktır, sadece uçak değil aslında bir çok etmen de var F-35'in sahip olduğu / kullanabileceği hava-hava füzelerini, Yunan S-300'lerini de işin içine katarsak elimizi kolumuzu sallayarak savaşı kazanamayacağımız belli. Mirage-2000'lerde kullanılan oldukça tehlikeli bir hava-hava füzesi de vardı o da büyük bir tehdit. Daha bir çok etmen var kısacası.

2. İsrail'i çok küçümsüyorsun, şu anda askeri olarak en gelişmiş ülke denilebilir.
Kesinlikle. İsrail Orta Doğunun güçlü ülkelerinde birisi değil en güçlü ülkesi. İsrail'i küçük görmek saçmalıktan başka bir şey değil. Yunanistan asla küçümsenecek bir düşman değildir, düşman asla küçük görülemez. Savaş sadece askeri güç ile yapılmaz.

Sakın bir çiviyi küçümseme. Bir çivi bir nalı, nal bir atı, at bir komutanı, komutan bir orduyu, ordu koca bir ülkeyi kurtarır.

Son düzenleme:
Bu tartışmayı bir kurmay ile yaptım. S-400 yerine F-35 tercih edilmesi gerektiğini, Yunanistan'ın F-35 alırsa bize üstünlük sağlayacağını söyledim. Amcam olduğu için bu kadar rahat söyledim tabi yoksa şu an yaşamıyordum büyük ihtimalle.

Ama asıl olayın ''bilek'' olduğunu sonra anladım. Bir F-4 Pilotundan da tatbikatta nasıl F-15'lere üstün geldiklerini anlatınca anladım ''bilek.'' Ama bu demek değil ki sadece bilek önemli uçak olmasa da olur.

Tabi uçağın da önemi büyük lakin F-35 olmadan Türk Hava Kuvvetlerinin ''vurucu bir güç'' olmadığı çok açıktır, sadece uçak değil aslında bir çok etmen de var F-35'in sahip olduğu / kullanabileceği hava-hava füzelerini, Yunan S-300'lerini de işin içine katarsak elimizi kolumuzu sallayarak savaşı kazanamayacağımız belli. Mirage-2000'lerde kullanılan oldukça tehlikeli bir hava-hava füzesi de vardı o da büyük bir tehdit. Daha bir çok etmen var kısacası.

Kesinlikle. İsrail Orta Doğunun güçlü ülkelerinde birisi değil en güçlü ülkesi. İsrail'i küçük görmek saçmalıktan başka bir şey değil. Yunanistan asla küçümsenecek bir düşman değildir, düşman asla küçük görülemez. Savaş sadece askeri güç ile yapılmaz.

Sakın bir çiviyi küçümseme. Bir çivi bir nalı, nal bir atı, at bir komutanı, komutan bir orduyu, ordu koca bir ülkeyi kurtarır.
Katılıyorum.
Yok biz Türküz falan diyenlere de hiç aldırış etmiyorum, sanırsın Tony Stark'ız da gelişmiş teknolojimiz var ve kendimizi koruyabiliriz :) Birçok gelişmiş ülkeden hala en az 20 yıl gerideyiz ancak gel malum kesime olayı anlat :)
Uçaklara çok sempatim var ve hep araştırıyorum, pilotu iyi olsa bile gerçekten altındaki kuş çok önemli. F-35 herhangi bir savaşta çok harap edebilecek düzeyde. Konuyu uzatmayacağım, gerçekten içine girince daha da uzuyor ve sıkıcı oluyor. Az çok anladınız ne demek istediğimi bence :)

Bu yunanlar ne yapmaya çalışıyor hala anlamadım erdogan 3 .dünya savaşını çıkaracak haberi yok fransa yunanistan israil mısır bize dalarsa rusya bizi kurtarır zanndeiyor heralde
Dünya savaşı başlamaz merak etme. Kimse Yunanistan'ı desteklemiyor zaten. Dün AB'den yardım istedi kimseden ses çıkmadı. Kısaca kaşınıyor.

yunanistanı sadece çocular yok eder yünanistan kim allahalla edit: gaza gelip yünanistana saldırmışımdır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,499
Üyeler
192,383
Son üye
Havalikedi
Geri