Yardım YURT DIŞI ALIŞVERİŞ SINIRI VARMI?

Farex

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,354
Ben yurtdışından ürün alıyorum 5 defa aldım gümrükte kalır mı? Ne kadar hakkım var ? Ayrıca sınırı varsa bir üründen aynı anda 30-40 tane alsam fark eder mi?

Ben yurtdışından ürün alıyorum 5 defa aldım gümrükte kalır mı? Ne kadar hakkım var ? Ayrıca sınırı varsa bir üründen aynı anda 30-40 tane alsam fark eder mi?
Toplu olmayan ayrı ayrı alımlarda sıkıntı yaşamazsın, fakat toplu ürün alımları ticari alım olacağından vergi çıkar ve gümrüğe takılma ihtimali artar.

Aldığın ürüne göre de değişiyor hocam. Bir süredir güncel durumdan haberim yok ama ekran kartında aylık 1 adet sınırı vardı. Şöyle ki amazon üzerinden alınan ürünler genel olarak DHL ile geliyor ve her ay 1 adet giriş yapılıyordu. Diğer kartlar için ek masraf çıkıyordu. Aynı durum diğer kargo firmaları için de geçerliydi. Değişmiş midir bilmem.

Toplu olmayan ayrı ayrı alımlarda sıkıntı yaşamazsın, fakat toplu ürün alımları ticari alım olacağından vergi çıkar ve gümrüğe takılma ihtimali artar.
Aldığın ürüne göre de değişiyor hocam. Bir süredir güncel durumdan haberim yok ama ekran kartında aylık 1 adet sınırı vardı. Şöyle ki amazon üzerinden alınan ürünler genel olarak DHL ile geliyor ve her ay 1 adet giriş yapılıyordu. Diğer kartlar için ek masraf çıkıyordu. Aynı durum diğer kargo firmaları için de geçerliydi. Değişmiş midir bilmem.
Açıkçası arkadaşlarıma hediye özel isimli güzel bir kolye alacaktım 15 tane falan birde 40-50 tane başka bir şey daha alacaktım aten vergi problemi yok ben satın alırken ödedim fakat takılır mı falan endişem var vergi de 200-300 tl bişi ödedim bence geri çevirmezler güzel kazanç.

Açıkçası arkadaşlarıma hediye özel isimli güzel bir kolye alacaktım 15 tane falan birde 40-50 tane başka bir şey daha alacaktım aten vergi problemi yok ben satın alırken ödedim fakat takılır mı falan endişem var vergi de 200-300 TL bişi ödedim bence geri çevirmezler güzel kazanç.
Şans hocam hiçbir şeye net diyemeyiz aslında her şey kontrolü sağlayan memurun elinde, çok saçma takılmaz dediğim ürünlerin kaldığını çok gördüm :D

Geri