Kutusundan çıkarsak?Yurt Dışın Hangi Elektronik Eşyaları Getirebilir
Yurt dışından yanınızda getirebileceğiniz eşyalar ise;
- LCD ve Plazma TV 1 adet
- Bir tane video kamera
- Bir adet GPS yön bulma kamerası
- Bilgisayar, tablet yada Laptop 1 adet
- Bilgisayar yedek parçaları 1 adet
- Oto radyo, oto tv 1 adet
- Ses ve görüntü kaydedici cihaz 1 tane
- Telefon 1 adet
Yolcu ile beraber olmak kaydı ile 430 Euro geçmeyen eşyalardan vergi alınmayacaktır.
yurt dışından bilgisayar yada laptop getiriyorsanız bunu yanınızda olması kişisel kullanım için olacaksa her hangi bir ücret yada vergi ödemesi olmayacaktır. Ancak kutusunda hediye olarak gelecekse alınacak vergi ise yani Bandrol ücreti ise;
Yukarıda saydığımız ürünleri ülkemize yanınızda getirdiğinizde vereceğiniz vergilerdir. Eğer kargo ile getirilmesi durumunda daha yüksek vergiler ve ücretler ile ödemek zorunda kalabilirsiniz.
- Cep Telefonu 20 Avro
- Bilgisayar ve Tablet 1o Avro
- Diğer Elektronik Cihazlar 18 Avro
- Oto Televizyonu 8 Avro
- 148 Ekran TV 80 Avro
Hocam bir yanlışım yok ise gümrük yönetmeliğinin bu şekilde olması lazım.Yurt Dışın Hangi Elektronik Eşyaları Getirebilir
Yurt dışından yanınızda getirebileceğiniz eşyalar ise;
- LCD ve Plazma TV 1 adet
- Bir tane video kamera
- Bir adet GPS yön bulma kamerası
- Bilgisayar, tablet yada Laptop 1 adet
- Bilgisayar yedek parçaları 1 adet
- Oto radyo, oto tv 1 adet
- Ses ve görüntü kaydedici cihaz 1 tane
- Telefon 1 adet
Yolcu ile beraber olmak kaydı ile 430 Euro geçmeyen eşyalardan vergi alınmayacaktır.
yurt dışından bilgisayar yada laptop getiriyorsanız bunu yanınızda olması kişisel kullanım için olacaksa her hangi bir ücret yada vergi ödemesi olmayacaktır. Ancak kutusunda hediye olarak gelecekse alınacak vergi ise yani Bandrol ücreti ise;
Yukarıda saydığımız ürünleri ülkemize yanınızda getirdiğinizde vereceğiniz vergilerdir. Eğer kargo ile getirilmesi durumunda daha yüksek vergiler ve ücretler ile ödemek zorunda kalabilirsiniz.
- Cep Telefonu 20 Avro
- Bilgisayar ve Tablet 1o Avro
- Diğer Elektronik Cihazlar 18 Avro
- Oto Televizyonu 8 Avro
- 148 Ekran TV 80 Avro
Benim şahsi fikrimce sonuçta küçük bir ürün değil.. şahsi kullanım olacağından küçük meblağlar ödersiniz diye düşünüyorum.Kutusundan çıkarsak?
Zaten kutulu ürünler hediyelik diye algılanıyor olabilir..Kutusundan çıkarsak?
@Valid123 siz genede biraz araştırın ve en azından işin içinde olan birinden bilgi alın...Hocam bir yanlışım yok ise gümrük yönetmeliğinin bu şekilde olması lazım.
Tecrübem yok bende almayı düşündüğüm için araştırdığım kadarıyla böyle..
Bana sorarsanız en pahalı parçayı almanız ve şahsi kullanım için olduğunu belirtmeniz. Tabi bu konuda daha bilgili profesyonel biri ile görüşmeniz daha doğru olur. Benim bildiklerim bunlar..
Mesaj otomatik birleştirildi:
Benim şahsi fikrimce sonuçta küçük bir ürün değil.. şahsi kullanım olacağından küçük meblağlar ödersiniz diye düşünüyorum.
Zaten kutulu ürünler hediyelik diye algılanıyor olabilir..
Aklımda deli deli sorlar bir anakart alıp üzerne ram işlemci m2ssd eklemek anakart kutusuna koymak bile gelmedi değil
Bildiğim kadarıyla 1 adet laptop veya bilgisayar aksamı sınırı var yolcu beraberi eşya olarak..
@Valid123 zaten getirebilecekler kısmında da belirttiğim gibi kişisel kullanım olarak belirttiğinizde taktirde vergi söz konusu değil diye biliyorum.
Ekran kartını şahsi olarak belirtmenizde sakınca olmayacağını düşünüyorum. Fakat kutulu ürünlerde bu söz konusu değil diye biliyorum.
kime sorabilirimki?Hocam bir yanlışım yok ise gümrük yönetmeliğinin bu şekilde olması lazım.
Tecrübem yok bende almayı düşündüğüm için araştırdığım kadarıyla böyle..
Bana sorarsanız en pahalı parçayı almanız ve şahsi kullanım için olduğunu belirtmeniz. Tabi bu konuda daha bilgili profesyonel biri ile görüşmeniz daha doğru olur. Benim bildiklerim bunlar..
Benim şahsi fikrimce sonuçta küçük bir ürün değil.. şahsi kullanım olacağından küçük meblağlar ödersiniz diye düşünüyorum.
Zaten kutulu ürünler hediyelik diye algılanıyor olabilir..
Aklımda deli deli sorlar bir anakart alıp üzerne ram işlemci m2ssd eklemek anakart kutusuna koymak bile gelmedi değil
Bildiğim kadarıyla 1 adet laptop veya bilgisayar aksamı sınırı var yolcu beraberi eşya olarak..
@Valid123 zaten getirebilecekler kısmında da belirttiğim gibi kişisel kullanım olarak belirttiğinizde taktirde vergi söz konusu değil diye biliyorum.
Ekran kartını şahsi olarak belirtmenizde sakınca olmayacağını düşünüyorum. Fakat kutulu ürünlerde bu söz konusu değil diye biliyorum.
@Valid123 siz genede biraz araştırın ve en azından işin içinde olan birinden bilgi alın...
Sorumluluk kabul etmiyorum![]()
İnan bilsem şimdiye sorar daha detaylı bilgi verirdim. Fakat şuralardan belki yardım alabilirsiniz..kime sorabilirimki?
Ekleniyor ama 2000 değil, abartmışlarGümrüğe takılanlarda 20 dolarlık bir ürüne 2000 TL vergi ekleniyormuş.Ne saçma![]()
Anladığım kadarıyla gidip kendiniz alacaksınız çünkü kargo ile alım düşünüyorsanız farklı koşullar olabilir.İnan bilsem şimdiye sorar daha detaylı bilgi verirdim. Fakat şuralardan belki yardım alabilirsiniz..
T.C. Ticaret Bakanlığı
İletişim
İkincil olarak covid-19 yüzünden herhangi bir sorun olup olmayacağını da en azından sormanızı tavsiye ederim. Eğer bilgi edinir ve bizi de bilgilendirirseniz çok iyi olur başka arkadaşlar da dahil olmak üzere bilgi edinmiş oluruz.
Buradaki yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. Belki işinize yarayabilir..Anladığım kadarıyla gidip kendiniz alacaksınız çünkü kargo ile alım düşünüyorsanız farklı koşullar olabilir.
Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Belirttğim yazıdan önce bu Videoyu da izliyebilirsiniz.
şey diyordu 430 euroluk limite sahip hediye getirirken yani ben sadece monitörümü getirebilirimBuradaki yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. Belki işinize yarayabilir..
Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Belirttğim yazıdan önce bu Videoyu da izliyebilirsiniz.