Merhabalar arkadaşlar, 1 ay sonra kadar Almanyadan Türkiyeye dönüş yapacağım, yanımda ekran kartı da getirmek istiyorum, merak ettiğim konu ise acaba kaç tane getirebilirim en fazla, daha önce tecrübesi olanlar veya konu hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi ? Çok teşekkürler şimdiden
Geçen ay birkaç kez getirdim hocam detaylı olarak anlatayım size.
İlk getirişimde 3 adet kart getirdim, havalimanındaki gümrük memurları çok sorun çıkardı zar zor dil döküp, ikna edip vergi ödemeden geçirdim. Ama tekrar o şekilde denemem bile.
İkinci getirişimde kapalı kutu 1 adet getirdim, soru bile sormadılar çok rahat geçtim.
Üçüncü getirişimde bir çakallık yaptım 4 ekran kartını bir kasanın içine anakarta bile takmadan plastik kelepçelerle sabitleyerek kapalı bilgisayar kasası getirdim yine sorun çıkarmadılar. Ama bunu karayolunda yaptım çünkü o kasayı uçağa sokamazdım büyük ihtimalle.
İşin kanunda geçen hali, her yolcunun yanında 1 adet bilgisayar veya bilgisayar parçası getirme hakkı bulunuyor. Bunun yanında ekstra getireceğin bilgisayar veya bilgisayar parçalarına %26 vergi ödüyorsun.