Neler Yeni

Yurtdışı alışverişimin vergisi nasıl hesaplanır

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
burak gedik
Ben yurtdışından bir siteden 2 tane figür alıcam 13 dolar tutuyor kargoda 8 dolar vergiyi 21 dolar üzerinden mi hesaplamalıyım yoksa sadece figürlerin mi vergisini ödeyeceğim

Talha-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar
Türkiye’ye yapılan ithalatlarda gümrük vergisi hesaplamasına kargo ücreti dahil edilmez.

Gümrük vergisi, ürünün değeri üzerinden hesaplanırken, kargo ücreti bu hesaplamanın dışında tutulur. Kargo ücreti, genellikle alıcı tarafından ayrıca ödenir ve gümrük vergisi matrahına dahil edilmez.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,259
İsim
umut şahin
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
burak gedik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
+%60 olarak
Mesaj otomatik birleştirildi:

tam doğru sonuç olur mu bilemiyorum amayaklaşık olarak böyle
Site amerikaya ait ama gönderimi hollandadan yapıyolar sanırım %30 civarı vergi çıkar ama kargo dahil oluyor mu diye merak etmiştim arkadaş yanıtladı sağolsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Nik Flatron
Temu/Aliexpress gibi sitelerden gelen siparişlerde bizim adımıza ödenen gerçek vergi tutarını nasıl öğrenebiliriz? Çünkü Temu aldatmaca yapıyor gibi. Bir ürün satışı yaparken indirimsiz fiyatı üzerinden vergi hesaplıyor. Daha sonra ürüne indirim yansıtıyor. Ürün satış fiyatının %60'ı olması gerreken vergi neredesyse ürün ile aynı fiyatta oluyor. Ancak ben temunun gümrükten ürün geçirirken ürün satış fiyatını indirimli olarak gösterdiğini ve vergiyi o fiyata göre düşük ödediğini düşünüyorum. Bunu kontrol edebilmek mümkün mü?

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
Temu/Aliexpress gibi sitelerden gelen siparişlerde bizim adımıza ödenen gerçek vergi tutarını nasıl öğrenebiliriz? Çünkü Temu aldatmaca yapıyor gibi. Bir ürün satışı yaparken indirimsiz fiyatı üzerinden vergi hesaplıyor. Daha sonra ürüne indirim yansıtıyor. Ürün satış fiyatının %60'ı olması gerreken vergi neredesyse ürün ile aynı fiyatta oluyor. Ancak ben temunun gümrükten ürün geçirirken ürün satış fiyatını indirimli olarak gösterdiğini ve vergiyi o fiyata göre düşük ödediğini düşünüyorum. Bunu kontrol edebilmek mümkün mü?
ALDATMACA DEĞİL. VERGİ YÖNETMELİĞİNDE KUPONSUZ, İNDİRİMSİZ TUTAR BAZ ALINIR DİYE MADDE VAR

Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Nik Flatron
Top Bottom