Neler Yeni

Yardım YURTDIŞI iPhone SORUSU / Çift Sim , Fiyat

Yukosss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yüksel
1. Arkadaşlar telefon alacağım, yurtdışı cihazlar kafama yattı 8 ay kullanılabiliyormuş diye duydum çift simlileri, çift sim ve e sim ile 12 ay kullanılıyormuş bu durum hakkında gerçek bilgi verebilicek birileri var mı?

2. Yurtiçinden YD iPhone almak istiyordum bütçem maksimum 30k elimde xs var onu satıp üstüne ekleyeceğim minimum 256gb. 13 pro-14 pro gibi ama dayım almanya da acaba almanyadan mı getirtsem parasını verip tavsiye bilgi verebilir misiniz? Ne yapsam acaba?

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Muhammet Kürkçü
1. Arkadaşlar telefon alacağım, yurtdışı cihazlar kafama yattı 8 ay kullanılabiliyormuş diye duydum çift simlileri, çift sim ve e sim ile 12 ay kullanılıyormuş bu durum hakkında gerçek bilgi verebilicek birileri var mı?

2. Yurtiçinden YD iPhone almak istiyordum bütçem maksimum 30k elimde xs var onu satıp üstüne ekleyeceğim minimum 256gb. 13 pro-14 pro gibi ama dayım almanya da acaba almanyadan mı getirtsem parasını verip tavsiye bilgi verebilir misiniz? Ne yapsam acaba?
12 kullanamıyorsun hocam. Cihaz fiziki çift sim olsa bile e sime geçince 2. Simdeki imeiyi kullanıyor bu yüzden maximum 8 ay hocam.

Yukosss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yüksel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
12 kullanamıyorsun hocam. Cihaz fiziki çift sim olsa bile e sime geçince 2. Simdeki imeiyi kullanıyor bu yüzden maximum 8 ay hocam.
Tamamdır bu sorum çözüldü toplamda 1 yıl içinde 8 ay kullanabiliyorum o zaman.

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,014
İsim
Kaira Bilgic
Çift sim dediğin zaten sim1 ve e sim olarak geçmiyor mu ben yanlış biliyor olabilirim ben yd kullanıyorum direkt kayıt etmiştim

Yukosss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yüksel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet hocam. Ama eğer 4 ay çift telefon dolaşmaya razıysanız gayet mantıklı seçenek YD telefon.
Hocam 4 ay kullanırım öyle ya sıkıntı yok 1 tane yedek ip 6 veya 7 alırım yanına. Almanyadan almak mantıklı mı böylelikle?

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Muhammet Kürkçü
Hocam 4 ay kullanırım öyle ya sıkıntı yok 1 tane yedek ip 6 veya 7 alırım yanına. Almanyadan almak mantıklı mı böylelikle?
Bana kalırsa gayet mantıklı. Devlete birtane telefonda ben alacağıma 4 ay çift telefon takılmak mantıklı ama şöyle küçük bir sıkıntı var mesela bir sabah uyandığında teyip baba tek sim kullanım hakkını 4 ay da 2 aya düşürürse ortada kalırsın bir anda.

eneskaya6

80+ Silver
Almanyadan almak şöyle mantıklı turkiyeden cihaz alacağına fiyat olarak mantıklı.

Ama turkiyeye asya ülkerinden iphone getiriliyorlar ve o telefonlar almanyadan daha uyguna geliyor hem dolar bazli hem daha uyguna satisa ciktigi icin ucuz oluyor.
Cinde 1000$ olan telefon almanya da 1200/1300€ oluyor mesela. Turkiyede yurtdışı satanlardan almak genelde daha ucuz oluyor. 13pro 14pro almanı önermem cunku bulman zor ve dolandırıcı cikabilir. 15/16pro al daha iyi. 16 pro en son 38k falandi

Yukosss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yüksel
Bana kalırsa gayet mantıklı. Devlete birtane telefonda ben alacağıma 4 ay çift telefon takılmak mantıklı ama şöyle küçük bir sıkıntı var mesela bir sabah uyandığında teyip baba tek sim kullanım hakkını 4 ay da 2 aya düşürürse ortada kalırsın bir anda.
Hocam birden öyle bir şey yapcağını sanmıyorum bu insan haklarına aykırı bir durum ya, binlerce kişi kullanıyor yurtdışına gidip geliyorlar onu yapması biraz zor. Öyle olursa da napalım artık bir şekilde kayıt ettiririz :)

Nezha

80+ Bronze
Bizim arkadaş 2 aylık kullanılmış iphone 15 promaxi 30500e aldı pili %99da. Şöyle bir şey öğrendim kaydettirirken aynı seri no olursa tek pasaporta 2 telefon kaydedilebiliyormuş. Kaydetmeyi düşünürsen ileride, aynı seri no olanı aramaya bak. Başkasına da getirtip kaydetme parasını 2ye bölersiniz.

Yukosss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yüksel
Almanyadan almak şöyle mantıklı turkiyeden cihaz alacağına fiyat olarak mantıklı.

Ama turkiyeye asya ülkerinden iphone getiriliyorlar ve o telefonlar almanyadan daha uyguna geliyor hem dolar bazli hem daha uyguna satisa ciktigi icin ucuz oluyor.
Cinde 1000$ olan telefon almanya da 1200/1300€ oluyor mesela. Turkiyede yurtdışı satanlardan almak genelde daha ucuz oluyor. 13pro 14pro almanı önermem cunku bulman zor ve dolandırıcı cikabilir. 15/16pro al daha iyi. 16 pro en son 38k falandi
Evet hocam baktım biraz inceledim ebay.de ve mediamarkt.de olarak fiyatlar burada daha uygun gibi bir tane çift sim alıcam gibi duruyor. 13-14pro sağlam güvenilir bulursam alacağım. 15 pro alma taraftarı değilim çok ortada ve boş cihaz. Belki zorlayıp 13-14pro bulmazsam 16 pro alacağım nasipse bakalım. 1-2 ay içinde sen ne düşünüyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bizim arkadaş 2 aylık kullanılmış iphone 15 promaxi 30500e aldı pili %99da. Şöyle bir şey öğrendim kaydettirirken aynı seri no olursa tek pasaporta 2 telefon kaydedilebiliyormuş. Kaydetmeyi düşünürsen ileride, aynı seri no olanı aramaya bak.
Aynı seri no derken hocam açar mısınız anlamadım da tam?

eneskaya6

80+ Silver
Evet hocam baktım biraz inceledim ebay.de ve mediamarkt.de olarak fiyatlar burada daha uygun gibi bir tane çift sim alıcam gibi duruyor. 13-14pro sağlam güvenilir bulursam alacağım. 15 pro alma taraftarı değilim çok ortada ve boş cihaz. Belki zorlayıp 13-14pro bulmazsam 16 pro alacağım nasipse bakalım. 1-2 ay içinde sen ne düşünüyorsun.
15 pronun altına bakma derim zaten uyguna geliyor sonra tekrardan satarken bedavaya satmak zorunda kalırsın.
15pro da 33k falandı değişmediyse

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,506
Üyeler
164,685
Son üye
JasonHartley
Top Bottom