Yurtdışı iphoneu yılda kaç ay kullanabilirim?

swindler

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
509
Yurtdışı iphone alıcam ama çok bilgim yok bu konuda. Telefonda iki tane sim portu var her birinde 4 ay kullanım suresi oluyor diye biliyorum toplam 8 ay. Esim nedir onuda tam bilmiyorum. 8 ay kullandıktan sonra yanımda eski bi iphone 6 taşısam oyle kullansam olurmu?

Hangi modeli alacaksın ona göre anlatayım.

Yurtdışı iphone alıcam ama çok bilgim yok bu konuda. Telefonda iki tane sim portu var her birinde 4 ay kullanım suresi oluyor diye biliyorum toplam 8 ay. Esim nedir onuda tam bilmiyorum. 8 ay kullandıktan sonra yanımda eski bi iphone 6 taşısam oyle kullansam olurmu?
Yurt dışından alınan bir iPhone’u Türkiye’de 120 gün boyunca kullanabiliyorsunuz. Yani yaklaşık 4 ay boyunca telefon sorunsuz şekilde çalışır. Ama bu süre içinde IMEI kaydını yapmazsanız, 120 günün sonunda telefonun kullanımı durur. O yüzden, kaydınızı mutlaka 4 ay içinde yaptırmanız gerek.

ChatGPT'ye bunu sorduğumda bana şu cevabı verdi:

Yurt dışından alınan bir iPhone’u Türkiye’de 120 gün boyunca kullanabiliyorsunuz. Yani yaklaşık 4 ay boyunca telefon sorunsuz şekilde çalışır. Ama bu süre içinde IMEI kaydını yapmazsanız, 120 günün sonunda telefonun kullanımı durur. O yüzden, kaydınızı mutlaka 4 ay içinde yaptırmanız gerek.

4+4 ay kullanımı olması lazım sim 1 sim 2 olarak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dediğiniz gibi olur ama bu işe de el atma ihtimalleri var

Nette bulduğu en çok tıklanan cevabı yapıştırıyor bi b*k bildiği yok :d

E sim fiziksel sim kartın yazılımsal hali gibi. Cihazın 2. IMEI bilgilerini kullanarak içinde sim kartı oluyor.
Ama esim kullanırken wifi olmadan arama alabiliyormuyum sanki oyle bir şey vardı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,361
Üyeler
183,733
Son üye
sred
Geri