Neler Yeni

Yurtdışından araba alma hakkım var öneri verin

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,278
Mutluluk benim için yaratılmışken, mutsuz olamam!
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
1. Genel Şartlar:

Yurt Dışı İkamet: Araç sahibinin, yurt dışında en az 185 gün ikamet etmesi ve ikamet iznine sahip olması gerekir. 185 günün kesintisiz olması şart değildir.

Süre Sınırı: Araç, Türkiye'ye iki yıllık bir süre için getirilebilir. Bu süre dolmadan önce tekrar 185 gün yurt dışında ikamet etmek ve yeni bir süre için izin almak gerekir.

Kullanım: Araç, sadece sahibi tarafından kullanılabilir. Başka bir kişiye devredilemez, kiralanamaz veya satılamaz.

2. Gümrüksüz Araç Getirme Şartları

Yukarıdaki genel şartlara ek olarak, gümrüksüz araç getirebilmek için şu şartları da sağlamak gerekir:

Araç Tipi:Aracın hususi araç olması ve ticari amaçlı kullanılmaması gerekir.

Motor Hacmi:Benzinli motorlu araçlarda 1600 cc, dizel motorlu araçlarda 2500 cc motor hacmine kadar olan araçlar gümrüksüz ithal edilebilir.

@Furkan Karagülle adındaki arkadaşa örnek linkler attım Arap sitesi diye faşizmi tuttu bakmadı 😒 siz önerin.

Bütçe 15 bin dolar

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,278
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam sen biliyor musun bu getirme işlemleri nasıl taşıma nakliye vergi vs
Kendim gidicem alcam getircem
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam sen biliyor musun bu getirme işlemleri nasıl taşıma nakliye vergi vs
Uçakla erbile gidicem ordan abimin evine gidip abimle galeriye gidicez arabayı alıp sürerek sınıra getircem geçiş karnesi alıcam kişinin ilk girişinden bu yana 6 ay içinde alınırsa araba gümrük vergisi olmaz sadece ÖTV verilecek sonra Ankara'ya yurtdışı plakasıyla gelcem herhangi bir karakoldan kayıt açtırıp ruhsat işlemlerini başlatıcam sonra bana verdikleri belgeyle plaka odasına gidip plakamı onaylayıp plaka çıkartıcam yurtdışından gelen araçlara "MD" plakası verilir sonra her yıl MTV ve 2 yılda bir ruhsat yenileme vergisi vercem bu kadar

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,278
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
La olm öneri versenize alo

Rulep

80+ Gold
Kendim gidicem alcam getircem

Uçakla erbile gidicem ordan abimin evine gidip abimle galeriye gidicez arabayı alıp sürerek sınıra getircem geçiş karnesi alıcam kişinin ilk girişinden bu yana 6 ay içinde alınırsa araba gümrük vergisi olmaz sadece ÖTV verilecek sonra Ankara'ya yurtdışı plakasıyla gelcem herhangi bir karakoldan kayıt açtırıp ruhsat işlemlerini başlatıcam sonra bana verdikleri belgeyle plaka odasına gidip plakamı onaylayıp plaka çıkartıcam yurtdışından gelen araçlara "MD" plakası verilir sonra her yıl MTV ve 2 yılda bir ruhsat yenileme vergisi vercem bu kadar
daha mı uyguna gelecek yani

eneskaya6

80+ Silver
Hangi ülkeden alacan

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
alperen selamoğlu
Instagram
selamogllu
olduğun şehirde ustası olan masrafsız araçlar şu ekonomide tercihtir yoksa toyota land cruise de deriz erbilden al ucuz diye ama amul petrol fiyatları tercih 2000CC araçlar olmalı bence fazla kafa yormaz

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,278
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
olduğun şehirde ustası olan masrafsız araçlar şu ekonomide tercihtir yoksa toyota land cruise de deriz erbilden al ucuz diye ama amul petrol fiyatları tercih 2000CC araçlar olmalı bence fazla kafa yormaz
Abi bence de öyle Dodge Charger Trye 700 bin liraya tüm vergiler plaka ruhsat dahil getirebiliyorum tr fiyatı 7 milyon ama işte aslanı aldıktan sonra nasıl besliycem erbilde 2 litre benzin 19 lira olm offfff

Hangi ülkeden alacan
Irak hacı

daha mı uyguna gelecek yani
Trde 12 milyon lira Dodge Charger Iraktan 25 bin dolar + ortalama 5 bin dolar da vergi yani 30k dolar yani 960 bin lira civarı 12 kat olm 12 kat

Rulep

80+ Gold
Abi bence de öyle Dodge Charger Trye 700 bin liraya tüm vergiler plaka ruhsat dahil getirebiliyorum tr fiyatı 7 milyon ama işte aslanı aldıktan sonra nasıl besliycem erbilde 2 litre benzin 19 lira olm offfff

Irak hacı

Trde 12 milyon lira Dodge Charger Iraktan 25 bin dolar + ortalama 5 bin dolar da vergi yani 30k dolar yani 960 bin lira civarı 12 kat olm 12 kat
alınca haber et madem çok mantıklı duruyor bana pek inandırıcı gelmedi vardır bir iş

Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
alperen selamoğlu
Instagram
selamogllu
şu devirde dodge çok sıkıntı ustası istanbulda ankarada var bizde mercedes w211 e350 var onun yakıtı bile ben binince zorluyır mecburen sakin sürüyorsun tercihim max 3000cc araçtır

Top Bottom