Neler Yeni

Yardım YURTTA ÇOK HORLUYORUM

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Cemal
Arkadaşlar yurda geçtim ve bi iki gün sonra oda arkadaşları rahatsız olduğunu söyledi. Haliyle ben az sanıyordum ama rahatsız ediciydi dediler. Yakında ameliyat olamam. AMA BUNU AZALTMAM-KURTLMAK İÇİN ÇÖZÜM OLARAK NE KULLANMALIYIM. teşekkür ederim

Eymenzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
Eymenarthur
Arkadaşlar yurda geçtim ve bi iki gün sonra oda arkadaşları rahatsız olduğunu söyledi. Haliyle ben az sanıyordum ama rahatsız ediciydi dediler. Yakında ameliyat olamam. AMA BUNU AZALTMAM-KURTLMAK İÇİN ÇÖZÜM OLARAK NE KULLANMALIYIM. teşekkür ederim
kulak burun bogaz doktoruna gidicen genizeti varsa aldırcan

ynsemreuzun

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Yunus Emre Uzun
hocam allah yardımcınız olsun oda arkadaşlarınıza da sabır versin ben çözüm bilmiyorum chate sordum

Evet, bu çok yaygın bir durum ve hem horlayan kişi hem de oda arkadaşları için zor olabilir. İşte adım adım uygulanabilecek bazı çözüm önerileri:

🗣️ 1. Nazikçe Konuşmak​

Öncelikle, horlayan kişiyle nazikçe ve suçlamadan konuşmak en önemli adım. Şöyle bir şey denenebilir:

“Gece horlama sesi biraz uykumuzu etkiliyor. Belki beraber bir çözüm bulabiliriz.”

🛏️ 2. Uyum Pozisyonunu Değiştirmek​

Çoğu insan sırtüstü yatarken horlar. Yan yatmak, horlamayı azaltabilir. Ona:

• Yan yatması için destek yastığı kullanmasını,
  • Ya da tenis topu yöntemini (sırtına dikilecek küçük bir top sayesinde sırtüstü yatması engellenir) önerebilirsiniz.

😴 3. Burun Bantları veya Nazal Spreyler​

Eğer burun tıkanıklığı varsa:

• Eczaneden alınabilecek burun bantları,
  • Ya da nazal açıcı spreyler işe yarayabilir.

🌬️ 4. Odayı Havalandırmak / Nemlendirici Kullanmak​

Kuru hava horlamayı tetikleyebilir. Odaya küçük bir hava nemlendirici konulabilir veya cam biraz aralık bırakılabilir.

😷 5. Uyku Apnesi Olasılığı​

Horlaması çok yüksekse, uyku apnesi olabilir. Bu ciddi bir sağlık durumudur. Kişiye, bir kulak burun boğaz (KBB) doktoruna görünmesi nazikçe önerilebilir.

🎧 6. Geçici Çözümler (Oda Arkadaşları İçin)​

• Kulak tıkacı (çok işe yarayabilir)
  • Beyaz gürültü cihazı veya uygulaması (horlamayı bastırabilir)

🛏️ 7. Oda Düzenlemesi​

Eğer mümkünse:

• Yataklar biraz uzaklaştırılabilir.
  • Uyuma saatleri biraz kaydırılabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Cemal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kulak burun bogaz doktoruna gidicen genizeti varsa aldırcan
Var evet ve bu yaz olucam ama şu an okul bitene kadar olamam. Oda arkadaşalrımı rahatsız etmek istemedim için 2 ay kurtarıcak bir çözüme ihtiyacım var

Sanjay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Joga Bonito
Var evet ve bu yaz olucam ama şu an okul bitene kadar olamam. Oda arkadaşalrımı rahatsız etmek istemedim için 2 ay kurtarıcak bir çözüme ihtiyacım var
hocam geniz eti aldırmak çözüm olmuyor sonradan aynı geniz eti büyüyor ve aynı yerine geri geliyor zaten. benım horlama sorunum yok fakat burnumdan zor nefes alıyorum. zaten hayat kalitesi için burundan nefes almak şart. geçici çözüm yukarıda attığım linkteki burun deliklerini genişletip nefes almayı kolaylaştıran aparatlar almak. Diğeri zaten burun ameliyatı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Hakan
Bol su iç, uyumadan önce iyice sümkür ve genzi temizle, burun açıcı bantlar(breathe right gibi) kullan, yan yatarak uyu (sırt üstü horlatır), ve en kısa sürede kbb ye görün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Cemal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam allah yardımcınız olsun oda arkadaşlarınıza da sabır versin ben çözüm bilmiyorum chate sordum

Evet, bu çok yaygın bir durum ve hem horlayan kişi hem de oda arkadaşları için zor olabilir. İşte adım adım uygulanabilecek bazı çözüm önerileri:

🗣️ 1. Nazikçe Konuşmak​

Öncelikle, horlayan kişiyle nazikçe ve suçlamadan konuşmak en önemli adım. Şöyle bir şey denenebilir:

🛏️ 2. Uyum Pozisyonunu Değiştirmek​

Çoğu insan sırtüstü yatarken horlar. Yan yatmak, horlamayı azaltabilir. Ona:

• Yan yatması için destek yastığı kullanmasını,
  • Ya da tenis topu yöntemini (sırtına dikilecek küçük bir top sayesinde sırtüstü yatması engellenir) önerebilirsiniz.

😴 3. Burun Bantları veya Nazal Spreyler​

Eğer burun tıkanıklığı varsa:

• Eczaneden alınabilecek burun bantları,
  • Ya da nazal açıcı spreyler işe yarayabilir.

🌬️ 4. Odayı Havalandırmak / Nemlendirici Kullanmak​

Kuru hava horlamayı tetikleyebilir. Odaya küçük bir hava nemlendirici konulabilir veya cam biraz aralık bırakılabilir.

😷 5. Uyku Apnesi Olasılığı​

Horlaması çok yüksekse, uyku apnesi olabilir. Bu ciddi bir sağlık durumudur. Kişiye, bir kulak burun boğaz (KBB) doktoruna görünmesi nazikçe önerilebilir.

🎧 6. Geçici Çözümler (Oda Arkadaşları İçin)​

• Kulak tıkacı (çok işe yarayabilir)
  • Beyaz gürültü cihazı veya uygulaması (horlamayı bastırabilir)

🛏️ 7. Oda Düzenlemesi​

Eğer mümkünse:

• Yataklar biraz uzaklaştırılabilir.
  • Uyuma saatleri biraz kaydırılabilir.
Teşekkürler hocam. Ürün olarak destekleyici bir şeyde almak istiyorum. Eminim internet ortamında çok fazla kişi bu sorunu yaşıyor. Onlarında çözüm için bu konuya geliceklerinden eminim

ynsemreuzun

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Yunus Emre Uzun
Teşekkürler hocam. Ürün olarak destekleyici bir şeyde almak istiyorum. Eminim internet ortamında çok fazla kişi bu sorunu yaşıyor. Onlarında çözüm için bu konuya geliceklerinden eminim
evet evet mantıklı olmuş hocam konu açmanız illa ki sizin gibi biri vardır buralarda

~helloworld

80+ Bronze
Eczaneye git sor durumu anlat. Burun bandı azaltabilir sesi

Halloween

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
Ertan
Çok sinir bozucu birşeydir. Eskiden babamı sırf gece hayvani horladığı için boğmak isterdim. Nefret ederdim nefret. Neyseki kendi evimi kurdumda kurtuldum.

M.Light

80+
Arkadaşlarına anc li kulaklık hediye et tavsiyem ucuz olduğu için q21i uyurken onu kullansınlar.

ruaF1912

80+ Bronze
Askeri tip yeşil renkteki kulak tıkacı al arkadaşlarına, ömürlük ürün, kısa vadede en iyi çözüm bu olur.

Top Bottom