Neler Yeni

Z kuşağı dinsizleşiyor mu?

ALADDİN ÇAKICI

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,344
Türk toplum yapısına baktığımızda genelde baskıcı, gelişime kapalı, dışa açık olmayan bir aile yapısına sahibİZ. Çoğumuz biz müslümanız diye kendimizi avuturuz Kur'an daki azap verici cezalardan dolayı korkarız Milletin namusuna göz koyarız komşumuzun arkasından konuşuruz miras paylaşımında kızlara pay vermeyiz iki sevgili el ele tutuştumu ahiret muhafızı olurUZ 😁

Afganistan'da şeriat isteyen halkın nasıl Avrupa'ya kaçtığını görüyoruz.....

Z kuşağı saçmalıklarını bırakalım biz bizden gelen önceki nesillere göre gayet akilliyiz birimiz bal sever digerimiz reçel ben bal seviyorum diye reçel yiyeni kisitlayamam

Herkes bu ülkede müslüman değil isteyen istediğini giyer söyler tek derdimiz tiktokdaki insanlar olmamalı veya bikini giymiş kız, tweRk yapan başörtülü olmamali, toplumun bunları aşıp üretime teşvik edilmeli teknoloji ve üretim konusulmali

Z kuşağı bunu yapamayabilir ama içindeki bazı insanlar kendine bu yönlendirmeyi yaparak kendini geliştirebilir 🤷‍♂️

Z kuşağı dinsizleşmiyor Z kuşağının dini yok

Ne inanıyorsa inansın sana ne 🤷‍♂️

Son düzenleme:
Z kuşağının çoğunun bir vasfı yok ya. Bu kadar boş bir kuşak görmedim.

Balon kuşak diyelim.

Z kuşağının çoğunun bir vasfı yok ya. Bu kadar boş bir kuşak görmedim.

Balon kuşak diyelim.
Hocam bizden önceki kuşağı görmedik mesele kuşak olmamalı diyelim 8 milyar insan yaşamakta 🤷‍♂️

Hangimiz ne katabildik kısacık dünyada 🤷‍♂️

Hangimiz doğru dürüst eğitim almakta

Kitaptaki büyük işler yapmış insanları saymazsak diğerleri köle hayatı bilgisizlik içinde cshilce yaşamaktaydı

Hocam bizden önceki kuşağı görmedik mesele kuşak olmamalı diyelim 8 milyar insan yaşamakta 🤷‍♂️

Hangimiz ne katabildik kısacık dünyada 🤷‍♂️

Hangimiz doğru dürüst eğitim almakta

Kitaptaki büyük işler yapmış insanları saymazsak diğerleri köle hayatı bilgisizlik içinde cshilce yaşamaktaydı
Hiçbir kuşak anlatıldığı kadar güçlü olmadı. Tabiri caizse sidik yarışı bana göre. İşte şu kuşak bu kuşaktan iyi falan filan.

Kuşak kavramını bir kenara bırakalım. Dinsizleşmenin sebebi sadece türkiyede değil, genel dünyada dinin çıkarlar için yalan bahanesi haline gelmesi.
Bu doğrultuda suç yaratıcının yarattığı, yalancıların karşısındaki bu masum insanlar mıdır ? yoksa yalancılarda mıdır ?

Keza ben yaratıcının bundan ötürü dinsizleşenlere de ceza vermesini absürt buluyorum. En iyisini kendi bilir tabii ama bunların da olacağını halihazırda bilen bir yaratıcı bu cezalandırmayı yapacağını sanmıyorum. Uygun değil yani.

Mesela islamda en muhaddis kaynak buharidir. Hadislerin anlamını vb. şeyleri içerir. Bunda çok fazla çelişkili yazı ve alıntı bulabilirsiniz.
Ama bu müslümanlar hepsini yalanlar veya bir kulp takar, bahane bulur.

Müslümanlık hakkında iyi bir şey duyunca yalan da olsa dahi üzerine atlarlar ama kötü bir şey olunca karşısındakini yuhlarlar. Maksimum müslüman mantığı bu. Elbet son derece zeki müslümanlar var ama istisnalar kaideyi de bozmaz.
Bu "dinsizleşen" ya da daha doğrusu inancını yitirmeye başlamış kişilerin arasında olduğumu söyleyebilirim. O kadar cevaplanamayan sorularım var ki. Kuranda geçen o kadar dikkat çekici ayet var ki. Hepsini anlatmaya kalkışsak burada aylar sürer bu muhabbet.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

97'den önce mi doğdun sendemi dahilsin?
Neye dahil miyim ?

Hiçbir kuşak anlatıldığı kadar güçlü olmadı. Tabiri caizse sidik yarışı bana göre. İşte şu kuşak bu kuşaktan iyi falan filan.

Kuşak kavramını bir kenara bırakalım. Dinsizleşmenin sebebi sadece türkiyede değil, genel dünyada dinin çıkarlar için yalan bahanesi haline gelmesi.
Bu doğrultuda suç yaratıcının yarattığı, yalancıların karşısındaki bu masum insanlar mıdır ? yoksa yalancılarda mıdır ?

Keza ben yaratıcının bundan ötürü dinsizleşenlere de ceza vermesini absürt buluyorum. En iyisini kendi bilir tabii ama bunların da olacağını halihazırda bilen bir yaratıcı bu cezalandırmayı yapacağını sanmıyorum. Uygun değil yani.

Mesela islamda en muhaddis kaynak buharidir. Hadislerin anlamını vb. şeyleri içerir. Bunda çok fazla çelişkili yazı ve alıntı bulabilirsiniz.

Müslümanlık hakkında iyi bir şey duyunca yalan da olsa dahi üzerine atlarlar ama kötü bir şey olunca karşısındakini yuhlarlar. Maksimum müslüman mantığı bu. Elbet son derece zeki müslümanlar var ama istisnalar kaideyi de bozmaz.
Bu "dinsizleşen" ya da daha doğrusu inancını yitirmeye başlamış kişilerin arasında olduğumu söyleyebilirim. O kadar cevaplanamayan sorularım var ki. Kuranda geçen o kadar dikkat çekici ayet var ki. Hepsini anlatmaya kalkışsak burada aylar sürer bu muhabbet.

Neye dahil miyim ?
Z Kuşağına diyor dahil misin diyor

Allah sonumuzu hayreylesin 😔
Türkiye'de toplumu seven

Neye dahil miyim ?
Hocam birçok sorunun cevabı yok cevaplar insanların tercüme kitabı olmamalı direk Kur'an ın kendisi olmalı Kur'anı diğer dinlerde ki kitaplar gibi bu konuda eksik görülüyor

Bu arada birçok din var sadece İslam demek yetersiz olur

Bu arada biz dini gerçekten iranlilardan öğrendik çok karma adetlerimiz ve karma Arap kültürümüz var. Irk demiyorum zaten Osmanlıyı ele alacaksak baya karma bir toplumuz 🤷‍♂️

İsteyenin istediği tercihi demenize sonunda kadar katılıyorum hocam, özgürlük güzeldir.
Hadisler de mantıklı gelmiyor çoğu en azından Peygamberin bıraktığı mirastan değil zaten.

türkiyenin hiç bir zaman %88 u müslüğman olamdı max %85-90 türkiyede müslüman olmayan eski nesilde çok var

Türk toplum yapısına baktığımızda genelde baskıcı, gelişime kapalı, dışa açık olmayan bir aile yapısına sahib. Çoğumuz biz müslümanız diye kendimizi avuturuz Kur'an daki azap verici cezalardan dolayı korkarız Milletin namusuna göz koyarız komşumuzun arkasından konuşuruz miras paylaşımında kızlara pay vermeyiz iki sevgili el ele tutuştumu ahiret muhafızı olur 😁

Z kuşağı saçmalıklarını bırakalım biz bizden gelen önceki nesillere göre gayet akilliyiz birimiz bal sever digerimiz reçel ben bal seviyorum diye reçel yiyeni kisitlayamam

Herkes bu ülkede müslüman değil isteyen istediğini giyer söyler tek derdimiz tiktokdaki insanlar olmamalı veya bikini giymiş kız, tweek yapan başörtülü olmamali, toplumun bunları aşıp üretime teşvik edilmeli teknoloji ve üretim konusulmali

Z kuşağı bunu yapamayabilir ama içindeki bazı insanlar kendine bu yönlendirmeyi yaparak kendini geliştirebilir 🤷‍♂️

evet ve siyasal islam oldukça dahada artıcak

Türk toplum yapısına baktığımızda genelde baskıcı, gelişime kapalı, dışa açık olmayan bir aile yapısına sahib. Çoğumuz biz müslümanız diye kendimizi avuturuz Kur'an daki azap verici cezalardan dolayı korkarız Milletin namusuna göz koyarız komşumuzun arkasından konuşuruz miras paylaşımında kızlara pay vermeyiz iki sevgili el ele tutuştumu ahiret muhafızı olur 😁

Herkes bu ülkede müslüman değil isteyen istediğini giyer söyler tek derdimiz tiktokdaki insanlar olmamalı veya bikini giymiş kız, tweek yapan başörtülü olmamali, toplumun bunları aşıp üretime teşvik edilmeli teknoloji ve üretim konusulmali

Z kuşağında doğan gençler hem daha şanslı hem daha şansız
neden şanslı => çünkü rakipleri az. Z kuşağında çok çürük var. geçen bir arkadaş tiktokta dolaşan embesillere ***** dediğim için beni liçlemişti orası ayrı.
neden en şansız => işte söylediğim bu çürüklerden olmak çok kolay

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,594
Üyeler
173,218
Son üye
Diffi16
Geri