Neler Yeni

Zaman Makinesi İcat Edilebilir!

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Geriye gitmek bence kesinlikle imkansız ve mantıksız, çok klişe olacak ama;

Gidip babanı öldürsen hiç doğmayacak mısın?

Peki ya hiç doğmadıysan babanı nasıl öldürdün?

Geçmişe gidip babanı öldürmek için önce doğman gerek ama bir gün geçmişe gidip babanı öldüreceksen zaten baştan doğmamışsındır, bu yüzden gidip de babanı öldüremezsin çünkü sen yoksun 😁

Ya da babanı öldürdüğün anda yok olursun 😁

Geçmişte yaşanmış en ufak olayı dahi değiştirmek kelebek etkisiyle günümüzde çok büyük felaketlere ya da değişikliklere yol açabilir, o değişiklikler de zaman makinesinin hiç icat edilmemiş olmasına sebep olabilir, zaman Makinesi hiç icat edilmediyse geçmişe nasıl gideceksin?

Paradoks paradoks paradoks.
bir de şu var. hep 1er saniye geri giderek kendinden sonsuz sayıda elde edebilirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: -pSx
Benim fikrim: Zaman Makinası Hiç Bir Zaman İcat Edilemez.
Çünkü: zaman makinası icat edilip geçmişe gitse en ufak şey de yüzlerce zincirleme reaksiyona uğrayıp gelecek yıllarda değişiklikler olur.
Edilseydi şuan zaten bunu bilirdik veya sürekli bir değişkenlik olurdu veya komple büyük bir olay yaşanırdı.

neyse yazarak anlatamam bu olayı ama edilemez hiç bir türlü.

Edilebiliyorsa zamanın ilk canlıları biz olduğumuzu kabul edebiliriz yani demek istediğim biz zaman makinası yapsak ileriye gidemeyiz gibi çünkü ilk biz yaşıyoruz o zamanı, gelecek henüz yaşanmadı.

Geleceğe gidilebilse o zamanlardan bu zamanlara da gelenler olurdu.

Neyse yine saçmaladım yazarken düşünemiyorum konuşarak daha iyi anlatıyorum arkadaşlara.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaman makinesi teknolojiye bagli birsey degil ileride mesela daha fazla teknoloji gelismis olcak 1000 yil sonra mesela daha fazla teknoloji olacak eger 1000 yil sonra zaman makinesi bulunsa idi su anda bunu zaten farkinda olurduk
aynen bende aynı şekilde düşünüyorum...

Sami Järvi

80+ Silver
bundan 30 yıl öncesini düşünün millete diceksin ekrana tıklayarak telefonla oyun oynayacaksın sosyal medya diye bir şey çıkacak insanların yüz yüze sosyalleşmesini bitirecek deseniz inanmazlar biz de zaman makinesinin veyahut olmasına imkan kılmadığımız bir sürü teknolojik veya fizik ile ilgili tahminlerin ileride gerçekleşme ihtimali var çünkü şu an elimizdeki fizik bilgileri yetersiz ve
keşfetmemiz gereken bir sürü olay var

CevizliCeviz

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Cevizli Ceviz
Biliyorum konuyu yanlış yere açtım ancak benim bu bilginin doğru olup olmadığını öğrenmem gerekiyor.
Bildiğimiz üzere uzayda karanlık madde var ve benzer olarak solucan deliği var. Bu iki enerji kaynağına insan bedeni dayanamaz. Dayanmış olsaydı 5. boyuta geçmiş olurduk.
Karanlık maddede geçen 1 dakika dünyada 7 yıla eşit ve bu bilimsel olarak kanıtlanmış. Eğer o karanlık maddeyi bir şekilde hapis edebilirsek (küçük bir parça) zaman makinesini geliştirebiliriz. 10 saniyede 1 yıl zamanı ileriye sarıp dünyadaki olacak olan olaylardan haberdar olabiliriz. Bu dediğimi gerçekleştirecek teknoloji şuan yok ama belki insanlara fikir getirebilir. Ben inanıyorum zaman makinesi üretilecek. Aynı zamanda astral seyahate de inanıyorum.
@Abdullah Hacıgül sizin yorumunuzu istiyorum. Görülmesi için bilerek yanlış yere konu açtığını tekrar belirtmekte fayda var.
Zaman makinesi olsaydı aslında hep olmuş olurdu. Gelecekte böyle bir makine icat edilmediğini bugüne bakarak anlayabiliriz. Ama şöyle bir düşüncem de var, gelecekte çok geliştiğimiz için geçmişi değiştirmenin yanlış olacağını bilip hayatımıza devam ederdik veya ne olacağını bilmediğimzden korkup zamanda geriye gitmezdik

Türk DRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
‏‏‏‏‏‏‏‏ ‏‏‏‏‏‏Türk DRK
İlgilendiği Kategoriler
Undertale,evcil hayvanlar, film, dizi, oyun
Zamanı değiştiremezsiniz.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Zaman makinesi bir gün yapılırsa eğer, zamanı sadece ileri sardıracak bir şey olacağını düşünüyorum. Bilim kurgu filmlerinde ki gibi geriye zamanı almak mümkün olamaz.

EmreCntrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Emre Cantürk
Bahsettikleriniz imkansız :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Caner
Zaman tek yönlü olarak akar hızlanabilir veya yavaşlayabilir ama asla geriye akmaz karanlık madde dediğin şey her yerde var zaten ve hiç bişey bilinmiyor karanlık maddede 1 dakikada 7 yıl falan böyle saçma bir şey yok.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,909
İsim
Metehan Akyalı
Biliyorum konuyu yanlış yere açtım ancak benim bu bilginin doğru olup olmadığını öğrenmem gerekiyor.
Bildiğimiz üzere uzayda karanlık madde var ve benzer olarak solucan deliği var. Bu iki enerji kaynağına insan bedeni dayanamaz. Dayanmış olsaydı 5. boyuta geçmiş olurduk.
Karanlık maddede geçen 1 dakika dünyada 7 yıla eşit ve bu bilimsel olarak kanıtlanmış. Eğer o karanlık maddeyi bir şekilde hapis edebilirsek (küçük bir parça) zaman makinesini geliştirebiliriz. 10 saniyede 1 yıl zamanı ileriye sarıp dünyadaki olacak olan olaylardan haberdar olabiliriz. Bu dediğimi gerçekleştirecek teknoloji şuan yok ama belki insanlara fikir getirebilir. Ben inanıyorum zaman makinesi üretilecek. Aynı zamanda astral seyahate de inanıyorum.
@Abdullah Hacıgül sizin yorumunuzu istiyorum. Görülmesi için bilerek yanlış yere konu açtığını tekrar belirtmekte fayda var.
Kara madde zaten bilim insanları tarafından bir şeyler çarpıştırılarak üretiliyordu.
Fakat ömrü bir kaç saniye, daha sonrasında yok oluyordu.
Bunu bir belgeselde izlemiştim. Kaynak olarak gösteremiyorum çünkü hatırlamıyorum.
Fakat bilimsel ve fiziksel olarak yapılmış ve hala da denemelerinin yapıldığını biliyorum.

Onun dışında bence zaman makinası yapılması zor geliyor bana. Zamanı bükmek kadar zor bir şey olamaz heralde.
Birde çeliştiğimiz bir nokta var, eğer geleceğe gidebiliyorsak geçmişe de gidebilmemiz lazım.
Eğer geleceğe gidebiliyorsak gelecek denen olgu vardır zaten, bu durumda geçmiş denen olgu da olmak zorundadır.
Bu durumda velevki zaman makinası üretildi, yapıldı, inşa edildi ve bir şekilde çalıştı diyelim.
Sınırlar dahilinde geçmiş, gelecek istediğimiz her zamana gidebilmemiz gerekir.

Kendi fikrim bence şuan için imkansız ya da imkansız demeyelim çok çok çok zor diyelim.

Top Bottom