Zeki Olmak Nasıl Bir His ?

belki de paradan bile çok istediğim bir özelliktir zeki olmak. mesela haberlerde gördüğün bir konunun arka planını kimse çözemeden çözmek, çoğu insanın düşünmediği mantıklı komplo teorileri üretmek....
Zekanın da türleri var

Bro kimse dalga geçmeyecekse ben de birşeyler yazayım. 6-7 sene önce kuzenle, Cerrahpaşa'da IQ testi yaptık. Onun IQ 97 benim IQ 142 çıktı. Bu mantığa göre benim dahi olmam gerekiyor. Kuzen şu an bazı işlerle meşgul boş durmuyor ayakları yere basan hayalleri hedefleri var ve bunları gerçekleştirmek üzere. Ben ise aşırı derecede hayalperest biriydim hala da öyleyim. Zaten zeka testleri ne kadar güvenilir yerlerde yapılsa da garanti doğru sonucu vermez. Gerçekten dahi olduğumu varsayayım. Mutlu olmayı beceremiyorsan neye yarar? Eğer zeki hatta dahi olmak 142 veya daha yüksek IQ skoruna sahip olup da hayatta hiçbir başarı elde edememekse evet ben süper zekiyim ama öyle zekanın da meşrebini seveyim. Zekadan ziyade kurnaz ve özellikle de bu zamanda girişken, atılgan olmak lazım. Ben herhangi bir yerde birileri acayip konular hakkında saçma sapan da olsa fikirlerimi belirtirken sırf çekingenliğim yüzünden doğruluğu teyit edilmiş fikirlerini dahi belirtemiyordum. Hala da çok farklı sayılmam. Yani bu meseleyi anlamak için beni geç, en basitinden Edison ile Teslaya bak. Teslanın dehasindan kimsenin şüphesi yoktur ama Edison kadar konforlu bir hayat yaşayamadı. Biraz uzun yazdım ama anlayacağın iyi bir hayat yaşamak istiyorsan ortalama zeka yeterli. Kurnaz, girişken, özgüvenli ol yeter.

biri bu konuya zeki olduğunu yazıyorsa o aptaldır

biri bu konuya zeki olduğunu yazıyorsa o aptaldır
Birileri yine birileri hakkında karar veriyor. Evet buyrun örümcek adam hazretleri başka ne öngörünüz var?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bro kimse dalga geçmeyecekse ben de birşeyler yazayım. 6-7 sene önce kuzenle, Cerrahpaşa'da IQ testi yaptık. Onun IQ 97 benim IQ 142 çıktı. Bu mantığa göre benim dahi olmam gerekiyor. Kuzen şu an bazı işlerle meşgul boş durmuyor ayakları yere basan hayalleri hedefleri var ve bunları gerçekleştirmek üzere. Ben ise aşırı derecede hayalperest biriydim hala da öyleyim. Zaten zeka testleri ne kadar güvenilir yerlerde yapılsa da garanti doğru sonucu vermez. Gerçekten dahi olduğumu varsayayım. Mutlu olmayı beceremiyorsan neye yarar? Eğer zeki hatta dahi olmak 142 veya daha yüksek IQ skoruna sahip olup da hayatta hiçbir başarı elde edememekse evet ben süper zekiyim ama öyle zekanın da meşrebini seveyim. Zekadan ziyade kurnaz ve özellikle de bu zamanda girişken, atılgan olmak lazım. Ben herhangi bir yerde birileri acayip konular hakkında saçma sapan da olsa fikirlerimi belirtirken sırf çekingenliğim yüzünden doğruluğu teyit edilmiş fikirlerini dahi belirtemiyordum. Hala da çok farklı sayılmam. Yani bu meseleyi anlamak için beni geç, en basitinden Edison ile Teslaya bak. Teslanın dehasindan kimsenin şüphesi yoktur ama Edison kadar konforlu bir hayat yaşayamadı. Biraz uzun yazdım ama anlayacağın iyi bir hayat yaşamak istiyorsan ortalama zeka yeterli. Kurnaz, girişken, özgüvenli ol yeter.
Zeka ile özgüven farklı şeyler işte. Belki avatarlar arkasındayız kimin gerçekte kim olduğu bile belli değil. Buna rağmen yazamıyorsan özgüvenin eksik.

Son düzenleme:
Zeki olanda olmayanda aynı sistemin içinde, pek bir fark olmuyor. Kast sistemi arası geçişler ve sistemlerin yapıları farklı olsa bu dediğin için bir şeyler diyebilirdik.
Onun harici zeki olmak acı vericidir. Bu kadar.

belki de paradan bile çok istediğim bir özelliktir zeki olmak. mesela haberlerde gördüğün bir konunun arka planını kimse çözemeden çözmek, çoğu insanın düşünmediği mantıklı komplo teorileri üretmek....
zeki olmak bence herhangi bir konuyla kısıtlandırılamaz cok parası olan zekıdır dersleri iyi olan zekidir gibi cok genel bi kavram herkese göre değişir

zeka kadar kendini göstermeye hevesli olmayan ama herhangi bir ortamda hızlıca ortaya çıkan bir özellik yoktur, ben zekiyim şöyle bir his cart curt demeyeceğim tabi ama işin psikolojik kısmında yalnız kalıyorsun kendi seviyende sohbet yapabilecek ileri seviyede soyut kavramları ele alabilecek kişileri bulamadığın için samimi bulduğun insanlar bile sıkıcı geliyor vs. vs. yanlış hatırlamıyorsam akıl zekayı kullanabilme becerisi olarak tanımlanıyordu o yüzden zeka kesinlikle önemli ama akıl daha önemli

Zeki olmak çok hoş bir duygu. Herkese aptalmış gözüyle bakıyorsunuz.

Zekâ çok şey bilmek anlamına gelir. O halde çok şey öğrenirseniz zeki olursunuz.
Akıl, bildiklerinizi yerinde kullanabilmek ve daha verimli öğrenebilme yeteneği.
Kurnazlık, daha çevik ve anında karar verebilme yeteneği.

Kader ve Kısmet bambaşka şeyler. Akvaryumda bir Balık olduğunuzu düşünün. Her şeyi görebilirsiniz ama aranızda görünmeyen bir duvar var ve o duvarı aşamazsınız. İşte bu kaderiniz olur. Akvaryuma ne atılırsa da anca onu yersiniz. Ötesini sadece hayal edersiniz. Bu da kısmetiniz olur.

Zeki olmak istiyorsanız çok okuyun, düzgün şeyler okuyun. Sizin elinizde olan bir şey.

Geri