Neler Yeni

Zen 3 çıktı ne düşünüyorsunuz

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Mobil işlemci 11.nesil
Mobil mobil mobil.
Ben masaüstünden bahsediyorum.
10 nm sen ne demek istedin tam anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neden ?
14NM+++++++ AMD' nin 7nm' sine eşit. Hatta bir tık daha iyi. 7NM+ 14nm++++++' a eşit oldu. 10nm geçiş ilk seride mobilde olur. Sonra 10nm+ ile masaüstüne geçebilirler anca.

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50
Mobil mobil mobil.
Ben masaüstünden bahsediyorum.

14NM+++++++ AMD' nin 7nm' sine eşit. Hatta bir tık daha iyi. 7NM+ 14nm++++++' a eşit oldu. 10nm geçiş ilk seride mobilde olur. Sonra 10nm+ ile masaüstüne geçebilirler anca.
+ne ki nm konusunu pek bilmiyorum

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
+ne ki nm konusunu pek bilmiyorum
+ gelştirilmiş de diyebiliriz. 14nm' nin cıvkı çıktı artık :D 14nm sana oldu 7nm+. Ama 14NM bir yerde artık tıkanıcak. Tıkanma ya da başladı.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,418
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50
+ gelştirilmiş de diyebiliriz. 14nm' nin cıvkı çıktı artık :D 14nm sana oldu 7nm+. Ama 14NM bir yerde artık tıkanıcak. Tıkanma ya da başladı.
🤣😂
Adamlar azimli çıktı ++++++ne öyle bir sürü

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Rocket Lake 14nm: (11. nesil masaüstü)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum 4.nesil rakibi 10.nesil.
10. nesil bile değil hatta. 4800U matisse. Yani Zen2

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Cidden ne bekliyorsunuz anlamıyorum fp sadece düşük fiyat oluncamı oluyor fiyatları gayet makul daha inteli övüyorsunuz 14nmden öteye geçemeyen firma fp oluyor :)
Bak bakalım hangi işlemciyi kullanıyorum. Bu şekilde senin gibi dar açıdan bakanlara bir şey anlatmak mümkün değil zaten.
Fiyat performans diyebilmek için benzer performanstaki işlemcilerden hangisi daha düşük fiyatlı olduğuna bakılır. Yeni nesil işlemcilerin hepsi yüksek fiyatta çıktı. Yani Ryzen 5 3600 2000 TL olduğu yerde 10400F 1500 TL olursa ona fiyat performans deriz demek istedim, Türkiye koşulları düşünülünce en çok alınabilir işlemciler ucuz olanlar olacaktır. Bu bağlamda İntel fiyat performans diyeceğiz herhalde dedim.

Ayrıca yeni çıkan işlemcilerin performansları şahane olabilir ama fiyatları aynı oranda şahane değil bence. Performansa oranla hangisi daha ucuz ise bütçe doğrultusunda elbette fiyat performanslı olan tercih edilecek. Bir marka taraftarı değilim ben fark etmediysen biraz daha dikkatli bak.

Salim5820

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Salim budak
Bak bakalım hangi işlemciyi kullanıyorum. Bu şekilde senin gibi dar açıdan bakanlara bir şey anlatmak mümkün değil zaten.
Fiyat performans diyebilmek için benzer performanstaki işlemcilerden hangisi daha düşük fiyatlı olduğuna bakılır. Yeni nesil işlemcilerin hepsi yüksek fiyatta çıktı. Yani Ryzen 5 3600 2000 TL olduğu yerde 10400F 1500 TL olursa ona fiyat performans deriz demek istedim, Türkiye koşulları düşünülünce en çok alınabilir işlemciler ucuz olanlar olacaktır. Bu bağlamda İntel fiyat performans diyeceğiz herhalde dedim.

Ayrıca yeni çıkan işlemcilerin performansları şahane olabilir ama fiyatları aynı oranda şahane değil bence. Performansa oranla hangisi daha ucuz ise bütçe doğrultusunda elbette fiyat performanslı olan tercih edilecek. Bir marka taraftarı değilim ben fark etmediysen biraz daha dikkatli bak.
Kesinlikle

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Fiyat performans sadece ucuzlukla olmaz.5600X 10600K yerin dibine sokarsa o FP olur.
10600K performansından biraz fazlasını verip de fiyatı 1000 TL fazla olacaksa o zaman da fiyat performans olmuyor. Baya yanlış yorumlamışsınız yazdığımı. Türkiye piyasasında fiyatlandırmaları nasıl olacak bilmeden şimdilik atış serbest konuşuyoruz bence.
Aynı fiyattaki ürünlerden hangisi daha performanslı olursa ona göre fiyat performans denir (ya da aynı performanslılarda ucuz olan FP). Bunu herkes biliyor, ben sadece Türkiye fiyatlarının uçuk olması durumunda söylenebilecek bir şeyi dile getirmeye çalıştım.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Alamayacağım için hayal kurmaya gerek yok :cautious:
Benim alabilecek bütçem var ama sorgulamadan performansına oranla fiyatı iyi demeden de körü körüne satın alacak değilim. İncelemeleri beklerim açıkçası. İndirim denk gelirse hiç kaçırmam, bu yüzden çıktığı gibi almayacağım. Türkiye şartlarına göre biraz fazla uçuk fiyatlı olmuş işlemciler.

Salim5820

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Salim budak
Benim alabilecek bütçem var ama sorgulamadan performansına oranla fiyatı iyi demeden de körü körüne satın alacak değilim. İncelemeleri beklerim açıkçası. İndirim denk gelirse hiç kaçırmam, bu yüzden çıktığı gibi almayacağım. Türkiye şartlarına göre biraz fazla uçuk olmuş işlemciler.
şahsen benimde öyle alabilirim ama şuan için yükseltmek gereksiz gibi duruyor seneye yeni soket ile baştan anakart ile değiştirmeyi düşünüyorum en azından yeniliğe geçmiş hissederim ciddi bir anlamda

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
şahsen benimde öyle alabilirim ama şuan için yükseltmek gereksiz gibi duruyor seneye yeni soket ile baştan anakart ile değiştirmeyi düşünüyorum en azından yeniliğe geçmiş hissederim ciddi bir anlamda
İnceleme videolarını göreyim, performans kıyaslamasına göre fiyatı makul gelirse bir ihtimal alırım. Baktım çok abartı fiyat zaten sonraki nesili beklerim. Bu nesilde AMD'nin performans sıçraması yapıp da fiyatlarının daha uygun olmasını istemiştim. Ancak gerçekçi düşününce de 5800X işlemcinin 450 dolara çıkacağını tahmin etmiştim, 449 dolar oldu fiyatı. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim tutturduğuma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,712
Üyeler
163,706
Son üye
batugkc
Top Bottom