Zyxel Modem QoS Ayarları

Wierotten

80+
Reaksiyon skoru
25
Merhaba arkadaşlar. Orta yaşlılıkta bir Türk Telekom'un verdiği Zyxel modemim var. Bufferbloat sorunu çok fazla yaşıyorum. Özellikle modem uzak bir yerde internet kullanımı olunca bu durum daha fazla oluşuyor. Bunun için 192.168.1.1'den modeme girip birkaç QoS ayarı yaptım ama durum hala aynı. Acaba tam yapamadım mı diye düşündüm ve yardım almak istedim. Yapmam gereken başka ayarlamalar da varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (20).webp
    Ekran Görüntüsü (20).webp
    52.5 KB · Hit: 174
  • Ekran Görüntüsü (21).webp
    Ekran Görüntüsü (21).webp
    49.8 KB · Hit: 168
  • Ekran Görüntüsü (22).webp
    Ekran Görüntüsü (22).webp
    44.3 KB · Hit: 196
Buyurun aynı modem sizin gibi yapamayanlar çok var bu modemler sorunlu biraz. Biraz araştırmayla aynı modemle QoS ayarı yapan beyefendiyi buldum. Umarım işinize yarar. Yararsa geri dönüş yaparsanız sevinirim. Yapamadıysanız yardımcı da olabilirim. Detaylı anlatıyor Mümkünse kesmeden dinlersiniz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada 2 aşağı düşün diyor ama atıyorum 16 mbps netiniz varsa 13 yaparsanız 2 3 mbps daha düşük verirseniz daha stabil oluyor. Ping sorunlarınız ya çok düşüyor ya hiç olmuyor.

Son düzenleme:
Buyurun aynı modem sizin gibi yapamayanlar çok var bu modemler sorunlu biraz. Biraz araştırmayla aynı modemle QoS ayarı yapan beyefendiyi buldum. Umarım işinize yarar. Yararsa geri dönüş yaparsanız sevinirim. Yapamadıysanız yardımcı da olabilirim. Detaylı anlatıyor Mümkünse kesmeden dinlersiniz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada 2 aşağı düşün diyor ama atıyorum 16 mbps netiniz varsa 13 yaparsanız 2 3 mbps daha düşük verirseniz daha stabil oluyor. Ping sorunlarınız ya çok düşüyor ya hiç olmuyor.
videoda denileni de sizin dediğinizi de yaptım, %70 oranında bir düzelme oldu fakat hala ufak tefek fırlamalar yaşanıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,139
Üyeler
192,196
Son üye
kadiogluu
Geri