Yardım Bilgisayarı 2 açışımda bir siyah ekran geliyor

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,359
Bütçe
6
Çok garip bir sorun anlamadım. Kullanıyorum kapatıyorum geri açınca ekran gelmiyor. Tekrar kapatıp açıyorum, DP kablosunu çıkar tak yapıyorum ekran geliyor. Sonraki kapat aç yapışımda yine ekran gelmiyor. Boş boş uğraştırıyor. Ekran kartı RX 9070. Kurulumda hata yapmış olabilirim çok aceleye geldi

Simdi olasi sorunlara gore sirayla denemen gereken seyleri solicem.

Once kablolarda temassizlik kontrolu yap ittir dp ler bi kademe daha girebilio bazen.

2. Birden fazla dp port girisi varsa portu degistir port sorun olabilir.

3. Kullandigin kabloyu degistirebilirsin yeni bi dp kablosu veya hdmi ioe deneyerek orenebilirsin.

Monitorune bagladigin portlarida degistirerek deneyebilir, varsa elindeki baska bir sistemle monitorunu ekstra kontrol edebklirsin.

Driverlarini guncelle, bazen en yeni cikan driverlar sorunlu olabiliyor forumlara bak driver surumunde ayni sorunu yasyanalar cikmissa eski bir surucuyu deneyebilirsin.

Bios surumunu guncelle am5 sistemlerde cok kararsizlik olabiliyor biosunu guncellemen ise yarayabilir :)

Siyah ekranda windows+ctrl+shift+b kombinasyonunu dene gpu yu sifirlar ve goruntuyu yeniler.

Ramine oc(hiz asirtma), xmp, expo gibi hiz asirtmalar actiysan onlari kapa uyumsuzluk yapmasi muhtemel.

Simdi olasi sorunlara gore sirayla denemen gereken seyleri solicem.

Once kablolarda temassizlik kontrolu yap ittir dp ler bi kademe daha girebilio bazen.

2. Birden fazla dp port girisi varsa portu degistir port sorun olabilir.

3. Kullandigin kabloyu degistirebilirsin yeni bi dp kablosu veya hdmi ioe deneyerek orenebilirsin.

Monitorune bagladigin portlarida degistirerek deneyebilir, varsa elindeki baska bir sistemle monitorunu ekstra kontrol edebklirsin.

Driverlarini guncelle, bazen en yeni cikan driverlar sorunlu olabiliyor forumlara bak driver surumunde ayni sorunu yasyanalar cikmissa eski bir surucuyu deneyebilirsin.

Bios surumunu guncelle am5 sistemlerde cok kararsizlik olabiliyor biosunu guncellemen ise yarayabilir :)

Siyah ekranda windows+ctrl+shift+b kombinasyonunu dene gpu yu sifirlar ve goruntuyu yeniler.

Ramine oc(hiz asirtma), xmp, expo gibi hiz asirtmalar actiysan onlari kapa uyumsuzluk yapmasi muhtemel.
Ram ile alakası olduğunu sanmıyorum çünkü ekran kartını değiştirmeden önce de aynı ram ve anakart vardı ve sorun yoktu. Ama bios güncellemesi yapmayı unutmuştum bugün deneyeyim onu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,716
Üyeler
183,158
Son üye
drkkdeem
Geri