5070 için sistem önerisi

ggyayla

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
23000
Merhabalar şans eseri uygun fiyata bir 5070 buldum 2.elden. Zaten var olan sistemimi yenilemeyi düşünüyordum fakat taşınma durumum söz konusu olduğu için acele etmemiştim. Şimdi eski kasayı satıp yerine 5070 ile bir sistem toplamak istiyorum elimde kart var o yüzden bütçem 20-23k arası. Görünüşlerini çok sevdiğim için akvaryum kasa düşünüyorum. Şu anlık mükemmel bir şey olmasa da olur ama en azından istediğimde ileriye dönük yükseltmeler yapabileceğim bir şey istiyorum. Bu konuda tavsiye verebilir misiniz ?

Butceni bikac bin daha arttirabilsen 7800x3d onerirdim ama diger parcalarla butcen anca geldiginden islemci olarak

Islemci: r5 7500f

Normalde asus b650mk onerirdim ama b650 anakartlarin uretimi durdu ve fiyatlari 4500 lerden 6000 lere cikmis 6000e b650mk alacagna 7000 seviyesine cikip b850mk almani oneririm.

Anakart: asus prime b850mk

Tani bu onerdigim.anakart sayesinde sistemini istedigin zaman upgradeleyebilirsin egerki uograde dusunmiceksen daha ucuz anakart oneririm.

Oda su olur: asus prime b650mr

Ram: patriot viper 2x16gb cl30 6000mhz ram kiti

M2ssd: KIOXIA 1TB EXCERIA PLUS G3

herkes amd işlemcili sistem öneriyor ama i5 14600kf'de bakabilirsin. bence çok güzel işlemci ama üzerine kara bir etiket yapıştırılmış. 9700x'teb bile güçlü işlemci

Butceni bikac bin daha arttirabilsen 7800x3d onerirdim ama diger parcalarla butcen anca geldiginden islemci olarak

Normalde asus b650mk onerirdim ama b650 anakartlarin uretimi durdu ve fiyatlari 4500 lerden 6000 lere cikmis 6000e b650mk alacagna 7000 seviyesine cikip b850mk almani oneririm.

Tani bu onerdigim.anakart sayesinde sistemini istedigin zaman upgradeleyebilirsin egerki uograde dusunmiceksen daha ucuz anakart oneririm.

7800x3d yi bende çok duydum 1 ay sonra taşınmış olucam belki bütçemi biraz daha arttırabilirim ama sonrası için anakarta yatırım yapmak daha mantıklı geldi bana
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

herkes amd işlemcili sistem öneriyor ama i5 14600kf'de bakabilirsin. bence çok güzel işlemci ama üzerine kara bir etiket yapıştırılmış. 9700x'teb bile güçlü işlemci
bir kaç arkadaşta önermişti ama daha almama 1 ay olduğu için muhtemelen iyi bir anakartı uygun fiyatlı bulabilirsem işlemciyi de ona göre seçebilirim

Hocam ssd de var onu söylemeyi unutmuşum kingston nv2 yenisini almama gerek var mıdır almayıp artan bütçeye göre başka yükseltme yapabilirim bence

Son düzenleme:
7800x3d yi bende çok duydum 1 ay sonra taşınmış olucam belki bütçemi biraz daha arttırabilirim ama sonrası için anakarta yatırım yapmak daha mantıklı geldi bana

bir kaç arkadaşta önermişti ama daha almama 1 ay olduğu için muhtemelen iyi bir anakartı uygun fiyatlı bulabilirsem işlemciyi de ona göre seçebilirim

Hocam ssd de var onu söylemeyi unutmuşum kingston nv2 yenisini almama gerek var mıdır almayıp artan bütçeye göre başka yükseltme yapabilirim bence
ssd varsa bence almana gerek yok anakarta yâda işlemciye ayırabilirsin o bütçeyi.

Renderla urasmicaksan elindeki isini gorur ama dedigim gucku anakarttan dahada yuksek seviyeye cikma cunku onerdigim pahali olan anakart suanda cikan butun islemcileri beslemeye yeterli, gelecek yildada upgrade etmen cok gerekmez cunku onerdigim ve elindeki kartla toplanan sistem ileriki 3 4 sene boyunca her oyunu ultrada calistirabilir.
Ve sizintilara gore amd 4 5 sene icinde am6 soket tipine gececk yani sisteminin oyunlari acmadigi donemde yeni teknolojiler gelexek oyuzden dahada ust anakarrlara upgrade ederim diye bosa para verme :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,893
Üyeler
183,027
Son üye
yısufi
Geri