AsabiHoroz
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 284
B650 m s2h ta tek slot m2 var dönüştürücü öneriniz var mı ? Hali hazırda kioxia g3 1tb var bunu da takıp 3 tb yapmayı planlıyorum
Evet, ama kullanıcı deneyimleri veya "hissiyatı" na pek elde tutulur olmuyor, bende bir ürünü test etmeden negatif yorumları pek dikkate almıyorum. Thermal throttle kısmında haklısınız, evet, ayrıca ne kadar bu ürünler yüksek sıcaklıklara dayanılıklı olsada ve aksini söyleselerde yine de sıcaklıkların ömrünü etkilediğini düşünüyorum ki çoğu elektronik eşya da bu geçerli bir şeydir?. Pcie 5 içinse sıcaklık yüzünden perfonmans kaybı yaşasalarda en kötü 10k civarı hız sundukları için gen 4 den üstün olduklarını düşünüyorum. Tabii donup, yanıt vermedikleri sürece bir de bozulmadıkları sürece.Destekleyecek kanıt kullanıcı yorumları ve deneyimleri ve techpowerup incelemeleri, ben de yıllardır samsung 970 evo var ve yanına daha yeni 990 pro 2tb aldım, keşke bu indirim ben almadan olsaydı
Yani şöyle söyliyim, diğer SSD lere göre yük altında daha az thermal throttle yiyor samsung, yazma hızlarını daha uzun koruyor çok yüksek sıcaklıkta stabil çalışabiliyor o yüzden samsung kalitesi SSD lerde inanılmaz iyi.
Gen 5 e gelicek olursak, evet fiyat olarak makul ama gen4 lere göre aşırı ısınıyor, dandik bir SSD soğutucu bloğuyla thermal kısma yaşarsın. Ki zaten oyun/günlük kullanım ve OS için gen 5 gerçekten çok gereksiz.
Pcie slotunu m2 ssd olarak kullanmak için mi?B650 m s2h ta tek slot m2 var dönüştürücü öneriniz var mı ? Hali hazırda kioxia g3 1tb var bunu da takıp 3 tb yapmayı planlıyorum
990 pro çok ısınmıyor ki zaten, saatlerce yük altında test etmedim gerçi hiç. Benim eski 970 evo plus zaten gen3 olduğu için hiç ısınmıyorEvet, ama kullanıcı deneyimleri veya "hissiyatı" na pek elde tutulur olmuyor, bende bir ürünü test etmeden negatif yorumları pek dikkate almıyorum. Thermal throttle kısmında haklısınız, evet, ayrıca ne kadar bu ürünler yüksek sıcaklıklara dayanılıklı olsada ve aksini söyleselerde yine de sıcaklıkların ömrünü etkilediğini düşünüyorum ki çoğu elektronik eşya da bu geçerli bir şeydir?. Pcie 5 içinse sıcaklık yüzünden perfonmans kaybı yaşasalarda en kötü 10k civarı hız sundukları için gen 4 den üstün olduklarını düşünüyorum. Tabii donup, yanıt vermedikleri sürece bir de bozulmadıkları sürece.
Bende 7k civarına aldım 500 tl fark ama yine de indirim takıntısı olunca hala büyük kayıp geliyor. Bir de kutulara önem veren birisiyim, kutusunun bir tarafı biraz büzüşmüştü. Hala aklıma takıldı, sırf bu yüzden bir tane daha alasım var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Pcie slotunu m2 ssd olarak kullanmak için mi?
Hocam yorumum ilk kısmı da pcie 5.0 gen içindi demek istediğim bir anda "ölmez " veya çalışmayı durdurmaz ise, yine pcie 4.0'dan daha fazla hız sunuyor. Gen 4 ilk çıktığı zamanlarda sorun hariç ısınma sorunları yaşamıyor. Hatta 990 pro da öyle bir sorundan muzdaripti ancak firmware ile düzelttiler.990 pro çok ısınmıyor ki zaten, saatlerce yük altında test etmedim gerçi hiç. Benim eski 970 evo plus zaten gen3 olduğu için hiç ısınmıyor
Ama 990 proyu kioxia pro, kc3000, renegade ya da msi480m diğer SSD ler ile kıyasladığında hepsinden daha uzun süre koruyor yazma hızını.
SLC cache de önemli tabi ama isterse 1tb SLC cache olsun, thermal throttle yedikten sonra SLC cache de kurtarmıyor
Aynen dostum. 2. M2 yuvam yok pci to m2 bakıyorum. Öneriniz varsa değerlendiririmEvet, ama kullanıcı deneyimleri veya "hissiyatı" na pek elde tutulur olmuyor, bende bir ürünü test etmeden negatif yorumları pek dikkate almıyorum. Thermal throttle kısmında haklısınız, evet, ayrıca ne kadar bu ürünler yüksek sıcaklıklara dayanılıklı olsada ve aksini söyleselerde yine de sıcaklıkların ömrünü etkilediğini düşünüyorum ki çoğu elektronik eşya da bu geçerli bir şeydir?. Pcie 5 içinse sıcaklık yüzünden perfonmans kaybı yaşasalarda en kötü 10k civarı hız sundukları için gen 4 den üstün olduklarını düşünüyorum. Tabii donup, yanıt vermedikleri sürece bir de bozulmadıkları sürece.
Bende 7k civarına aldım 500 tl fark ama yine de indirim takıntısı olunca hala büyük kayıp geliyor. Bir de kutulara önem veren birisiyim, kutusunun bir tarafı biraz büzüşmüştü. Hala aklıma takıldı, sırf bu yüzden bir tane daha alasım var
Pcie slotunu m2 ssd olarak kullanmak için mi?
Ben Alfais markasının ürünlerine olumlu bakıyorum hocam, neredeyse her üründe denk geliyorlar uygun fiyatlarıyla ve işini yerine getiren özellikleriyle tercih edilebilir marka olduğunu düşünüyorum ancak Kioxia Exceria Plus G3 pcie 4. alfais'in ürünleri sanırım hep 3.0. Şunlar olabilir ama hiç kullanmadım bilgim yok.
Bu biraz daha pahalı tercih;
![]()
Bigboy Btc-m2g4pe16s Pcıe 4.0x4 M.2 X16 To 1xnvme Soğutuculu Çevirici Ünite Fiyatları ve Özellikleri
Bigboy Btc-m2g4pe16s Pcıe 4.0x4 M.2 X16 To 1xnvme Soğutuculu Çevirici Ünite en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
RGBli;
Azcık ucuz ama normalde düşülmeyecek fiyatlardan bence düşünebilecek fiyatlara indiriyor, tabi stock yenilenirseÇok da makul fiyatlar değil gibi, bir tık düşük.
Hocam anakartınıza baktım ssd slotun yanında sadece pcie slotunuz var o da gen 3 x 1 yani gen 3 ve 1 lane'niz var. Kixoia ise Gen4 x4, slot yüzünden ne alırsanız alın tam performans da kullanamayacaksınız, en iyisi Alfais gen 3 alıp 200 liraya geçmek. Sadece depolama olarak işlev yapar ve sata ssd'den daha iyi olur. Örnek;Aynen dostum. 2. M2 yuvam yok pci to m2 bakıyorum. Öneriniz varsa değerlendiririm
Zahmet verdim, kıymetli bilgiler için teşekkür ederimAzcık ucuz ama normalde düşülmeyecek fiyatlardan bence düşünebilecek fiyatlara indiriyor, tabi stock yenilenirse
Hocam anakartınıza baktım ssd slotun yanında sadece pcie slotunuz var o da gen 3 x 1 yani gen 3 ve 1 lane'niz var. Kixoia ise Gen4 x4, slot yüzünden ne alırsanız alın tam performans da kullanamayacaksınız, en iyisi Alfais gen 3 alıp 200 liraya geçmek. Sadece depolama olarak işlev yapar ve sata ssd'den daha iyi olur. Örnek;
Üstad öğrenci değilim ama nasıl alabilirim bu fiyattan?9100 Pro > 2 TB - 9254 TL // 1 TB - 6.176
9100 Pro Soğutuculu > 1 TB - 6.791,00 TL // 2TB - 9.869,00 TL // 4 TB - 17.617,00 TL
990 Pro > 2 TB - 6.539 TL (Stock bitmiş) // 1 TB 4.185,00 TL
990 Pro Soğutuculu > 1 TB - 4.577 TL // 4 TB - 12.581,00
990 EVO Plus > 1 TB - 3.267 TL // 2TB - 5.508 TL // 4 TB - 10.228 TL
Öğrenci tanıdık harici yöntemi yok bildiğim kadarıyla hocamÜstad öğrenci değilim ama nasıl alabilirim bu fiyattan?
Yep arkadaşın dediği gibi bir tanıdık öğrenciden faydalanmanız lazımÜstad öğrenci değilim ama nasıl alabilirim bu fiyattan?
Rica ederim.Zahmet verdim, kıymetli bilgiler için teşekkür ederim