Temu hakkında güncel yorumlarınız nedir?

Alucardll

80+
Reaksiyon skoru
2
Bir ara herkes Temu'dan alışveriş yapıyordu ama ben o dönem pek bakmadım. Hatta bir ara Temu'nun yasaklanacağı ya da kapatılacağı konuşuluyordu. Şu an hala Temu'dan alışveriş yapan var mı? Sipariş vermeyi düşünüyorum ama emin olamadım. Ürün aldığımda ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim, özellikle kargo süresi, gümrük ya da iade süreci konusunda sıkıntı yaşayan oldu mu?

kargo genelde 2 hafta içinde geliyor iade konusu çok kolay direkt kargoyla İstanbul'a gidiyor orada incelenip para iadesi yapılıyor gümrükte sıkıntı çıkmaz olurda bir şey olursa temu tam para iadesi yapıyor

Bir ara herkes Temu'dan alışveriş yapıyordu ama ben o dönem pek bakmadım. Hatta bir ara Temu'nun yasaklanacağı ya da kapatılacağı konuşuluyordu. Şu an hala Temu'dan alışveriş yapan var mı? Sipariş vermeyi düşünüyorum ama emin olamadım. Ürün aldığımda ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim, özellikle kargo süresi, gümrük ya da iade süreci konusunda sıkıntı yaşayan oldu mu?

Bana mesela 3 tane yerine 2 tane ürün geldi 1 tanesi eksikti tam ücret iadesi aldım. Zaten mh değil direkt bot'la konuşuyorsun. Orada sana potansiyel alışveriş sorunlarına göre seçenekler sunuyor sen de yaşadığın sorunu seçiyorsun, iade mi yeniden gönderim mi istiyorsun dedi para iadesi dedim. 1-2 gün sonra para iadem yattı. Üstüne bir sonraki alışverişim için indirim kuponu da verdi. Totalde 1-2 dakikada sorun çözüldü mesela. Ama sistemi suistimal etmeye çalışırsan ban yersin muhtemelen. Dürüst olursan beyan geçerli gibi algıladım. Hoşuma gitti.

27 euro sınırını geçmeyeceksin garanti olsun diye 26 euro'larda kal. Ödeme sayfasında %60 vergi uyguluyor. Siparişi verdiğin an gümrük vergini ödemiş oluyorsun o nedenle sorun çıkmıyor. Bu da şu demek oluyor; bir ürünü gördün 100 lira TR'de ise 200 lira ise aaa yarı fiyatına alıyorum deme 100*1,6 = 160 liraya alıyorsun aslında. Yani müthiş bir avantajı olmuyor o zaman. Genelde bulamayacağın, bulduğunda da stoğu az ve pahalı ürünlere gidebilirsin. Onları almak daha mantıklı. Alacağın her ürünün TR fiyatına bak. Çok fazla ürünü almaktan o sayede vazgeçtim. Bir de aynı ürünü 5-6 bazen 10 farklı satıcı satıyor. İlk gördüğün genelde daha pahalı sayfaları aşağı indirdikçe fiyatlar da inebiliyor. İçine girdiğinde kaybolduğun bir derya. Temu'dan ne zaman alışverişe başlasam 2-3 saat başında oturuyorum. :D

Eski tadı yok, yeni gümrük kısıtlamaları popülerliğini iyice öldürdü. Ama hala 500 tl kredim var hesabımda, ilk dönemde ki gibi çok fp ürün gelir diye bekletiyorum :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,651
Üyeler
183,870
Son üye
ilhamiakca845
Geri