Mert_007
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,407
1. Si için. Hocam bunları zaten öyle ispatlayabilceğimiz şeyler değil. O zamanlar olmadığımız ya da o zamanlara dair öyle çokta bir kanıt olmadığı için pek bir fikrimiz olmuyor maalesef. Ben sadece mantık yürüttüm. Belki teknoloji ilerledikçe çıkar bilemiyorum.İşte burda yeni sıkıntılar çıkıyor.
1) Düzenlemeden kasıt kitlesel yok oluşlar dinozlar buz çağı vb ise bu mantıklı olabilir ama idda sizin oldugu için bunu ispatlamanız gerekir.
2) Ayetin devamından anlıyoruz ki bu dediğiniz mümkün değil aslında çünkü yeri yaratıp düzenliyip döşedi diyor.Döşemek yani فَسَوَّى (fasawwa / fassawā) kelimesi.Yani düzleştirdi veya yeri yaşama hazırlık için düz hale getirdi manası taşır.Yeri daha düzenlememiş ki üzerinde dinazor buzul vb şeyler olsun ?
3) Yer yüzünde ne varsa sizin için yarattık diyor.Halbu ki her canlı ilk başta yoktu bazılarını sonradan zamanla ortaya çıktı bazıları bizlere bile ulaşamadan yok oldu bunu fosiler sayesinde biliyoruz işte buda evrim konusunu açıyor.Demekki ne varsa bizim için yaratmamış, bazı şeyleri sizin için yarattım demesi gerekirdi
2. Eğer dediğiniz gibiyse zaten kendiniz cevaplamış oluyorsunuz. İlk başta var ediyor sonra yaşam için hazır hale getirmiş oluyor zaten direkt dediğinize göre ki burda da anlam karmaşası kalmıyor yine.
3. Bize ulaşamayan canlılar mesela dinazorlar petrol oluyor kömür oluyor yine bizim için olmuş oluyor. Ya da o zamandan bu güne süre gelen düzenli bir ekosistem var. Yine bizim için yaratılmış oluyor. Başta olmasada sonradan yaratmış olcak zaten bizim için. Yani bir şekilde bize yarıyorlar.