Kuranda'ki ilginç gökyüzü çelişkisi !

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
İşte burda yeni sıkıntılar çıkıyor.

1) Düzenlemeden kasıt kitlesel yok oluşlar dinozlar buz çağı vb ise bu mantıklı olabilir ama idda sizin oldugu için bunu ispatlamanız gerekir.

2) Ayetin devamından anlıyoruz ki bu dediğiniz mümkün değil aslında çünkü yeri yaratıp düzenliyip döşedi diyor.Döşemek yani فَسَوَّى (fasawwa / fassawā) kelimesi.Yani düzleştirdi veya yeri yaşama hazırlık için düz hale getirdi manası taşır.Yeri daha düzenlememiş ki üzerinde dinazor buzul vb şeyler olsun ?

3) Yer yüzünde ne varsa sizin için yarattık diyor.Halbu ki her canlı ilk başta yoktu bazılarını sonradan zamanla ortaya çıktı bazıları bizlere bile ulaşamadan yok oldu bunu fosiler sayesinde biliyoruz işte buda evrim konusunu açıyor.Demekki ne varsa bizim için yaratmamış, bazı şeyleri sizin için yarattım demesi gerekirdi
1. Si için. Hocam bunları zaten öyle ispatlayabilceğimiz şeyler değil. O zamanlar olmadığımız ya da o zamanlara dair öyle çokta bir kanıt olmadığı için pek bir fikrimiz olmuyor maalesef. Ben sadece mantık yürüttüm. Belki teknoloji ilerledikçe çıkar bilemiyorum.

2. Eğer dediğiniz gibiyse zaten kendiniz cevaplamış oluyorsunuz. İlk başta var ediyor sonra yaşam için hazır hale getirmiş oluyor zaten direkt dediğinize göre ki burda da anlam karmaşası kalmıyor yine.

3. Bize ulaşamayan canlılar mesela dinazorlar petrol oluyor kömür oluyor yine bizim için olmuş oluyor. Ya da o zamandan bu güne süre gelen düzenli bir ekosistem var. Yine bizim için yaratılmış oluyor. Başta olmasada sonradan yaratmış olcak zaten bizim için. Yani bir şekilde bize yarıyorlar.

İnsanların %90'ı gibi bazı dinleri sorgulamadan kötülemek veya kabul etmek yerine gelip araştıran birisine böyle demeni doğru bulmuyorum. Dedikleri saçmadır veya değildir bilemem fakat herhangi bir konuda herhangi bir şeyi merak edip araştıran ve kendisini kendisince geliştiren birisine böyle bir şey demen hoş değil. Sen napıyorsun boş vaktinde?
Adam sonuna kadar haklı hocam bi hoca tanıdığı biri yokmu yada en kötü bi camiye gitsin 50 kişiyle tartışsın konuyu belki buranın yarısı ateistte olabilir yok Allah yok Kuran şöyle böyle herkes çok bıktı bakıyorumda sen hiç bıkmamışsın ufacık bu arkadaşa laf edene destan falanda yazmışsın yan hesabımısın arkımısın nesin neyini savunuyon bunun üstelikte bu kadar

Adam sonuna kadar haklı hocam bi hoca tanıdığı biri yokmu yada en kötü bi camiye gitsin 50 kişiyle tartışsın konuyu belki buranın yarısı ateistte olabilir yok Allah yok Kuran şöyle böyle herkes çok bıktı bakıyorumda sen hiç bıkmamışsın ufacık bu arkadaşa laf edene destan falanda yazmışsın yan hesabımısın arkımısın nesin neyini savunuyon bunun üstelikte bu kadar
Konularını sürekli görüyorum ama sizin gibi adamın konularını takmak yerine he diyip geçiyorum. Siz adamın konusuna girip böyle laf savurduğunuz sürece buna devam edecektir. Burada böyle konular açmasını istemiyorsanız direkt konuya kimse cevap vermesin, konu sahibi de gelip cevap alamıyorum daha da açmama gerek yok diyip bırakır. Bu kadar basit. Ek olarak dediğim şey genelleme bir etik sözdü ve buna karşı çıkıyorsan ne diyeyim ki sana? Kimseye saygın yok demek ki. Sana ne nereye soruyorsa sorsun. Hoşuna gitmiyorsa umursamazsın, gelip cevap vermezsin olur biter.

boykot edelim bu arkadaşı konularına yazmayın yazdıkça hoşuna gidiyor chatgptyi daha fazla kurcalıyor

Konularını sürekli görüyorum ama sizin gibi adamın konularını takmak yerine he diyip geçiyorum. Siz adamın konusuna girip böyle laf savurduğunuz sürece buna devam edecektir. Burada böyle konular açmasını istemiyorsanız direkt konuya kimse cevap vermesin, konu sahibi de gelip cevap alamıyorum daha da açmama gerek yok diyip bırakır. Bu kadar basit. Ek olarak dediğim şey genelleme bir etik sözdü ve buna karşı çıkıyorsan ne diyeyim ki sana? Kimseye saygın yok demek ki. Sana ne nereye soruyorsa sorsun. Hoşuna gitmiyorsa umursamazsın, gelip cevap vermezsin olur biter.
Avukatlığını yapıyorsun basbaya adamın parmakları yokmu kendi cevabını veremiyormu sen ne onun adına konuşuyon 3 5 cümle laf atanlara destan yazıyorsun madem laf atmaları hoşuna gitmiyorsa sende umursamıycan cevap vermiycen geçecen milletin avukatlığını yapmıycan bana diyon kendin kralını yapıyon bu işin

O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı.SONRA GÖĞE YÖNELDİ , onları yedi gök olarak yaratıp düzenledi. (Bakara 29)
=> Allah önce yeryüzünü yaratmış, sonra gökyüzüne yönelmiş.

Sizi yaratmak mı daha zor,göğü yaratmak mı? Onu Allah kurdu.Onu yükseltip düzene koydu.Gecesini kararttı, gündüzünü aydınlattı. ARDINDAN
yeri düzenleyip döşedi. (Naziat 27-30)

=>Allah önce gökyüzünü yaratmış,sonra yer yüzüne yönelmiş)

1) Şimdi bu ayetlerin sıralamasında çelişki yokmu arkadaslar ?
2) (Ayrıca allahın kendisine O diyerek bahsetmeside ilginç)
şu dini konuları tartışmayın uzadıkça uzuyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uygunsuz davranış
3 aydır bu elemanın konuları var ama konu dısında hepte aynı konular kuran çelişkisi gidip araştırmıyo dallyarak buraya sorup duruyo aklı sıra mal açıp okusa beynini kullansa görücek

1. Si için. Hocam bunları zaten öyle ispatlayabilceğimiz şeyler değil. O zamanlar olmadığımız ya da o zamanlara dair öyle çokta bir kanıt olmadığı için pek bir fikrimiz olmuyor maalesef. Ben sadece mantık yürüttüm. Belki teknoloji ilerledikçe çıkar bilemiyorum.

2. Eğer dediğiniz gibiyse zaten kendiniz cevaplamış oluyorsunuz. İlk başta var ediyor sonra yaşam için hazır hale getirmiş oluyor zaten direkt dediğinize göre ki burda da anlam karmaşası kalmıyor yine.

3. Bize ulaşamayan canlılar mesela dinazorlar petrol oluyor kömür oluyor yine bizim için olmuş oluyor. Ya da o zamandan bu güne süre gelen düzenli bir ekosistem var. Yine bizim için yaratılmış oluyor. Başta olmasada sonradan yaratmış olcak zaten bizim için. Yani bir şekilde bize yarıyorlar.
2.De aslında hala anlam karmaşası ve 2 tane sıkıntı var.

1) .İlk başta yer yüzününün yaratılışını tamamladım diyor ama diğer ayete görede herşeyi yaratmasına rağmen geri yeryüzüne geri yöneliyor eksik şeyleri tamamlamak için sanki.Burda tek çıkış noktası sizin bu geri yer yüzünü düzenlemesini dinazorlar ve buzul çağı vb yüzünden yapmış oldugunu ispatlamış veya delil getirmeniz gerekiyo aksi takdirde ayet hatalıdır diyebilmeliyiz.Ki zaten dünyanın ilk oluşum zamanlarını anlatıyor bu ayetler dinazorlar buzul çağı kıtaların oluşumu vb gibi düzenleyemez kim bilir kaç milyon yıl sonra meydana geliyordur bunlar.

2) Zaten asıl sıkıntı şu.Allah önce yeryüzünü mü yarattı gök yüzünü mü ?Bakara 29 a göre önce yeryüzü naziat 27-30 a görede hali hazırda yaratılmış olan yer yüzünü döşedi.Ama ilk başta yeryüzündeki herşeyi sizin için yarattım diyordu zaten.Demekki bu olay o ayetten önce olmalı ki allah yer yüzüne yönelerek oranın yaralıtışını tamamlıyor.Yani buseferde önce gökyüzü sonra yeryüzü yaratılmış/yaratımı bitirilmiş oluyor.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri