Yüzüklerin Efendisi üçlemesi alınır mı

zPastwL

80+ Silver
Reaksiyon skoru
824
Selamlar tazesinden değil ama çok olmadı Harry Potter serisini bitirdim kitap setini aldım 1. kitap bitti bitecek az kaldı 2. ye geçeceğim 7 kitabıda aldım kitap asla okumazdım asla sarmazdı normalde sırada yüzüklerin efendisi var izleyeceğim onu harry potter gibi sararmı bilmiyorum eğer film sararsa kitaplarıda alırım başka harry potter tarzında kitap / film ne önerirsiniz

Selamlar tazesinden değil ama çok olmadı Harry Potter serisini bitirdim kitap setini aldım 1. kitap bitti bitecek az kaldı 2. ye geçeceğim 7 kitabıda aldım kitap asla okumazdım asla sarmazdı normalde sırada yüzüklerin efendisi var izleyeceğim onu harry potter gibi sararmı bilmiyorum eğer film sararsa kitaplarıda alırım başka harry potter tarzında kitap / film ne önerirsiniz
Harry Potterin filmi çok yüzeysel geliyor bana, ilk kitabı okuyup filmi sonra izlemiştim, sanki okurken 1 sezon dizi izlemişim de izlerken onun özetini izliyormuşum gibi hissettim kitabı okumama rağmen olayları takip edemedim yer yer 😀

Lotr ben filmini de kitabını da sevmedim ama çok seveni, hayranı var deneyebilirsin.

Harry Potterin filmi çok yüzeysel geliyor bana, ilk kitabı okuyup filmi sonra izlemiştim, sanki okurken 1 sezon dizi izlemişim de izlerken onun özetini izliyormuşum gibi hissettim kitabı okumama rağmen olayları takip edemedim yer yer 😀

Lotr ben filmini de kitabını da sevmedim ama çok seveni, hayranı var deneyebilirsin.
İzledikten sonra okumaya başladım gerçekten benim için çok özel bir film oldu fazlasıyla beğendim kitap okumayan bana bile kitap okutturmayı başardı şuan ilk kitabın 237. sayfasındayım bitecek full seti almıştım bitirene kadar devam edeceğim sadece yüzüklerin efendisi de aynı etkiyi yaratacak mı onu merak etmiştim

Lotr öneriniz için teşekkürler bakacağım

LOTR'un felsefesini ve ne anlatmak istediğini anlayabilirsen, HP .ok yemiş yanında dersin. Filmi de kitapları da apayrı güzel.

LOTR'un felsefesini ve ne anlatmak istediğini anlayabilirsen, HP .ok yemiş yanında dersin. Filmi de kitapları da apayrı güzel.
Lotr kısaltasıymış yeni öğreniyorum pek anlayacağımı sanmıyorum ama film üstüne kitabını okursam o an kafamda canlanabilir daha hpnin daha 1. kitabındayken filmin sonunda olan şeyler gözümde canlanıp fikirler oluşuyordu ayrıca ilk hobbit mi izlemem lazım hocam daha doğrusu filmlerin ve kitapların izlenme/okuma sırası nasıl

Lotr kısaltasıymış yeni öğreniyorum pek anlayacağımı sanmıyorum ama film üstüne kitabını okursam o an kafamda canlanabilir daha hpnin daha 1. kitabındayken filmin sonunda olan şeyler gözümde canlanıp fikirler oluşuyordu ayrıca ilk hobbit mi izlemem lazım hocam daha doğrusu filmlerin ve kitapların izlenme/okuma sırası nasıl

Sadece Yüzüklerin Efendisi izleyeceksen;

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Lord of the Rings: The Two Towers
The Lord of the Rings: The Return of the King

Hee yok ben komple Orta Dünya filmlerini izleyeceğim dersen;

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
The Hobbit: An Unexpected Journey
The Hobbit: The Desolation of Smaug
The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Sadece Yüzüklerin Efendisi izleyeceksen;

Hee yok ben komple Orta Dünya filmlerini izleyeceğim dersen;

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
The Hobbit: An Unexpected Journey
The Hobbit: The Desolation of Smaug
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
İşin keyfini çıkarmak isterim hocam o yüzden komple orta dünya filmlerini izleyeceğim teşekkürler peki kitap olarak sıra nasıl olmalı hobbit kitabıda var yanlış hatırlamıyorsam bugün d&r da görmüştüm lotr üçlemesi vardı hobbitde ek kitap vardı sanırım ana kitap değildi

İşin keyfini çıkarmak isterim hocam o yüzden komple orta dünya filmlerini izleyeceğim teşekkürler peki kitap olarak sıra nasıl olmalı hobbit kitabıda var yanlış hatırlamıyorsam bugün d&r da görmüştüm lotr üçlemesi vardı hobbitde ek kitap vardı sanırım ana kitap değildi

1. The Hobbit
2. The Fellowship of the Ring
3. The Two Towers
4. The Return of the King
5. The Silmarillion
6. Unfinished Tales of Númenor and Middle-earth
7. The History of Middle-earth
8. The Children of Húrin
9. Beren and Lúthien
10. The Fall of Gondolin
11. The Fall of Númenor

Kitaplar biraz kafa yakar. Ama eğer kafanı vererek okursan, beyin orgazmı geçirebilirsin. Ayrıca Youtube'da Orta Dünya - Yüzüklerin Efendisi kanalını takip edebilirsin. İnanılmaz içerikleri var.

KENDİ SİTELERİ DE BURADA

1. The Hobbit
2. The Fellowship of the Ring
3. The Two Towers
4. The Return of the King
5. The Silmarillion
6. Unfinished Tales of Númenor and Middle-earth
7. The History of Middle-earth
8. The Children of Húrin
9. Beren and Lúthien
10. The Fall of Gondolin
11. The Fall of Númenor

Kitaplar biraz kafa yakar. Ama eğer kafanı vererek okursan, beyin orgazmı geçirebilirsin. Ayrıca Youtube'da Orta Dünya - Yüzüklerin Efendisi kanalını takip edebilirsin. İnanılmaz içerikleri var.

KENDİ SİTELERİ DE BURADA
Teşekkürler hocam ilk filmi mi izleyeyim yoksa kitaptan mı başlamalıyım hangisi daha sağlıklı daha kaliteli bir içerik sunar

Teşekkürler hocam ilk filmi mi izleyeyim yoksa kitaptan mı başlamalıyım hangisi daha sağlıklı daha kaliteli bir içerik sunar

Hayal gücün iyiyse filmlere gerek bile yok. Ama filmlerin de apayrı bir tadı var. Yani filmlerini 8er kez falan izledim, kitaplarını bir kez okudum. :D

Hayal gücün iyiyse filmlere gerek bile yok. Ama filmlerin de apayrı bir tadı var. Yani filmlerini 8er kez falan izledim, kitaplarını bir kez okudum. :D
Teşekkürler hocam o zaman filmlerden başlayacağım hp kitapları bitsin önce 1 bitti yarın veya birazdan 2 ye başlarım 3-5-7 sayfa sayıları fazla en fazlasıda 5 900 küsürlü sayfası vardı biraz uzun sürecek bitirmek ama bitirince yüzüklerin efendisine geçeceğim bu seriyi daha önce izleyen hobbit dahil üstüne birkaç kitabını okuyan arkadaşıma sorduğumda ilk hobbit daha sonra lotr serisini izlememi söylemişti sizin söylediğiniz sıra kronolojik sıra mı yoksa hikaye ye göre olan sıra mı açıkçası biraz tuhafıma gitti ilk lotr sonra hobbit sonra tekrar lotr izlemek biraz kafa karıştıracak gibi duruyor

Teşekkürler hocam o zaman filmlerden başlayacağım hp kitapları bitsin önce 1 bitti yarın veya birazdan 2 ye başlarım 3-5-7 sayfa sayıları fazla en fazlasıda 5 900 küsürlü sayfası vardı biraz uzun sürecek bitirmek ama bitirince yüzüklerin efendisine geçeceğim bu seriyi daha önce izleyen hobbit dahil üstüne birkaç kitabını okuyan arkadaşıma sorduğumda ilk hobbit daha sonra lotr serisini izlememi söylemişti sizin söylediğiniz sıra kronolojik sıra mı yoksa hikaye ye göre olan sıra mı açıkçası biraz tuhafıma gitti ilk lotr sonra hobbit sonra tekrar lotr izlemek biraz kafa karıştıracak gibi duruyor

Yazdıklarımın hepsini kronolojik olarak nitelendirebilirsin. İlk film anime tarzındadır onu belirtmeyi unutmuşum sadece. Ondan sonra Hobbit 3 lemesi ve LOTR filmleri geliyor. Garibine giden bir şey olmasın, O zamanlar sadece Yüzüklerin Efendisi kitapları için izin alınmıştı, sonradan Hobbit serisi için izin alındı. Star Wars gibi düşünebilirsin, ilk önce en son çıkan 3 film, sonra ilk çıkan 3 film izlenir onda da.

Ben filmi veya dizisi olan kitapları okurken izlemeden okumaya özen gösteriyorum çünkü ileride ne olucak ne biticek farkında olmak keyfini kaçırıyor dizisini izlediğim bir filmin kitabını okuyamıyorum.
Böyle böyle hayal gücün gelişecek kafanda kurduğun şeylerin doğru çıkması seni daha da kitap okumaya iticek.
Sonunu bildiğin bir filmi izlemek istemezsin bence aynı olay kitaplardada var kitaplardaki her şeyi filme gecirmeselerde genelde aynı oluyor o yüzden filmin yazılı halini okuyormussun gibi oluyor filmi izledikten sonra okuyunca o yüzden bence önce oku sonra izle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,118
Üyeler
184,109
Son üye
unitedadam
Geri