Hocam senle iğneleyici kelime kullanmadan konuşuyorum ama anlıyorum ki sen o inceliği gösterecek bir karaktere sahip değilsin. Şimdi atamanın az olması ile mesleğin zorluğunu yazdığımı adam gibi okuduysanız nasıl bağladığımı anlarsınız. Dedim ki bu kadar zor bir iş olmasına rağmen ve mesleği birileri çoğu şeyi göze alarak seçmiş olmasına rağmen ataması az. Staj gören tek meslek biziz gibi bir sözüm olmadı zaten, boşuna drama aramayın kendinize. Neyi ne kadar bilme meselesine gelince her meslek her işi inceliğine kadar öğrenmek zorunda değildir ama bu demek değildir ki yüzeysel geçildiği için bu işler diğerlerine kıyasla daha kolaydır. Mühendisten örnek veriyorsunuz mesela. Mühendisin sadece inşaat, elektrik-elektronik, uçak gibi ilgilendiği belli başlı sadece 1 alan var ve ömürleri boyunca bunun üzerine gidiyorlar. Biz ise her şeyden yetecek kadar görüyoruz derslerimizde, bunun yanında da alanımızın dersini alıyoruz. Bu konu derin bi konu hangisi daha zordur ya da kolaydır tartışmak bana düşmez. Ama çıkıp da senin gibi boşboğazlık yapıp öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelemeye çalışanların anlını karışlarım. Senelerce okula gitmiş biri olarak kendini nitelendiriyorsun, bazı laflar ediyorsun ve sonra da gelip bana sen 1.sınıf öğrencisi olarak nasıl bu kadar fikir sahibi olabilirsin diyorsun. Yetersizliğin göz yaşartıyor. Senelerce okula gitmenin sonucu seni fikir sahibi eden de bir öğretmendi, sana değer kazandıran da bir öğretmendi. Ama belli ki laflar boşa gitmiş. Son olarak mesleğin rahat olması konusuna gelirsek fiziksel açıdan kesinlikle çok rahat bi meslek bunu doğrudan kabul ederim. Benim zoruma giden sizin gibi fikirsizlerin ''rahat iş yaaa kanka'', ''tatili var ya kanka'', ''çocukları sal kendi halinde takılsınlar yaa'' gibi saçma sapan yargılarda bulunması. Bir gün işini hakkıyla yapan bir tarih hocasının ya da matematik hocasının yanına git bakalım, bilgileri taze tutmak için sor günde kaç saat çalıştıklarını. İşin içinde olmayan birinin bir öğretmen adayına bay bilmiş demesi de bir o kadar gülünç. Allah islah etsin seni.