100-120bin TL arası motor tavsiyesi

Reaksiyon skoru
10
Bütçe
120000
Merhaba,
Kullanım amacım haftada 1-2 kez, şehir içi ulaşımımı sağlamak. Daha önce motor kullanmadım, pek hâkim değilim. Bu motoru da daha sonra alışınca yükselteceğim. Bütçe 10-15 bin esneyebilir.
Boyum: 165
Kilom: 65
Beklentilerim şu şekilde:
Motoru satmak istediğimde satabilmeliyim. Piyasası iyi olmalı.
Yakıt olarak tasarruflu olmalı.
Sanayiye kronikleri dışında gitmek istemiyorum.
Ne olacağı belli olmaz ancak kaza yapacağımı düşünmüyorum, bu sebepten yedek parçası zor bulunan motorlar da tercihimdir.
Sıfır olması gerekiyor.
Bu bütçelerde bu istek yersiz ama altımda küçük duran motorları sevmiyorum, kalıplı motorları seviyorum. SR250, RS200 gibi...

"Ne olacağı belli olmaz ancak kaza yapacağımı düşünmüyorum" sen dikkatli olabilirsin ama trafik öyle değil maalesef aileni seviyorsan hiç bulaşma biriktir biraz daha ayağını yerden kesecek bir araba al.

Ne olacağı belli olmaz ancak kaza yapacağımı düşünmüyorum,
O sırada 4 şeritli yolda en soldan sağda ki çıkışa giren doblo :)
Motor bu kazan neredeyse kesin olacak kimi sadece dokunma kimide belki hastanelik edecek. Bunları bilerek sür ve al.

deneyimsiz bir şekilde hava olsun diye büyük ve hacimli motorlara heves edip kendinize yazık etmeyin kronik olmasın az yaksın hızlı satılsın isteyen paşa paşa gidip dio sunu alacak motor sürmeyi öğrenecek

1. Çin mallarını yarı fiyatına anca satarsın. Japon harici hiçbir motorun piyasası iyi değildir. Buna harika motorlar üreten MV Agusta, Triump, Aprilia gibi İtalyan İngiliz markaları da dahildir.

2.Hepsi az yakıyor, bu bir kriter değil sanırım.

3.Mesela (bu bütçede yok biliyorum ama) 450SR yağ soğutucu patlatıyor, patlayınca tekerin komple yağ oluyor, yüksek hızlarda bu başına gelip, tekerin kayıp ölme ihtimaline okeysin yani. İlginç...
Sanayiye bile gidemeyebilirsin..

Ne olacağı belli olmaz ancak kaza yapacağımı düşünmüyorum, bu sebepten yedek parçası zor bulunan motorlar da tercihimdir.
4.14 yıldır motor kullanıyorum, kaza yapacağımı düşünmüyorum diyemedim hiçbir zaman. Bu özgüven direk seni kazaya götürür.

Sıfır olması gerekiyor.
5.Bu bütçede sadece cin malı motorlar var sıfır olarak, o da 1. ve 3.maddenle aşırı çelişiyor.

Bu bütçelerde bu istek yersiz ama altımda küçük duran motorları sevmiyorum, kalıplı motorları seviyorum. SR250, RS200 gibi...
6.Tercih meselesi

Yaşadığın bölgede trafik ve park etme sorunun yoksa basit bir araba almanı öneririm. Aktif olarak otomobil ve motosiklet sürücüsü olarak motosikletler Türkiye'de kullanılmaya uygun değil.

Yedek parça kazayla alakalı bir durum değil ki. Tehlike hikayelerini de boş ver.
Scooter düşünmüyor musun? Bu bütçelere sıfır başlangıç için az masraflı scooter alınabilir. Sport tercih edersen de janti görünen bir şeyin her zaman piyasası oluyor (ciddi). Çinli de olsa paki de olsa azıcık makyajlı bir şeyse gider. Honda, yamaha şu an sıfır alacağın bir modelin piyasası her zaman olur.

Merhaba,
Kullanım amacım haftada 1-2 kez, şehir içi ulaşımımı sağlamak. Daha önce motor kullanmadım, pek hâkim değilim. Bu motoru da daha sonra alışınca yükselteceğim. Bütçe 10-15 bin esneyebilir.
Boyum: 165
Kilom: 65
Beklentilerim şu şekilde:
Sıfır olması gerekiyor.
Japon motorları dışında 2.el piyası iyi olan motor yok. Hiç motor kullanmamış, iyi değilim diyorsun 1.65 boy ile kalıplı motor olsun diyorsun. Büyük çelişki. Kalıplı motor ile ayakların yere değmeyeceği için durduğunda dengeni sağlayamadığından düşersin. Aynı boydayız bendeki Honda PCX ile ayak ucu ile yere basabiliyorum. Japon motorları ile sanayiye gitmezsin, masraf çıkarmaz. Verdiğin fiyat ile boyuna uygun, kaliteli, başlangıç için Honda Dio. Sıfırını135 bin'e alabilirsin. Yalnız Ocak ayına bırakırsan onu da alamazsın. Şu an yıl sonu fırsatları ile bu fiyat. Motora yeni başlayanlar için, kullanması rahat, pratik, ikinci eli kuvvetli, masrafsız, yakıt cimrisi, hiç pişman olmayacağın bir motor...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,445
Üyeler
185,726
Son üye
İbrahimAy020
Geri