9800x3d ile 5080 veya 5070ti

Rainars

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi 100-150k arasında üst düzey 2kda rekabetçi oyunların hepsini en az 270 fps Hikayeli yeni oyunlarda da güzel bir performans istiyorum fakat 5070ti ile 5080 arasındaki fiyat farkı çok uçuk. Sizlere sorum şu aradaki fiyat farkına değer mi yoksa biraz daha para tasarrufu yapmam daha mı mantıklı bu açıda. (Bu arada işlemci de kesin 9800x3d alıcam diye bir şey yok aradaki fiyat farkı değmiyor derseniz 5070ti + 78003d yapıp keyfime bakabilirim. önerdiğiniz kombonun yanına Anakart da önerirseniz güzel olur. 2x16 gb cl30 ram ve 2-4tb m2 gen4 ssd, kasa olarak da NZXT H6 FLOW düşünüyorum.

Benim fikrim işlemci konusunda : Bugun ikinci el tertemiz faturalı 7800x3d 13.000 Tl civarı pazarlıkla daha da dusurulebılır. 9800X3d ise (sıfır ve ikinci el fiyatları arasında cok fark yok zaten) 20.500 civarı
Yanı totalde 7.000 tl civarı min fiyat farkı var. Bu işin performans kısmına gelelim : Her türlü form ve inceleme yerinde açıkça şunu görebiliyorsunuz aradaki fark çok fazla değil oyun farketmeksizin. Benim fikrim bu aradaki bütçeyi ekran kartına kullanmak yönünde. Mesela ventus model degılde suprım alırsınız gibi. 5070 Tİ olur 5080 olur bilemem ama önemli olan cebinizdeki bütçeyi en doğru şekilde yönlendirmektir diye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasa ve fan konusunda ben Lian Li den baska marka tavsiye edemem Cunku sessizlik ve performansın birşeimi Ayrıca ara ara indirime girip diğer baska markalarla fiyatı yakın oluyor. Anakart B850 yada X870 modelleri arasında fiyatına göre bir ürün alınabilir Bence Rog serisi alınmalı Bios arayüz ve uygulama kontrolü çok rahat

Benim fikrim işlemci konusunda : Bugun ikinci el tertemiz faturalı 7800x3d 13.000 Tl civarı pazarlıkla daha da dusurulebılır. 9800X3d ise (sıfır ve ikinci el fiyatları arasında cok fark yok zaten) 20.500 civarı
Yanı totalde 7.000 tl civarı min fiyat farkı var. Bu işin performans kısmına gelelim : Her türlü form ve inceleme yerinde açıkça şunu görebiliyorsunuz aradaki fark çok fazla değil oyun farketmeksizin. Benim fikrim bu aradaki bütçeyi ekran kartına kullanmak yönünde. Mesela ventus model degılde suprım alırsınız gibi. 5070 Tİ olur 5080 olur bilemem ama önemli olan cebinizdeki bütçeyi en doğru şekilde yönlendirmektir diye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasa ve fan konusunda ben Lian Li den baska marka tavsiye edemem Cunku sessizlik ve performansın birşeimi Ayrıca ara ara indirime girip diğer baska markalarla fiyatı yakın oluyor. Anakart B850 yada X870 modelleri arasında fiyatına göre bir ürün alınabilir Bence Rog serisi alınmalı Bios arayüz ve uygulama kontrolü çok rahat
Kasa hariç işlemci sıvı soğutucu ve powersupply olarak lian li tercih ediyordum zaten kasalarına da bir bakayım h6 tarzında bir kasası varsa direkt kapayım. Diğer söylediklerine gelicek olursak Sistemi tek bir siteden Montaj hizmetiyle birlikte kendim topluyorum. Montajla uğraşmaya vaktim de yok şahsen uğraşmak da istemiyorum. 2.el konusunda da karşı değilim fakat tercihim değil. Özellikle bu kadar para harcıyorken kesinlikle 2.el satın alım yapmam.

Kasa hariç işlemci sıvı soğutucu ve powersupply olarak lian li tercih ediyordum zaten kasalarına da bir bakayım h6 tarzında bir kasası varsa direkt kapayım. Diğer söylediklerine gelicek olursak Sistemi tek bir siteden Montaj hizmetiyle birlikte kendim topluyorum. Montajla uğraşmaya vaktim de yok şahsen uğraşmak da istemiyorum. 2.el konusunda da karşı değilim fakat tercihim değil. Özellikle bu kadar para harcıyorken kesinlikle 2.el satın alım yapmam.
2k ultra ayarlarda 5070 ti fazla fazla yeter de artar. Ben 9800x3d + 9070 xt ile gow ragnarok de native de 200 fps alıyorum 2k ultra da
7800x3d ile arasında pek aman aman fark goremezsin ama daha serin çalışıyor 9800x3d

Aynı yerden alıp montaj yaptırmak istiyorsunuz ama görece önemli fiyat farkını ve modellerde seçenek daraltma durumunu kabul ediyorsunuz hocam. Bulunduğunuz yerde montaj yaptırabileceğiniz birilerini mutlaka bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Cüzi ücretler karşılığı bu işi yapan gençler de fazlaca görüyorum.

Fikrinize saygı duyuyorum Tamamen sizin bütçe fikir ve beklentinizle alakalı eminimki hizbir zaman toplama işini satıcıya yaptırmayacak arkadaslar da vardır veyahut işlemciye sıfır almaktansa ıkıncı el daha makul dıyecek arkadaslar da vardır Ancak en emin ve güvenilir yöntem tabii ki sizin seçimizniz bu yadsınamaz Lianli donanım ve 5070 -ti ile güzel keyifli bir sistem dizeceginizi ve mutlu olacagınızı dusunuyorum

4k ile işin yoksa 5080'e bence çok gerek yok 5070ti gayet güçlü bir kart.

Aradaki 20k senin için önemliyse 5070ti al çünkü 1 sene sonra 6000 serisi yeni nm ile gelicek ve tokatlar 5000i.Ama yapay zekada var kartlar değerlenebilir o zamanda 5080 daha çok değer kazanır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,181,656
Üyeler
187,544
Son üye
enrawl2312
Geri