Mimarlık için toplama bilgisayar önerisi

benim önerim:
2TB ssd iyi bir okuma / yazma hızı olduktan sonra en ucuzu
2 veya daha fazla m.2 slotu olan bir ana kart
Universal a tier veya nebi akgün'ün listesine göre a-b tier bir PSU. (raijintek kratos en uygunu diye biliyorum)
32 gb RAM
Ryzen 9 9900x
kasa farketmez takıl kafana göre
peerless assasin veya ortalama kalitede bir sıvvı soğutucu 240+
5070 veya 5070 ti en uygunu neyse. 5060 ti 16 gb da bir olasılık ama belki ileride geniş ekran kartı gerektiren bir mimarlık uygulaması çıkar ve 5060 desteklemez. almışken tekte bitirilebilir, tabi belki de farklı mimaride bir ekran kartı çıkar ve bu tarz işlerde çok daha hızlı olur, bilinmez.

benim önerim:
2TB ssd iyi bir okuma / yazma hızı olduktan sonra en ucuzu
2 veya daha fazla m.2 slotu olan bir ana kart
Universal a tier veya nebi akgün'ün listesine göre a-b tier bir PSU. (raijintek kratos en uygunu diye biliyorum)
32 gb RAM
Ryzen 9 9900x
kasa farketmez takıl kafana göre
peerless assasin veya ortalama kalitede bir sıvvı soğutucu 240+
5070 veya 5070 ti en uygunu neyse. 5060 ti 16 gb da bir olasılık ama belki ileride geniş ekran kartı gerektiren bir mimarlık uygulaması çıkar ve 5060 desteklemez. almışken tekte bitirilebilir, tabi belki de farklı mimaride bir ekran kartı çıkar ve bu tarz işlerde çok daha hızlı olur, bilinmez.
Mimarlık için Ryzen 9 7950x daha iyi

soğutması biraz sıkıntı onu da,
Mimarlık için Ryzen 9 7950x daha iyi
core olarak artısı var evet de öbür her şeyde 9900x daha iyi. Render çok yapacaksa 7950x , mimarlık uygulamaları genel olarak tek çekirdek hızı önemli olduğundan 9900x
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ikisi de hiçbir türlü üzmez bu arada, tercih meselesi. 9900x daha yeni, 9950x de aşırı pahalı

Oyun için kullanmayacağınız için rtx a4000 ekliyorum bu kart mimarlar için üretiliyor
Hocam RTX A4000 modelinden uzak durun. O kart profesyonel sunucu/iş istasyonu kartıdır ancak mimarisi eski(RTX 3000 serisi teknolojisindedir).

Şu an 50-55 Bin TL bandında o karta para vermek yerine, RTX 5070 Ti alırsanız Lumion renderlarınız %40-50 daha hızlı biter. A4000 sadece çok özel bilimsel hesaplamalar (ECC bellek ihtiyacı) için gereklidir, mimarlık için GeForce RTX serisi her zaman daha hızlıdır.

Son düzenleme:
Selam meslektaşım. Aktif olarak saydığın programların hepsini yıllardır kullanıyorum. Başlangıç için verdiğin bütçe fazlasıyla “overkill” olur. Intel veya AMD işlemci fark etmez pek. Hangisi F/P olarak ilerideyse ona yönel. Lumion kullanacaksan Nvidia kartlara yönelmeni tavsiye ederim. VRAM yüksek olsun. Kompleks projelerde VRAM eksikliği çok zorluk yaşatıyor. Ki sen mimarlık öğrencisisin, öğrenci projelerinde o kadar kompleks projelerle çalışacağını düşünmüyorum. İç mimar olsan hadi neyse, orada detay arttığı için sahnedeki poligon sayısı ciddi miktarda artıyor çünkü. Tavsiyem şu olur:
Güncel Ryzen 7 serisi bir işlemci (9 serisine yönelip gaza gelme, gerek yok)
RTX serisi, 16 VRAM’e sahip bir kart (daha altı da olur, çok kompleks modellerin yoksa. mesela ben 2070S 8GB ile kompleks modellerde zorlanıyorum)
32 GB RAM, altını önermem.
Anakartta uçup kaçmana gerek yok. Giriş/orta seviye bir anakart her işini görür.
Sık elektrik kesintisi yaşanan bir yerdeysen bi UPS güç kaynağı da alman güzel olur. En azından elektrik kesilirse birkaç dakika dosyanı kaydetmek için vaktin olur. Başarılar.

Selam meslektaşım. Aktif olarak saydığın programların hepsini yıllardır kullanıyorum. Başlangıç için verdiğin bütçe fazlasıyla “overkill” olur. Intel veya AMD işlemci fark etmez pek. Hangisi F/P olarak ilerideyse ona yönel. Lumion kullanacaksan Nvidia kartlara yönelmeni tavsiye ederim. VRAM yüksek olsun. Kompleks projelerde VRAM eksikliği çok zorluk yaşatıyor. Ki sen mimarlık öğrencisisin, öğrenci projelerinde o kadar kompleks projelerle çalışacağını düşünmüyorum. İç mimar olsan hadi neyse, orada detay arttığı için sahnedeki poligon sayısı ciddi miktarda artıyor çünkü. Tavsiyem şu olur:
Güncel Ryzen 7 serisi bir işlemci (9 serisine yönelip gaza gelme, gerek yok)
RTX serisi, 16 VRAM’e sahip bir kart (daha altı da olur, çok kompleks modellerin yoksa. mesela ben 2070S 8GB ile kompleks modellerde zorlanıyorum)
32 GB RAM, altını önermem.
Anakartta uçup kaçmana gerek yok. Giriş/orta seviye bir anakart her işini görür.
Sık elektrik kesintisi yaşanan bir yerdeysen bi UPS güç kaynağı da alman güzel olur. En azından elektrik kesilirse birkaç dakika dosyanı kaydetmek için vaktin olur. Başarılar.
9700x 5070 ti b650 tomahawk ya da b850 tomahawk eğer pcie 5 lazım olacaksa yeter sanki o zaman hem işlemciyi yükseltmek isterse yükseltebilir

9700x 5070 ti b650 tomahawk ya da b850 tomahawk eğer pcie 5 lazım olacaksa yeter sanki o zaman hem işlemciyi yükseltmek isterse yükseltebilir
Giriş seviyesi demis b850 tomahawk üst orta gibi geldi hiç girişe benzemiyor

İşlemci ve ekran kartında okeyde yani giriş seviyesi değil bu

Giriş seviyesi demis b850 tomahawk üst orta gibi geldi hiç girişe benzemiyor

İşlemci ve ekran kartında okeyde yani giriş seviyesi değil bu
işlemciyi rahat yükseltir işte isterse tomahawkların beslemeleri çok iyi

Meraklandık yani burada lütfen:P
İşim gereği en az 2TB bir SSD ona göre 2 M2 yuvalı bir anakart işlemci 7950x veya 9900x ekran kartı 5070ti ram 64 şart gibi duruyor yani bütçemi yükseltip son işten gelecek olan ödemeyi beklicegim teşekkürler herkese tekrardan

Geri