❌İndirim Bitti! XPG Lancer Silver RGB 48GB (2x24GB) 8800MHz CL42 RAM 25.286₺🔥

16 GB M Die modüller içindi sanırım o durum.
Eski m die ic ler kötü ya bende mevcut zorlamaya gelmiyor biraz gecikme tarafını oynayabildim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

16 GB M Die modüller içindi sanırım o durum.
Cl28 yapabiliyorum da çok voltaj verme riskine girmek istemiyorum.

Bu rami alıp AMD tarafında kullanacaklara öneridir bu ayarları manuel olarak kolayca yapabilirsiniz.
Dram Speed: 6000MHz
FCLK Freq: 2133MHz
UCLK DIV1 MODE: UCLK=MEMCLK
Latency Killer: Enabled
Memory Context Restore: Enabled
DRAM Voltage: 1.4v
tCL: 28
tRCDWR: 36
tRCDRD: 36
tRP: 36
tRAS: 60
tRC: 48
tRFC1: 400
@esrarengiz ben stabil şekilde kullanmak ve gecikmeyi düşürmek için bunun neredeyse aynısını kullanıyorum.
FCLK Freq: 2000MHz
Latency Killer: Bu özellik benim bios da yok.
DRAM Voltage: 1.35v
tCL: 30
gerisi tamamen aynı.

Son düzenleme:
Benzer konular kısmında Corsair Dominator Titan RGB 48GB 14200TL başlığını gördüm. Başlık 3 hafta önce açılmış. o.O2 Vay arkadaş 3 haftada nereden nerelere geldik. Yazık bize:cry:
zaten 3 hafta yani hadi diyelim bir ay içerisinde her şeyin bir anda oldu bittiye getirilmesi her şeyi açıklıyor. Yani düşünün koskoca şirketler milyar dolarlıklar, milyon dolarlıklar sonra da son satıcılar bir anda baştan sona hepsi şak diye ağız birliği etmiş gibi buralara geliyoruz.

Eski m die ic ler kötü ya bende mevcut zorlamaya gelmiyor biraz gecikme tarafını oynayabildim.

@esrarengiz ben stabil şekilde kullanmak ve gecikmeyi düşürmek için bunun neredeyse aynısını kullanıyorum.
gerisi tamamen aynı.
Çok da limitlerde kullanmaya gerek yok zaten CL 30 gayet iyi bir değer.

zaten 3 hafta yani hadi diyelim bir ay içerisinde her şeyin bir anda oldu bittiye getirilmesi her şeyi açıklıyor. Yani düşünün koskoca şirketler milyar dolarlıklar, milyon dolarlıklar sonra da son satıcılar bir anda baştan sona hepsi şak diye ağız birliği etmiş gibi buralara geliyoruz.
İşin içine enterprise firmalar girdiği zaman üreticilerin onların ihtiyaçlarına kayması çok mantıklı. Adamlar server kuruyor bu serveri HA (aktif-pasif) olacak şekilde ayarlıyor. Tek servera şu an 500 bazen 750 GB ram veriyoruz. Bunu büyümekte olan tarım makinası üreten bir firma için düşün. Şimdi AI firmalarını ve karmaşık yapılarını devasa data merkezlerini düşün. Hepsinin yedekli olduğu da göz önünde bulundurulursa son kullanıcı ölse gitse üreticinin umrunda olmaz. Neden diğer tarafta çok daha kârlı.

Son düzenleme:
Bu rami alıp AMD tarafında kullanacaklara öneridir bu ayarları manuel olarak kolayca yapabilirsiniz.
Dram Speed: 6000MHz
FCLK Freq: 2133MHz
UCLK DIV1 MODE: UCLK=MEMCLK
Latency Killer: Enabled
Memory Context Restore: Enabled
DRAM Voltage: 1.4v
tCL: 28
tRCDWR: 36
tRCDRD: 36
tRP: 36
tRAS: 60
tRC: 48
tRFC1: 400
Bu şekilde AMD tarafında 6000Mhz CL kaç olarak kullanabiliyoruz. Ona göre alacağım da.

ramlerin cudimm olduğunu bilerek alın. Özellikle AMD tarafında işlemci ve anakartınızın desteklediğinden emin olarak alın dostlar.

gerisi tamamen aynı.
Hocam bu ramleri AMD 9900x ile 8000MTS cl36 gibi değerlerde çalıştırma şansımız var mı? Ya da şu şekilde sorıyım. Alabileceğimiz maximum verim nedir bunlardan. Anakart 8000MTS destekliyor maks.

Bu arkadaşımızın ne eksiği var acaba? CL30 6000 MHZ yetersiz mi? https://www.itopya.com/kingston-16gb-beast-expo-6000mhz-cl30-ddr5-single-kit-ram_u27726
2x yetmez mi?
Heatsink çok iyi değil onu baştan söyleyeyim.

Bu arkadaşımızın ne eksiği var acaba? CL30 6000 MHZ yetersiz mi? https://www.itopya.com/kingston-16gb-beast-expo-6000mhz-cl30-ddr5-single-kit-ram_u27726
2x yetmez mi?
2 tane alıp 18k vereceğine https://www.epey.com/bellek-ram/klevv-cras-v-rgb-kd5agua80-72b340g.html bunu al daha iyi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,054
Üyeler
186,437
Son üye
berkeaksu
Geri