Bu bütçedeki laptopların neredeyse tamamındaki paneller yavaş lenovoya özel bir durum değil. Üretici tepkime süresi belirtmediyse yavaştır zaten oradan direkt anlarsınız. Bunun renk gamutu , çözünürlük veya hz ile alakası yoktur, yaptığınız genelleme yanlış.
Canım kardeşim, neyi savunuyorsunuz?
1080p 25ms 144hz normal mi Allah aşkına?
40 FPS ghosting olmaksızın.
60 FPS orta seviye ghosting ile.
144 FPS inanılmas ghosting ile çalışan bir paneli mi savunmaktasınız?
Ortalama ve vasat bir panel dahi 6ms. Buna rağmen adamlar ucuzun da ucuzuna kaçıp, size berbat bir panel sunuyor. Bunu da bilmeyenler kanıp alıyor. Elinde sözde 144hz bir ekranı olan laptop ile kalıyor.
Ne yani, herkes ms yazmayan panellerin yüksek refresh rate değerine sahip olduğunu bilmek zorunda mı? 144hz %100 srgb yazan bir panelin böyle berbat olabileceğini kimse düşünmez. Çünkü, 144hz için 6ms civarı bir panel gerekir. Kim tahmin eder ki, uyanık bir üretici gelsin bu paneli yazılımsal olarak 144hz çalıştırsın. Mekanik olarak 40hz çalışsın. Ne güzel memleket.
Firmadan ve üreticiden bağımsız diyorum ki,
Arsızı, yolsuzu, haksızı savunmak bizde adet mi oldu?
Ayrıca Sepetist adlı satıcı saatlerce beni yordu. Lenovo ve onlarla sürekli yazışmak ve Lenovo müşteri hizmetleriyle konuşmak zorunda kaldım. Adamlarla dünden bu yana uğraşıp duruyorum. Sırf Lenovo müşteri hizmetlerine danıştım ve onlar da kayıt açtı diye, ben danıştığımı belirttiğim için, uyanıkça görmediği ve göremeyeceği kayıtları bahane edip, iade talebimi reddettiler.