🔥İndirim Lenovo RTX 5070 115w | i7-13650HX | 24GB RAM | 1TB SSD laptop 65.999₺🔥

Arkadaşlar, bu ülkede 1080p, %100 sRGB, 144 Hz ve 15, 6 inç ekranlardan uzak durun; sakın almayın, isterse RTX 5090 koysunlar.Bu ekranlar, 25 milisaniyelik bir yenileme hızına sahip. Ayrıca, "speed" satıcısından da uzak durun. Bu satıcı, Lenovo müşteri hizmetleriyle görüştüğümde yazdığım iade kaydımı, "arıza kaydı açmışsınız" diyerek reddetti. Oysa Lenovo yetkilileriyle yaptığım görüşmede, iade için gerekçe olmadığını ve gerekçe olsa bile bu kayıtları silemeyeceklerini söylediler. Kayıt yokmuş, sadece müşteri temsilcisini arayıp sormuşum. Bundan dolayı Adem’i iptal etti ve reddetti.

Arkadaşlar, bu ülkede 1080p, %100 sRGB, 144 Hz ve 15, 6 inç ekranlardan uzak durun; sakın almayın, isterse RTX 5090 koysunlar.Bu ekranlar, 25 milisaniyelik bir yenileme hızına sahip. Ayrıca, "speed" satıcısından da uzak durun. Bu satıcı, Lenovo müşteri hizmetleriyle görüştüğümde yazdığım iade kaydımı, "arıza kaydı açmışsınız" diyerek reddetti. Oysa Lenovo yetkilileriyle yaptığım görüşmede, iade için gerekçe olmadığını ve gerekçe olsa bile bu kayıtları silemeyeceklerini söylediler. Kayıt yokmuş, sadece müşteri temsilcisini arayıp sormuşum. Bundan dolayı Adem’i iptal etti ve reddetti.
Bu bütçedeki laptopların neredeyse tamamındaki paneller yavaş lenovoya özel bir durum değil. Üretici tepkime süresi belirtmediyse yavaştır zaten oradan direkt anlarsınız. Bunun renk gamutu , çözünürlük veya hz ile alakası yoktur, yaptığınız genelleme yanlış.

Anakartı yanan seri video, kasa tutuyor. Videoyu tekrar izleyemedim.

Aynı seri değil. 5000 serisi gpulu olanlar 10. nesil loq olarak geçiyor videodaki 9. nesil loq serisi. Lenovo eşek değilse geçen 2 senede anakart tasarımını güncellemiştir diye düşünüyorum.

Bu bütçedeki laptopların neredeyse tamamındaki paneller yavaş lenovoya özel bir durum değil. Üretici tepkime süresi belirtmediyse yavaştır zaten oradan direkt anlarsınız. Bunun renk gamutu , çözünürlük veya hz ile alakası yoktur, yaptığınız genelleme yanlış.
Canım kardeşim, neyi savunuyorsunuz?
1080p 25ms 144hz normal mi Allah aşkına?
40 FPS ghosting olmaksızın.
60 FPS orta seviye ghosting ile.
144 FPS inanılmas ghosting ile çalışan bir paneli mi savunmaktasınız?
Ortalama ve vasat bir panel dahi 6ms. Buna rağmen adamlar ucuzun da ucuzuna kaçıp, size berbat bir panel sunuyor. Bunu da bilmeyenler kanıp alıyor. Elinde sözde 144hz bir ekranı olan laptop ile kalıyor.

Ne yani, herkes ms yazmayan panellerin yüksek refresh rate değerine sahip olduğunu bilmek zorunda mı? 144hz %100 srgb yazan bir panelin böyle berbat olabileceğini kimse düşünmez. Çünkü, 144hz için 6ms civarı bir panel gerekir. Kim tahmin eder ki, uyanık bir üretici gelsin bu paneli yazılımsal olarak 144hz çalıştırsın. Mekanik olarak 40hz çalışsın. Ne güzel memleket.
Firmadan ve üreticiden bağımsız diyorum ki,

Arsızı, yolsuzu, haksızı savunmak bizde adet mi oldu?

Ayrıca Sepetist adlı satıcı saatlerce beni yordu. Lenovo ve onlarla sürekli yazışmak ve Lenovo müşteri hizmetleriyle konuşmak zorunda kaldım. Adamlarla dünden bu yana uğraşıp duruyorum. Sırf Lenovo müşteri hizmetlerine danıştım ve onlar da kayıt açtı diye, ben danıştığımı belirttiğim için, uyanıkça görmediği ve göremeyeceği kayıtları bahane edip, iade talebimi reddettiler.

Bu panelle 5070'te bizi görecek mi? 12 yıllık acer v3 772 1080p laptobum daha yakışıklı görünebilir.

15IRX10 kodlu cihazlar yeni kasa ve içini açıp kontrol ettikleri videolar var anakart farklı. Anakarttan ziyade cidden 65bin verdiğim cihazın ekranının 15.6" ve 20ms olmasını istemem. Üstüne beyaz klavye, düşük hoparlör sesi vs uzuyor liste.

Laptop indirimleri zamanı çok takıldım burda ve ben bundan sonra 70bin liraya kadar laptop öner diyen arkadaşlara sadece asus tuf f16-a16 2025 önericem. Aldım içini inceledim, soğutmayı zorladım, en önemlisi ghosting ve ekran testlerini yaptım. Adam akıllı bir türk youtuber inceler de görürsünüz umarım. Ekran neredeyse 3ms ve ghosting sıfır.

Tüm incelemeyi izleyebilirsiniz, ama en önemlisi 15:56
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5070li laptop da önermiyorum artık, zaten ram krizi var önümüzde, yakında çıkacak mobil kartlarda da vram artmayacaktır. O yüzden o kadar çıkıyorsak 5070ti zorlayalım, zorlayamıyorsak kesinlikle 5060 yeterli. Yani adam akıllı bir 5060 laptop kesinlikle yarım yamalak bir 5070 laptoptan iyi olacak.

Canım kardeşim, neyi savunuyorsunuz?
1080p 25ms 144hz normal mi Allah aşkına?
40 FPS ghosting olmaksızın.
60 FPS orta seviye ghosting ile.
144 FPS inanılmas ghosting ile çalışan bir paneli mi savunmaktasınız?
Ortalama ve vasat bir panel dahi 6ms. Buna rağmen adamlar ucuzun da ucuzuna kaçıp, size berbat bir panel sunuyor. Bunu da bilmeyenler kanıp alıyor. Elinde sözde 144hz bir ekranı olan laptop ile kalıyor.

Ne yani, herkes ms yazmayan panellerin yüksek refresh rate değerine sahip olduğunu bilmek zorunda mı? 144hz %100 srgb yazan bir panelin böyle berbat olabileceğini kimse düşünmez. Çünkü, 144hz için 6ms civarı bir panel gerekir. Kim tahmin eder ki, uyanık bir üretici gelsin bu paneli yazılımsal olarak 144hz çalıştırsın. Mekanik olarak 40hz çalışsın. Ne güzel memleket.
Firmadan ve üreticiden bağımsız diyorum ki,

Arsızı, yolsuzu, haksızı savunmak bizde adet mi oldu?

Ayrıca Sepetist adlı satıcı saatlerce beni yordu. Lenovo ve onlarla sürekli yazışmak ve Lenovo müşteri hizmetleriyle konuşmak zorunda kaldım. Adamlarla dünden bu yana uğraşıp duruyorum. Sırf Lenovo müşteri hizmetlerine danıştım ve onlar da kayıt açtı diye, ben danıştığımı belirttiğim için, uyanıkça görmediği ve göremeyeceği kayıtları bahane edip, iade talebimi reddettiler.
65K vereceğin bir ürünün özelliklerini de açar araştırırsın bir zahmet. İncelemesi olmayan bir ürün de değil.

Ben daha geçen gün Legion 5 oled modelin konusunu açmıştım 74 bin tlydi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,020
Üyeler
187,138
Son üye
zwezda01
Geri