olay görüntüleyicisinde ne yazıyorBir bilgisayar niye her oyunda donar resetlemek zorunda kalırım ne yapmam lazım bir yardımcı olun lütfen
sarı ünlem veriyordu ondada tb diye uygulama vardı onu kaldırdım hiç bir sorun yok diyorolay görüntüleyicisinde ne yazıyor
sistemDaha fazla bilgi vermen lazım.
Nasıl donuyor ! Veya ne yaparken donuyor.
Hata kodu veriyor mu
Donarken bir BİP SESİ veriyor mu ? Bip sesinin uzunluğu ve kaç kere olduğu önemli.
Mavi ekrana mı düşüyorsun ?
Yoksa ses devam ediyor görüntü mü donuyor sadece vb bir sürü hata olabilir.
Bir sürü sebep olabilir. İşlemci ısınıyordur olabilir. HDD veya SSD çok eski ise ondan olabilir.
RAM yetersiz ise ondan olabilir.
Ekran kartı darboğaz yapıyor ve ısınıyordur ondan olabilir. Veya internetin ani kopunuyordur ondan olabilir vb bir sürü sebepten olabilir.
ramlere test yap memtest86ylasarı ünlem veriyordu ondada tb diye uygulama vardı onu kaldırdım hiç bir sorun yok diyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
sistem
i9-13900k
3070 ti
3 tb ssd
32 gb ram ddr5
850 wattlık psu
darboğaz sıfır 1080p de takılıyorum 2kdada gene %3 gibi bir şey çıkıyor oda ekran kartından dolayı
komple ekran kitlenip kalıyor ses gelmiyor bip sesi yok hata kodu yok mavi ekran yok reset atmak zorunda kalıyorum
Kabloları kontrol et, hatta çıkar, tak hepsini teker teker. OC varsa kapatıp, bir denetestlerin hepsinden başarılı geçti hocam ısınma durumuda yok
biosu sıfırladım hocam akla gelicek herşeyi denedim oc daha hiç yapmadım kablo tesisatını yeniden yaptım biosu 2 kere sıfırladım ve güncel versiyonunun 1 altını bilerek kurdum birden son sürümü kurdum denemek amaçlı arada gene yapıyor yüksek ihtimallen windowsun içinden düşünüyorum artık boş gereksiz dosyalar olması yok ramin bilmem nesi vs. bir anda çok nadiren yapıyor yük bindiriyor bir anda ama direk iniyor atma veya donma sorununu ondan yaşamadım aklımda bin bir çeşit iş var hocamKabloları kontrol et, hatta çıkar, tak hepsini teker teker. OC varsa kapatıp, bir dene
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Çözülmezse yine klasik bir bios update iyi olur, CMOS pilini çıkar bekle, bios sıfırlansın.