PHILIPS EP5441/50 Tam Otomatik Espresso Makinesi 18000tl

Reaksiyon skoru
27
Ürünün linki
1765896776898.webp

garantisi bittikten sonra otomatik olarak bozuluyor. full otomatik! bir sürü şikayet var hakkında. ona göre alın.

grundig kva 7230 11.900'e geliyordu dün HB'da gayet F/P ufak bi modlamayla istediğin sıcaklıkta kahve içebiliyosun. Ona bakabilirsiniz değirmeni falan p.çelik bundan daha iyi

grundig kva 7230 11.900'e geliyordu dün HB'da gayet F/P ufak bi modlamayla istediğin sıcaklıkta kahve içebiliyosun. Ona bakabilirsiniz değirmeni falan p.çelik bundan daha iyi
çelik daha iyi değil kahve aromalarını tam çıkaramıyor. seramik öğütücü daha iyi.

çelik daha iyi değil kahve aromalarını tam çıkaramıyor. seramik öğütücü daha iyi.
hahahahahahhaha :D:D pekii hocam siz philipsten devam evde ondan var herhalde. df64 df54 gibi flat kaliteli 20bin 30bin olan değirmenlerin hiçbiri seramik olmaz. Nitelikli kahve içen birine şunu söylerseniz size gülerler maalesef. Seramik daha ucuz. Çabuk kırılır sert daha az kavrulmuş bi çekirdekte yedek parça aratır. Karar sizin tabii ama kimseyi yanlış yönlerdirmeye gerek yok. Çelik>Seramik

Burda arkadaş çözünmelerine de bakıyor inceleyebilirsiniz. :)

Modlama derken? Bir kaynak var mıdır?

Bu Beko-Arçelik-Grundig makinelerin en iyi en kapsamlı incelemesini bu arkadaş yapıyor. Videodakini yaparsanız baya baya artıyor hatta çok kapatırsanız süt yanıyor hocam.

hahahahahahhaha :D:D pekii hocam siz philipsten devam evde ondan var herhalde. df64 df54 gibi flat kaliteli 20bin 30bin olan değirmenlerin hiçbiri seramik olmaz. Nitelikli kahve içen birine şunu söylerseniz size gülerler maalesef. Seramik daha ucuz. Çabuk kırılır sert daha az kavrulmuş bi çekirdekte yedek parça aratır. Karar sizin tabii ama kimseyi yanlış yönlerdirmeye gerek yok. Çelik>Seramik

Burda arkadaş çözünmelerine de bakıyor inceleyebilirsiniz. :)

Bu Beko-Arçelik-Grundig makinelerin en iyi en kapsamlı incelemesini bu arkadaş yapıyor. Videodakini yaparsanız baya baya artıyor hatta çok kapatırsanız süt yanıyor hocam.
öncelikle bende siemens in üst seviye modeli mevcut aklınızda soru işareti kalmaması adına söylüyorum.
bu videoları izleyerek kahve makinesi aldıysanız geçmiş pardon hayırlı olsun diliyorum. partikül büyüklüğü ile lezzet ölçümü yaparak efsane sonuçlar almış gerçekten :)
çelik öğütücü dayanıklıdır fakat bakımını bu tarz ev aletlerinde yapamayacağınız için zamanla çekirdek asitinden korozyona uğrayacak. öğütme esnasında ısınması yüzünden bozduğu kahve tadını korozyon yüzünden çok daha kötü hale getirecek. tabi eliniz yatkın ise söküp yağlama temizleme işlerini yaparsanız hiç sorun yok. hatta çelik çok daha uzun ömürlü olacaktır.

bu arada komik duruma düşmemeniz için söylüyorum kaliteli dediğiniz 20 30 bin bandı kaliteli değil aklınızda bulunsun :)

öncelikle bende siemens in üst seviye modeli mevcut aklınızda soru işareti kalmaması adına söylüyorum.
bu videoları izleyerek kahve makinesi aldıysanız geçmiş pardon hayırlı olsun diliyorum. partikül büyüklüğü ile lezzet ölçümü yaparak efsane sonuçlar almış gerçekten :)
çelik öğütücü dayanıklıdır fakat bakımını bu tarz ev aletlerinde yapamayacağınız için zamanla çekirdek asitinden korozyona uğrayacak. öğütme esnasında ısınması yüzünden bozduğu kahve tadını korozyon yüzünden çok daha kötü hale getirecek. tabi eliniz yatkın ise söküp yağlama temizleme işlerini yaparsanız hiç sorun yok. hatta çelik çok daha uzun ömürlü olacaktır.

bu arada komik duruma düşmemeniz için söylüyorum kaliteli dediğiniz 20 30 bin bandı kaliteli değil aklınızda bulunsun :)

Pekii hocam sizsiniz Siemens otomatik makine hemde üst seviye demek

Arkadaşlar araştırın bu kahve işinin hiçbir yerinde seramik yoktur sadece ucuz çin malı değirmenlerde bir de giriş seviyesi makinelerde olur :) Her sakallıyı da dedeniz sanmayın. Arçelik yeni bi değirmen çıkardı hemde 9.999 TL'ye ev şartlarında gayet yeterli ve kaliteli olacaktır. Manuel makine kullananlar onu da alabilirler. (TKO 6540)

Hayırlı forumlar

Siemens üst seviye ahahahahahahahahaha :D:D:D

Bu nesil zaten Kasım'da bu fiyatlarda idi.
5443 eski nesil. Soğuk kahve yapamıyor.
Ha bence yeni nesille bir farkı yok ama satmak falan isterseniz eski nesil diye ucuza gidiyor bunlar.
Ben Kasım'da yeni nesli 16.500'e aldım amazon'dan.
Soğuk kahve yaptığını iddia eden model bardağa buz koyun diyor. Bu makinelerin en base (Benim de sahip olduğum Philips EP2200/20) modelinde yanlış hatırlamıyorsam 3 tane sıcaklık kademesi vardı. Yeni modellerde de benzeri olduğunu varsaydığımızda senaryo şöyle gerçekleşiyor.

Örneğin; "iced latte" yap emrini veriyorsunuz, makine içerisindeki en düşük sıcaklık ayarıyla espresso'yu çekiyor ama size bardağa önceden 6-8 adet arası buz koyun dediği için espresso dökülmeye başlar başlamaz hızlıca buz sayesinde soğuyor. Keramet buzda. Haliyle herhangi bir espresso makinesiyle buzlu kahve yapabilirsiniz. Sadece size önceden buz koyun demez, siz direkt buzu alıp koyarsınız. Fark etmez. Bu tür daha pahalı cihazlarda yapmak daha pratik ve daha konforludur. Çünkü profil ayarını ezberde tutar, sıcaklığı, ml'yi anlık değiştirebilirsiniz, yapmak istediğiniz kahvelerin listesi ve genel kabul görmüş ml'leri vardır, kahve kültürü olarak da insanı geliştirir vs vs ama eski seriler "buzlu kahve" yapamıyor doğru değil. Aslında hiçbiri yapamıyor. :)

Bir gün boş vaktiniz olursa hocam önce "iced espresso" seçeneğinden bir çekim alın (bardağın içine buz koymayın), sonra da standart bir espresso yapın. Varsa elinizde derece ölçerle bakabilirsiniz ama onun yerine tadım da yapabilirsiniz. Muhtemelen ikisi arasındaki sıcaklık farkını çok anlayamayacaksınız. Bu arada sizi bozmak için yazmadım. Doğrusu çoğu zaman yeni olanı almaktır katılıyorum. Yalnız şunu da hatırlatayım Philips'in en pahalı modelini de alsanız içindeki kahve demleme ünitesi (brew unit) hep aynı. Bana inanmıyorsanız kontrol edebilirsiniz. Haliyle lezzeti olduğu gibi kronik sorunları da hep aynı. :)

Son düzenleme:
Ayrıca otomatik makineyle en lezzetli kahveyi elde etmeniz imkansız arkadaşlar, orta halli bi manuel makine güzel bi değirmen(paslanmaz çelik tabii ki ahahaahh) bunların en kralından daha iyi kahve içirir. Ama işte onu anlayacak damak lazım, üzerine uğraşı cabası. Otomatik makineler çok pratikler. Üst alt modellerinde @hsnztrk hocamın dediği gibi çok fark olacağını bende düşünmüyorum size en uygununu alın.

Pekii hocam sizsiniz Siemens otomatik makine hemde üst seviye demek

Arkadaşlar araştırın bu kahve işinin hiçbir yerinde seramik yoktur sadece ucuz çin malı değirmenlerde bir de giriş seviyesi makinelerde olur :) Her sakallıyı da dedeniz sanmayın. Arçelik yeni bi değirmen çıkardı hemde 9.999 TL'ye ev şartlarında gayet yeterli ve kaliteli olacaktır. Manuel makine kullananlar onu da alabilirler. (TKO 6540)

Hayırlı forumlar

Siemens üst seviye ahahahahahahahahaha :D:D:D
Kusura bakmayın bende hata bu üslupla konuşan birine cevap vermemem gerekirdi insanları yanlış yönlendirmemek adına açıklama yapıyorum amacım sizi ezmek değil. Eğer merak ediyorsanız hangi öğütücü neden kullanılır herkesin anlayabileceği 'hatta sizin bile' çeşitli dökümanları her yerde mevcut. İyi forumlar dilerim.

Kusura bakmayın bende hata bu üslupla konuşan birine cevap vermemem gerekirdi insanları yanlış yönlendirmemek adına açıklama yapıyorum amacım sizi ezmek değil. Eğer merak ediyorsanız hangi öğütücü neden kullanılır herkesin anlayabileceği 'hatta sizin bile' çeşitli dökümanları her yerde mevcut. İyi forumlar dilerim.
dediğim gibi sizsiniz hocam. her konuyu bu kadar biliyorsanız sizin tavsiyelerinize uymamak daha doğru olacaktır ama yine de sağolun :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,504
Üyeler
187,521
Son üye
Kayitmaz
Geri