Çözüldü✓ Rust için işlemci - LÜTFEN GERÇEKTEN ANLAYAN ARKADAŞLAR

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
25000
Merhaba arkadaşlar konuya nasıl gireyim bilemedigim icin hemen şöyle paylaşayım

Elimde RTX Geforge 3060 ekran kartı
AMD Ryzen 3 1300X
GIGABYTE H610M H DDR4'lü

bir sistem var, bütçem 20K-25K civari diyebilirim..
Rust için gerçekten iyi şuan ki 60-80 olan fpsimi CİDDİ anlamda etkileyecek bir işlemci almak istiyorum ancak DDR5 destekleyen işlemci alıp komple anakartı ramleri mi değiştirmeliyim yoksa DD4 uyumlu
gerçekten iyi olacak bir işlemci var mı ekran kartıma falan uyumlu mu bunları bilmiyorum, bu işlerden gerçekten anlayan arkadaşlar yardımcı olursan sevinirim

DDR5 li bir anakart ram alırsam neler almalıyım, bütçemi ne kadar aşar 1300X e göre cidden gözle görülür bir fark olur mu merak ediyorum

DDR5 li bir anakart ram alırsam neler almalıyım, bütçemi ne kadar aşar 1300X e göre cidden gözle görülür bir fark olur mu merak ediyorum
Bende rust icin sistem yukselticektim fakat şu zamanda yukseltilmez birazdaha bekleyecegim ram almak istersen bi işlemci parasıda ona oduyorsun zaten.

Bende rust icin sistem yukselticektim fakat şu zamanda yukseltilmez birazdaha bekleyecegim ram almak istersen bi işlemci parasıda ona oduyorsun zaten.
Ram ikinci el uyguna bulup alman lazım bu dönemde r5 7500f işlemci gayet yeterli olacaktır

Ram ikinci el uyguna bulup alman lazım bu dönemde r5 7500f işlemci gayet yeterli olacaktır
Yılbaşından once 9 taksitle 7800x3d almayı dusunuyordum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4 5 aya ram fiyatları duzelirmi sizce

Merhaba arkadaşlar konuya nasıl gireyim bilemedigim icin hemen şöyle paylaşayım

Elimde RTX Geforge 3060 ekran kartı
AMD Ryzen 3 1300X
GIGABYTE H610M H DDR4'lü

bir sistem var, bütçem 20K-25K civari diyebilirim..
Rust için gerçekten iyi şuan ki 60-80 olan fpsimi CİDDİ anlamda etkileyecek bir işlemci almak istiyorum ancak DDR5 destekleyen işlemci alıp komple anakartı ramleri mi değiştirmeliyim yoksa DD4 uyumlu
gerçekten iyi olacak bir işlemci var mı ekran kartıma falan uyumlu mu bunları bilmiyorum, bu işlerden gerçekten anlayan arkadaşlar yardımcı olursan sevinirim
Öncelikle sende intel ana kart var yani o işlemciyi kullanamazsın. Gerçek işlemcini öğrenirsek süper olur.

1766055558599.webp

İşlemcim buymuş i5-12400F nvidia'nın uygulamasından baktım

üstte yazanda bir yanlışlık olmuş masamda ki kutudan bakıp yazmıştım galiba eski sistemin kutusu ile karışmış çok anlamadığım için bu işlerden karışmış
Öncelikle sende intel ana kart var yani o işlemciyi kullanamazsın. Gerçek işlemcini öğrenirsek süper olur.

Kullandığın sistem mi yoksa elindeki bileşenler mi bilmiyorum ama AMD ile LGA soket anakart kullanamazsın. Elindeki sistemi veya para edebilecek anakartı, RAM'i ve işlemciyi ikinci elde satıp 25.000'lik bütçeyi 28.000 falan yapıp tek slot 16GB RAM ile DDR5 7500F'li bir sistem zorlayabilirsin.

Alıntıyı görüntüle
İşlemcim buymuş i5-12400F nvidia'nın uygulamasından baktım

üstte yazanda bir yanlışlık olmuş masamda ki kutudan bakıp yazmıştım galiba eski sistemin kutusu ile karışmış çok anlamadığım için bu işlerden karışmış
12400f zaten klasikleşmiş bir işlemci yani güncelleme yapacaksan gerçekten ddr5 geçmen lazım ama sorun şu ki ram fiyatları uçtu ve yakın zamanda da inmeyecek. Eğer elimde dursun ilerde güncellerim diyorsan 9 taksit ile 7800x3d ve 9800x3d alabiliyorsun. İndirim kovalayarak ana kart ve rami de halledersen süper olur. 7800x3d dünyanın en iyi 2. oyun işlemcisi diyebiliriz. (1. 9800 söylememe gerek yok gibi)

5060 ti ddr5 işlemci 7500f ile sadece rust oynuyorum performanstan memnun değilim…

Şuan elimde ki sistemle en en düşük ayarlarda 60 la nadiren 90 civari fps alıyorum, ddr5 işlemcili mesela 7800x3d ye geçersem gerçekten gözle görülebilir bir fps artışı olur mu mesela 150 civarinda? verdiğim paraya değip değmeyeceğinden korkuyorum
12400f zaten klasikleşmiş bir işlemci yani güncelleme yapacaksan gerçekten ddr5 geçmen lazım ama sorun şu ki ram fiyatları uçtu ve yakın zamanda da inmeyecek. Eğer elimde dursun ilerde güncellerim diyorsan 9 taksit ile 7800x3d ve 9800x3d alabiliyorsun. İndirim kovalayarak ana kart ve rami de halledersen süper olur. 7800x3d dünyanın en iyi 2. oyun işlemcisi diyebiliriz. (1. 9800 söylememe gerek yok gibi)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,569
Üyeler
186,751
Son üye
tug1
Geri