Çözüldü✓ Rust için işlemci - LÜTFEN GERÇEKTEN ANLAYAN ARKADAŞLAR

12400f zaten klasikleşmiş bir işlemci yani güncelleme yapacaksan gerçekten ddr5 geçmen lazım ama sorun şu ki ram fiyatları uçtu ve yakın zamanda da inmeyecek. Eğer elimde dursun ilerde güncellerim diyorsan 9 taksit ile 7800x3d ve 9800x3d alabiliyorsun. İndirim kovalayarak ana kart ve rami de halledersen süper olur. 7800x3d dünyanın en iyi 2. oyun işlemcisi diyebiliriz. (1. 9800 söylememe gerek yok gibi)
Ben de yılbaşı indirimleri ayağı ile inince alırım demiştim ama şuan almak mantıklı değil diyorsun anladıgım kadarıyla

Youtubeda sensei rust isminde bir kanal vardı onun pcsinden direkt kopyala yapıştır yapmak mantıklı yer yer 130-140fps alıyor

Ben de yılbaşı indirimleri ayağı ile inince alırım demiştim ama şuan almak mantıklı değil diyorsun anladıgım kadarıyla
işlemciyi alabilirsin , ana kartı alabilirsin ama ram için fırsat beklemek şart. Dediğim gibi 9 ay taksit olduğu için işlemciyi al köşede dursun.

Youtubeda sensei rust isminde bir kanal vardı onun pcsinden direkt kopyala yapıştır yapmak mantıklı yer yer 130-140fps alıyor
Saçma öneri olmuş kendisi işlemciyi acele aldığı icin girdiği mağaza stoğunda olan yüksek seviye bir islemci sadece ciddiyim sormuştum. 7500f 4060ti ile uzun süre rust oynadım anladım ki 9800x3d ye geçince oyuna yeni başlamışım. X3d bir islemci öneiririm fakat ram fiyatları cok fazla beklemen lazım yada ucuza ram bulman lazım.

Yılbaşından once 9 taksitle 7800x3d almayı dusunuyordum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4 5 aya ram fiyatları duzelirmi sizce
2 görüş var, biri 7-8 ay içinde düzeleceğini söylüyor, diğeri 2027-2028 i bulur diyor.
bence bi 2026 sonunu kesin görür

sistemini direk satıp 35-40 arası ddr5 bir sistem çekmek de bi seçenek.

Merhaba arkadaşlar konuya nasıl gireyim bilemedigim icin hemen şöyle paylaşayım

Elimde RTX Geforge 3060 ekran kartı
AMD Ryzen 3 1300X
GIGABYTE H610M H DDR4'lü

bir sistem var, bütçem 20K-25K civari diyebilirim..
Rust için gerçekten iyi şuan ki 60-80 olan fpsimi CİDDİ anlamda etkileyecek bir işlemci almak istiyorum ancak DDR5 destekleyen işlemci alıp komple anakartı ramleri mi değiştirmeliyim yoksa DD4 uyumlu
gerçekten iyi olacak bir işlemci var mı ekran kartıma falan uyumlu mu bunları bilmiyorum, bu işlerden gerçekten anlayan arkadaşlar yardımcı olursan sevinirim

32 gb ddr5 rami olan arkadaşından 16 rami çalmak da bir seçenek bence daha kolay. 😂
2 görüş var, biri 7-8 ay içinde düzeleceğini söylüyor, diğeri 2027-2028 i bulur diyor.
bence bi 2026 sonunu kesin görür

sistemini direk satıp 35-40 arası ddr5 bir sistem çekmek de bi seçenek.

Merhaba arkadaşlar konuya nasıl gireyim bilemedigim icin hemen şöyle paylaşayım

Elimde RTX Geforge 3060 ekran kartı
AMD Ryzen 3 1300X
GIGABYTE H610M H DDR4'lü

bir sistem var, bütçem 20K-25K civari diyebilirim..
Rust için gerçekten iyi şuan ki 60-80 olan fpsimi CİDDİ anlamda etkileyecek bir işlemci almak istiyorum ancak DDR5 destekleyen işlemci alıp komple anakartı ramleri mi değiştirmeliyim yoksa DD4 uyumlu
gerçekten iyi olacak bir işlemci var mı ekran kartıma falan uyumlu mu bunları bilmiyorum, bu işlerden gerçekten anlayan arkadaşlar yardımcı olursan sevinirim
hocam ddr5 geçeceksen R5 7500F alacaksan bendekini verebilirim fiyat için dm den yazabilirsin hocam. bende 7800x3d aldım köşeye koydum.

7800x3d çok önerdiler arkadaş çevremde dahil olmak üzere galiba itopyadan onu alıp yanına 32 gb olacak şekilde 16+16 ram alıcam, eski anakart,işlemci ve ramleri de ikinci elden satmaya çalışıcam

Çok anlamadığım için bu işlerden emin olamıyorum 7800x3d yerine bu fiyata alabileceğim daha iyi bir şey var mı?

Çok anlamadığım için bu işlerden emin olamıyorum 7800x3d yerine bu fiyata alabileceğim daha iyi bir şey var mı?
yok kanki. bu fiyata değil, zaten sonsuz paran olsa bile dünyanın en iyi 2. oyun işlemcisi birinciyle de arasında yüzde 5 falan var. ben de yeni aldım cs oynuyorum sırf denemek için boş haritaya girdim 1150 fps veriyor :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,656
Üyeler
186,653
Son üye
Yasir7766
Geri