Valorantta 500 fps alırken 200 lere düştü sebebi nedir

Ben bios ayarıyla ilgili bir şey olacağını sanmıyorum aşırı saçma bir şey tamamen riot vanguardla alakalı bir durum hadi oyundayken takılmasını anladık ona bios ayarı yaptık diyelim o çözüldü sistemi yeniden başlatırken ekran donuyor aniden buna ne yapıcaz mesela
Kernel dediğin şey işletim sisteminde bulunan bir şey. Kernel sorunluysa ya sıkıntı BIOS'da ya da işletim sistemindedir. Sen ticket atınca senin bilgisayarına müdahale edemezler. Ya BIOS sürümün sıkıntılıdır ya da işletim sisteminin çözemdediği bir sorundur. Bunlar sıkıntılı değilse hata başta anakart olmak üzere sırasıyla SSD ya da RAM'dedir. İlk yapman gereken şey BIOS ayarlarını araştırarak doğru yapmak sonra format atmak. Format attıktan sonra sürücüleri teker teker ekran kartının firamasına ve işlemciye göre kurarsın. DDU falan uğraşma. Ticket'dan da bir şey bekleme.

Kernel dediğin şey işletim sisteminde bulunan bir şey. Kernel sorunluysa ya sıkıntı BIOS'da ya da işletim sistemindedir. Sen ticket atınca senin bilgisayarına müdahale edemezler. Ya BIOS sürümün sıkıntılıdır ya da işletim sisteminin çözemdediği bir sorundur. Bunlar sıkıntılı değilse hata başta anakart olmak üzere sırasıyla SSD ya da RAM'dedir. İlk yapman gereken şey BIOS ayarlarını araştırarak doğru yapmak sonra format atmak. Format attıktan sonra sürücüleri teker teker ekran kartının firamasına ve işlemciye göre kurarsın. DDU falan uğraşma. Ticket'dan da bir şey bekleme.
Ticketten bir şey beklemiyorum hocam öylesine gönderdim ticketı oyunu oynamıyorum artık bu arada kernel power çok farklı sebeplerden olur her zaman donanımsal değildir neyse ben kısaca anlatmaya çalışayım riot vanguard gerçekten bazı sistemleri kitliyor bakın eski sistemimde ryzen 5 7500f 4060 ekran kartı b650 tomahawk anakartlı bir sistemdi bu sistemde ben bios sürümlerini ekran kartı çipset sürücülerini aklınıza gelebilecek herşeyi denemiştim hatta forumda tonlarca konu açmıştım sistemde sorun nerde diye artık bunalmıştım bu sorundan tabi o zamanlar sorunun valorant kaynaklı olduğunu bilmiyordum yazılımsal olarak çözemeyince sistemdeki tüm parçaları tek tek değişe değişe deneyip yanılma yöntemine gittim ram değiştirdim psu değiştim ekran kartı anakart işlemci hepsini tek tek değişerek denedim ve sonunda ne oldu biliyor musunuz hangisini değişirsem değişeyim yine devam etti dedim bir de valorant oynamayayım o zaman nolacak ve hop sistem düzeldi bir tane bile kernel power hatası almadım geçen ay topladığım sistemde de aynı şekilde ilk 1 ay sorun yoktu şimdi tekrar başladı kendiliğinden biosta sürücülerde bir şey olsa yani bu kadar tesadüf olamaz değil mi eski sistemde de aynı şey vardı yenide de her neyse bu sorunla aylarca uğraşmış biri olarak oyunun kendisinde sorun var veya anticheat yazılımı sorunlu çünkü zatem komple sistemi ele geçiriyor vanguard ordaki birşeyden dolayı sistemi kitliyor artık orasını da o kadar bilemem şuan 1 haftadır valorantsız bilgisayarı kullanıyorum 1 kere dahi kernel power almadım

DDU yerine Nvidia uygulamasında ''Tekrar kurulum yap'' var. Oradan tekrar yükle bazen sorunları çözebiliyor.

Nvidia App genel olarak sorunlu, EA oyunlarında mesela asla çalışmıyor. Gerçi orada EA anticheatinin de bok yemesi var. Nvidia app sorun varsa kaldırıp tekrar yüklemek dışında bir çözümü yok. Ayrıca Nvidia optimize ayarlarını önermem. Sadece en üst ayarlara zorluyor.

Oyun ayarlarını oyun içinden yapın. Nvidia uygulamasının karışmasın diye otomatik optimize ayarını kapatın.

2025-12-19_02-33.webp

DDU yerine Nvidia uygulamasında ''Tekrar kurulum yap'' var. Oradan tekrar yükle bazen sorunları çözebiliyor.

Nvidia App genel olarak sorunlu, EA oyunlarında mesela asla çalışmıyor. Gerçi orada EA anticheatinin de bok yemesi var. Nvidia app sorun varsa kaldırıp tekrar yüklemek dışında bir çözümü yok. Ayrıca Nvidia optimize ayarlarını önermem. Sadece en üst ayarlara zorluyor.

Oyun ayarlarını oyun içinden yapın. Nvidia uygulamasının karışmasın diye otomatik optimize ayarını kapatın.

Alıntıyı görüntüle
Dediğiniz doğru hocam bir öneri daha yapayım nvidia app hiç kullanmayın sadece sürücüyü nvidia sitesinden sürücünüzü seçin ve sürücüyü temiz kurulum işaretleyip kurun nvidia app hiç stabil değil bence geforce expreince çok daha iyiydi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,653
Üyeler
186,924
Son üye
Crowley37
Geri