OpenAI, 2029a kadar DRAMlerin %40ını satın aldı!!

furkangorur

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,333
OpenAI, 2029 yılına kadar dünya genelindeki ham DRAM plaka üretiminin yaklaşık %40'ını satın almak üzere devasa anlaşmalar yaptı.

AI'ya balon diyenlerin gözü yaşlı. KAYNAK

• 900.000 Wafer: OpenAI; Samsung ve SK Hynix ile yaptığı anlaşmayla, aylık 900.000 DRAM plakası (wafer) üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Şu anki verilere göre, aylık 900.000 wafer üretimi dünya genelindeki toplam DRAM kapasitesinin yaklaşık %40'ına denk geliyor.

Balon değil zeplin bu AI patlamaz. Anca biz oyuncular patlarız. Adamların son kullanıcı umurunda değil ki. Nereden çok para geliyorsa oraya satar tabi.

Türkçe meali özeti geçer misiniz? daha da bir taraflarda hissedecek miyiz?

Bazı ekonomi yazarları 3 4 sene içinde 5 milyar dolar civarı gelir getirmesi gerekiyor diyor bunun zor olduğunu söyleyenler var bu gerçekleşmez ise Google, xAI tarzı yan gelirleri olan şirketlere bir şey olmaz fakat openaı tarzı şirketler başka şirketlerin satın alınması ile sonuçlanabilir, özellikle openaı'yı microsoft'un alabileceği söyleniyor

evet arkadaşlar, yeni şirket kurma zamanı geldi. artık hazır sistem kiralama işine girmeliyiz

OpenAI muhtemelen HBM stoklarına çöküyor, çünkü yapay zeka hızlandırıcıları asıl buna aç. Ancak Samsung ve Hynix üretim bantlarının neredeyse yarısını bu işe ayırırsa, bize kalan standart DDR5/DDR6 üretim bantları azalacak demektir.
Kısacası AI balon değil belki ama yakında RAM fiyatları daha çok şişecek. Sistem toplayacaklar veya RAM yükseltecekler elini çabuk tutsun, kıtlık kapıda :D herhalde son çare internetten sunucu kiralayıp öyle oyun oynayacağız başka çare yok gibi duruyor.

OpenAI muhtemelen HBM stoklarına çöküyor, çünkü yapay zeka hızlandırıcıları asıl buna aç. Ancak Samsung ve Hynix üretim bantlarının neredeyse yarısını bu işe ayırırsa, bize kalan standart DDR5/DDR6 üretim bantları azalacak demektir.
Kısacası AI balon değil belki ama yakında RAM fiyatları daha çok şişecek. Sistem toplayacaklar veya RAM yükseltecekler elini çabuk tutsun, kıtlık kapıda :D herhalde son çare internetten sunucu kiralayıp öyle oyun oynayacağız başka çare yok gibi duruyor.
ya asıl amaç herkesi streaminge mahkum edip aylığa bağlamaksa :??

Geri