NVİDİA İSRAİLDE TESİS KURACAK(BOYKOT)

Bende sizin gibileri anlamıyorum arkadaş. Tamam bence de şu an Nvidia'yı boykot etmek saçma çoğu şirketin yeri evet İsrail'de. İstesek te edemeyiz zaten. Ama sen ve senin gibilerde öyle bir kafa var ki boykotu aşağılamayı bayılıyorsunuz. Müslüman kardeşimize kurşun sıkanı destekleyen firmaları boykot etmezsin zorunda da değilsin ayrı dava. Ama tutup ta boykot edenlerle niye dalga geçersin? Ben bunu anlamıyorum. Ama işin içine Türk markası ve iktidar yanlısı olması girince hemen boykota önem verirsiniz. Siyaset yapma peşinde değilim duyarlı değilseniz duyarlı olanlar ile alay etmeyin bunu anlatma peşindeyim.
Allah razı olsun sizin gibi düşünen insanlardan :) Dalga geçenler sadece toksiklik yapıyorlar farkında değiller bundan haberleri yok.
İnsanları insan yapan vicdandır. Çoğu insan elinden hiçbir şey gelmediği için gerçek anlamda çok bir faydası olmasa dahi boykot yapıyor, alternatifi olan ürünlere yöneliyor. Tabii ki boykot yapmak zorunda değilsiniz ama hangi zihniyetle bu insanlarla dalga geçiyorsunuz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok haklısınız, boykotun bir işe yaramadığını ve tamamen saçmalık olduğunu savunanlar konu iktidar yanlısı şirketler olunca boykotu arşa çıkarıyorlar. Tamamen tutarsızlık abideleri.
Allah razı olsun sizin gibi düşünen insanlardan :) Dalga geçenler sadece toksiklik yapıyorlar farkında değiller bundan haberleri yok.

İnsanları insan yapan vicdandır. Çoğu insan elinden hiçbir şey gelmediği için gerçek anlamda çok bir faydası olmasa dahi boykot yapıyor, alternatifi olan ürünlere yöneliyor. Tabii ki boykot yapmak zorunda değilsiniz ama hangi zihniyetle bu insanlarla dalga geçiyorsunuz?

Çok haklısınız, boykotun bir işe yaramadığını ve tamamen saçmalık olduğunu savunanlar konu iktidar yanlısı şirketler olunca boykotu arşa çıkarıyorlar. Tamamen tutarsızlık abideleri.
Benim sinir olduğum mevzu bu zaten. Ya madem yapmıyorsun yapanlarla niye dalga geçiyorsun ben bunu anlamıyorum.

Allah razı olsun sizin gibi düşünen insanlardan :)

Allah razı olsun sizin gibi düşünen insanlardan :)
Cümlemizden dostum.

Bende sizin gibileri anlamıyorum arkadaş. Tamam bence de şu an Nvidia'yı boykot etmek saçma çoğu şirketin yeri evet İsrail'de. İstesek te edemeyiz zaten. Ama sen ve senin gibilerde öyle bir kafa var ki boykotu aşağılamayı bayılıyorsunuz. Müslüman kardeşimize kurşun sıkanı destekleyen firmaları boykot etmezsin zorunda da değilsin ayrı dava. Ama tutup ta boykot edenlerle niye dalga geçersin? Ben bunu anlamıyorum. Ama işin içine Türk markası ve iktidar yanlısı olması girince hemen boykota önem verirsiniz. Siyaset yapma peşinde değilim duyarlı değilseniz duyarlı olanlar ile alay etmeyin bunu anlatma peşindeyim.
nvidia yı boykot etmek ile türkiye deki X firmayı boykot etmek arasında dağlar kadar fark var. Biri global, yani türkonun boykotunun etkisini %0.1 bile olmayacakken türk firmasının boykotu daha ciddi rakamlara tekabül edebilir.

Kullandığın forumların altyapısı bile genellikle hetznerden. Bu firmayı da iyi araştırsan zaten her şekilde arkasında israil olan iş insanı veya firması bulunuyor.

Mesele firmayı batırma gücü değil ki. Vicdanen doğru yerde olmak.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Bende RTX 5080 kullanıyorum ama bu saatten sonra NVİDİA BOYKOT birdaha hiçbir kartını almam İsrail'e tesis kurup İsrail üzerinden paranı bölüşüp işletmek nedir.

5080'e 5 bin veririm boykotmuş kanka

• Kızgın
Reaksiyonlar: XPCX
nvidia yı boykot etmek ile türkiye deki X firmayı boykot etmek arasında dağlar kadar fark var. Biri global, yani türkonun boykotunun etkisini %0.1 bile olmayacakken türk firmasının boykotu daha ciddi rakamlara tekabül edebilir.

Kullandığın forumların altyapısı bile genellikle hetznerden. Bu firmayı da iyi araştırsan zaten her şekilde arkasında israil olan iş insanı veya firması bulunuyor.
Dostum anlamadın galiba. ben zaten başta ne yazdım istesek te tam anlamıyla boykot edemeyiz. Ki şahsım olarak ta söyleyeyim bende pek dikkat eden biri değilim en basiti daha yeni Iphone telefon aldım. Geçen hafta Popeyes'ten yemek yedim. Çoğu şeyimiz zaten onlara bağlı. Ama anlatmak istediğim şu, insanlar azda olsa elinden geldiğince boykot etmeye çalışıyor. Bu insanları aşağılama ve beyinsiz muamelesi yapmanızı uygun bulmuyorum.

Hocam yeni su kaynakları bulunmuş israilde su da içmeyin siz :)

Bence bu şekilde düşünemeyiz. Küresel firmaları boykot edenler de küresel oluyor sonuçta. Ona göre bir nüfus ortaya çıkıyor. Türkiyedeki şirketilerin nüfusuda ona göre.

Adam paragraf yazdı kocaman. Okuyup anlamayı bile beceremeyen insanlarla muhattap oluyoruz. Vicdan meselesi diyip konuyu kapatmak en doğrusu sanırım.
Aslında haklı olduğumuzun farkındalar ama alaya almayı benimsemişler çünkü verecek mantıklı bir cevabı yok. Hayat tarzı ve karakter biçimi diyelim. Fazla uğraşmamak lazım.

Nvidiayı boykot edecek arkadaş aşağıdakileri de boykot ederse sevinirim xd

🍔 GIDA & İÇECEK

• McDonald’s (İsrail şubeleri orduya ücretsiz yemek verdi)
  • Starbucks (eski İsrailli ortaklıklar / açık siyasi destek açıklamaları)
  • Nestlé (İsrail merkezli Osem’in büyük hissedarı)
  • Coca-Cola (İsrail’de fabrika ve uzun yıllardır faaliyet)
  • PepsiCo (İsrail gıda şirketlerine yatırımlar – Sabra vb.)
  • Burger King
  • Domino’s Pizza
  • Papa John’s

👕 GİYİM & PERAKENDE

• ZARA (sahibinin İsrail ile yakın ticari ilişkileri)
  • H&M (İsrail’de mağazalar)
  • Puma (uzun süre İsrail Futbol Federasyonu sponsorluğu)
  • Nike (İsrail’de ticari faaliyetler)
  • Adidas

💻 TEKNOLOJİ

• Intel (İsrail’de büyük Ar-Ge ve çip fabrikaları)
  • Microsoft (İsrail merkezli güvenlik/AI yatırımları)
  • Google (Alphabet) (Project Nimbus – İsrail devletiyle bulut anlaşması)
  • Amazon (AWS) (Project Nimbus)
  • Apple (İsrail’de Ar-Ge merkezleri)
  • HP (Hewlett-Packard) (İsrail kamu ve güvenlik sistemlerine altyapı)
  • IBM
  • Cisco
  • Meta (Facebook – Instagram – WhatsApp)

Bundan sonra amd 🖐️🖐️ sagol bilgilendirme için

Geri