NVİDİA İSRAİLDE TESİS KURACAK(BOYKOT)

intel/nvidia ekran kartı almamamın sebeplerinden biridir. belki amd de el altından anlaşma yapıyordur, duyurmuyor en azından.

Son düzenleme:
Nvidiayı boykot edecek arkadaş aşağıdakileri de boykot ederse sevinirim xd

🍔 GIDA & İÇECEK

• McDonald’s (İsrail şubeleri orduya ücretsiz yemek verdi)
  • Starbucks (eski İsrailli ortaklıklar / açık siyasi destek açıklamaları)
  • Nestlé (İsrail merkezli Osem’in büyük hissedarı)
  • Coca-Cola (İsrail’de fabrika ve uzun yıllardır faaliyet)
  • PepsiCo (İsrail gıda şirketlerine yatırımlar – Sabra vb.)
  • Burger King
  • Domino’s Pizza
  • Papa John’s

👕 GİYİM & PERAKENDE

• ZARA (sahibinin İsrail ile yakın ticari ilişkileri)
  • H&M (İsrail’de mağazalar)
  • Puma (uzun süre İsrail Futbol Federasyonu sponsorluğu)
  • Nike (İsrail’de ticari faaliyetler)
  • Adidas

💻 TEKNOLOJİ

• Intel (İsrail’de büyük Ar-Ge ve çip fabrikaları)
  • Microsoft (İsrail merkezli güvenlik/AI yatırımları)
  • Google (Alphabet) (Project Nimbus – İsrail devletiyle bulut anlaşması)
  • Amazon (AWS) (Project Nimbus)
  • Apple (İsrail’de Ar-Ge merkezleri)
  • HP (Hewlett-Packard) (İsrail kamu ve güvenlik sistemlerine altyapı)
  • IBM
  • Cisco
  • Meta (Facebook – Instagram – WhatsApp)
Niye? Boykotun mantığı ya hep ya hiç mantığı mı? Belki Nvidia'yı boykot edemiyoruz. Ama Zara vb. yerine mesela Türk markasından giyinemez miyiz? Alternatifi olan şeylerle olmayan şeylerin mantığını kavrayın lütfen. Zaten boykotu tam anlamıyla istesek de yapamayız. Ama Burger Kingten yemek yerine Salon Burger den yemek yiyebiliriz. Bunlarıda boykota çok dikkat etmeyen biri olarak yazıyorum. Tek isteğim az da olsa elinden geldiğince boykot etmeye çalışan insanlara saygı duymanızı istemem.

Ben anlamadım şimdi 10TL'ye 5090 alabilcem mi :widepeepo:

Alternatif bulabildiklerimin hepsini boykot ediyorum. Bulamadıklarım için de 'bu satın almayı yapmam şart mı' diye düşünerek en minimal yöntem ve harcama ile ihtiyacımı gideriyorum. Birey olarak mücadele en fazla bu kadar oluyor.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Niye? Boykotun mantığı ya hep ya hiç mantığı mı? Belki Nvidia'yı boykot edemiyoruz. Ama Zara vb. yerine mesela Türk markasından giyinemez miyiz? Alternatifi olan şeylerle olmayan şeylerin mantığını kavrayın lütfen. Zaten boykotu tam anlamıyla istesek de yapamayız. Ama Burger Kingten yemek yerine Salon Burger den yemek yiyebiliriz. Bunlarıda boykota çok dikkat etmeyen biri olarak yazıyorum. Tek isteğim az da olsa elinden geldiğince boykot etmeye çalışan insanlara saygı duymanızı istemem.
Boykota saygı duyuyorum.Ancak açtığın konu özelinde sadece NVIDIA üzerinden “seçici boykot” yapılmasını mantıklı bulmuyorum.Eğer bir ürün/marka bana teknik, fiyat veya performans olarak daha uygunsa onu kullanırım/alırım. Bu benim kişisel tercihim.
Benim itirazım boykot fikrine değil; foruma gelip tek bir markayı hedef alarak “X firması Y ülkesiyle bağlantılı (BOYKOT)” şeklinde başlık açılmasına.

Allah yardım eder muhtaç almayız İNŞALLAH. İSRAİLE DÜŞMANIMIN ELİNDEN SU İÇECEĞİME ŞEREFİMLE ÖLÜRÜM DAHA İYİ.
Şunu da eklemek lazım, nvidiayı boykot etmeyi planlıyosanız ChatGPT, Gemini ve benzeri yapay zekâları, Google–YouTube gibi tarayıcı motorlarını, Netflix–Spotify–TikTok gibi sosyal medya platformlarını, LSS ve Ray Tracing kullanan oyunları, Zoom–Discord gibi iletişim uygulamalarını, Google Mapsi, MR, Xray gibi tıbbi görüntüleme sistemlerinide kullanmayacaksınız değil mi? Bu saydığım şeylerin hepsinde büyük oranlı NVIDIA tabanlı sistemler bulunmakta. Boykotunuzun tahmini büyüklüğü nedir? Ekran kartı almamak la mı kalacaksınız yoksa dediklerimi de kullanmayı bırakıcak mısınız? Şereften bahsettiniz ya ondan sordum :)

Ben bir ateist olarak cevaplayayım. İsrail gibi katil ve faşist bir devletin boykot edilmesi ve ürünlerinin alınmaması elbette bir tercih. Bu tercihler ve mücadele biçimleri ile alay edilmesi de üzücü. Ama bunun bir sebebi maalesef boykot edilen firmaları kullanan insanlara karşı yapılan eylemler oldu. (Kökeninde de insanları ayrıştırıcı 25 yıllık bir dil yatıyor. Takım tutar gibi taraf tutulur hale geldi. Böylece kaos ve nefretle siyaset yapmak kolaylaştı.) Bu durum Starbucks'ta kahve içene saldırmak gibi bir hale geldi mesela. Bence bütün kapitalistlerin canı cehenneme ayrıca. Bizim ülkemizde de çok fazla yerli ve milli şirket İsrail'le ürün satıyor. Hala da satıyorlar. Paravan şirketler üzerinden satıyorlar. Devlet bazında anlaşmalar devam ediyor. Hiç bir gerçekçi yaptırım yok. Aşağıda vatandaşın tek başına yaptığı eylemler de yeterli olmuyor. Bu da ikiyüzlü bir durum ortaya çıkarıyor. Ses çıkarır gibi yapıp arkadan iş tutanlar aynı olunca.. Ama boykot her zaman işe yarar bir davranış bence. Hem durduğun yeri belirliyor hem de yüzde 1 bile etkilense şirketin hoşuna gitmez. Dünyada da ciddi bir tepki var aslında. Ama önemli olan bu tepkiyi örgütleyebilmek. Fakat bunların da öncesinde hükümetlere baskı yapmak ve açıktan İsrail ile ticareti ve ilişkiyi kesmek. Asıl yapılması gereken budur. İsrail'i yalnızlaştıramsdıktan sonra pek anlamı kalmıyor. Suriye'de beraber plan ve paylaşım yapınca da işe yaramıyor. Gerçekten tepki veren bir Yemen vardı sanırım. Neyse fazla uzattım.
Filistin davası insanlık davası. Ben çocukken de Filistin eylemleri vardı. Biz ailece giderdik. Sol görüşlü küçük partiler o yıllarda da çok eylem yaparlardı. O zaman Sharon devlet başkanıydı ve İsrail yine kanlı bir katildi. Filistin'i parça parça bitirdiler. Su kaynaklarını çaldılar, topraklarını aldılar. Filistin halkını acımasız bir biçimde katlettiler ve sürdüler. Ben 40 yaşıma geldim sayılır. Kapitalistler hala dünyayı bölüşüyorlar. Din, dil ve ırk ise çıkarlarını desteklemediği sürece umurlarında değil. Ne Afrika'da açlık bitti ne Ortadoğu'da savaş. Üzücü. Zaten fazla uzattım ama bir yerde birileri canice öldürülürken iki kere düşünmek lazım. Çünkü yarın başkasına da yapacaklar ve o biz veya bizden olacak. Bir araya gelip en azından temel insani durumlar için orta yolu bulmak lazım. Dilerim Filistin halkı bir gün gerçek özgürlüğe kavuşur.

5070 cöpünü cöpe atıp amd hd6870 hd e gectim uygulayın uygulatın

boykot her zaman etki eder, sadece gazze için de değil genel olarak.
coca cola, pepsi boykot edildi piyasaya kristal, meysu , sarıyer , cola turka(bu japon sayılır) gibi markalar girdi pazar payları arttı.
dolaylı olarak işe yaramış oldu.
pepsi max harici içmeyen biri ve kolayı çok seven biri olarak artık Cola Turka , kristal kola alıyorum. tadı nasıl dersen tabii ki daha kötü. ama 1 litre içeceğime 2 bardak içiyorum yemekle çok fark da etmiyor.

Aynısı deterjanlar için de geçerli. herkes ariel , finish kullanırdı. şimdi asperox , sparks , hygenic bir sürü marka daha da ön planda. her bulaşık makinesi reklamına finish sponsor verirdi artık reklam bile vermiyor doğru düzgün.

Salon burger de pepsi ile anlaşmalı ve ürünleri çok kalitesiz cidden o yüzden yemiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,010
Üyeler
187,133
Son üye
Ewnhell
Geri