drakathx
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,534
Yapma be tühOna
Olmaz ona kanka baktım
Yapma be tühOna
Olmaz ona kanka baktım
Shaco'cuğum Arctic'in yüksek sesli çalışması forumda abartılıyor, gürültülü çalışıyor diye gömülüyor evet 3000 RPM e çıkıyor o zaman da uçak motoru gibi sesi var ama Arctic in olayı 3000 RPM de kullanmana gerek olmaması. Bana 2500-3000 RPM de aşırı sesli çalışmayan fan gösteremezsin fizik kurallarına aykırı bi kere.Lian Li Hydroshift II LCD-S (güzel duruyor hortum yok gibi braket,pompa sesi problemleri olabiliyor)
Thermalright Frozen Warframe 420(sessiz sayılır güzel ama ekran kötü)
arctic 420mm lf3 pro(güzel ama çok sesli normal 3 vardı hava 50-55 derece yazın bizim burada kismama rağmen ses var gibi).
Kraken elite 420mm 2025 V2 white alicam çok iyi değerler dünyada stok sorunu var ve aşırı pahalı.
phanteks glacier one 420d30 x2 alasim var ama çok fais stok az.
Asus,bequit silent loop 3 modeller var 420 ama hep siyah.
Thermalright ve lianli sordum şuan 420 üretmeyi düşünüyorum dedi
Ne alicami şaştım.
Thermaltek th420 ultra V2 felan var niyese hem yok birazda ısınamadım ve pahalı.
Kararsızlıktan catlicam.
Arctich kasa dikey tutucu sığmıyor benim kasaya büyük ekran kartı aldinmi hortum ekran kartı carpicak normal halde sorun yok.
Panaroma ya güç yetmiyor.
Bölge sıcaklıklarını hesaba katmak lazım 7800x3d bu yüzden sattım.Shaco'cuğum Arctic'in yüksek sesli çalışması forumda abartılıyor, evet 3000 RPM e çıkıyor o zaman da uçak motoru gibi sesi var ama Arctic in olayı 3000 RPM de kullanmana gerek olmaması. Bana 2500-3000 RPM de aşırı sesli çalışmayan fan gösteremezsin fizik kurallarına aykırı bi kere.
Düşük desibel ile diğer sıvı soğutucuların yüksek desibelli hallerinden iyi performans verdiği için Arctic bu kadar tutuldu ve öneriliyor. Verimlilik tavan yani. Ben %20 RPM'e sabitledim mesela (400-600 RPM de çalışıyor hiç bir şekilde üstüne çıkmıyor), Cinebench, Prime OCCT stress/işkence testlerinde %20 RPM de bile 78 dereceyi geçimiyor 7800x3d.
Fan eğrisini ayarlayıp kullanmazsan browser bile açtığında ilk açılırken ses evde elektrikli süpürge açmış gibi olur.
@drakathx sen de oku
morpheus duruyor mu shaco satiyim deme onu da bakBölge sıcaklıklarını hesaba katmak lazım 7800x3d bu yüzden sattım.
Yazın 50 derece olan yere abartılı sıvı veya fan yerine klima almak daha mantıklı gelmeye başladı.
Ses abartılılmiyor değil genel olarak çoğu sıvı sesli.
Yakınında birde ses yalıtımı zayıf model kasa varsa resmen uhutlu hissediyorsun pompa sesi olayları olan modeller daha iğrenç hava soğutma güzel ama aldığım kasaya çok ters.
2 tane morpheus sattım 3 cuyu alicaktim vazgeçtim.morpheus duruyor mu shaco satiyim deme onu da bak![]()
Valla ben yazdan beri kullanıyorum yaz boyu Kuşadasın'da yaşadım, hava 43 derecelere çıktığında ev güneş yemekten daha sıcak oluyordu, hala düşük RPM de akvaryum kasada sessiz bi şekilde çok iyi performans sunuyordu Arctic Pro 360mm.Bölge sıcaklıklarını hesaba katmak lazım 7800x3d bu yüzden sattım.
Yazın 50 derece olan yere abartılı sıvı veya fan yerine klima almak daha mantıklı gelmeye başladı.
Ses abartılılmiyor değil genel olarak çoğu sıvı sesli.
Yakınında birde ses yalıtımı zayıf model kasa varsa resmen uhutlu hissediyorsun pompa sesi olayları olan modeller daha iğrenç hava soğutma güzel ama aldığım kasaya çok ters.
Pompa sorunu çok nadir Arctic te lianli ve silver stonda da vardı açılışta hışır hışır başlıyor evin üstünden geçen laham gibi sonra pompa sesi başlıyor şu çoğu modelde benzer sorunlar varValla ben yazdan beri kullanıyorum yaz boyu Kuşadasın'da yaşadım, hava 43 derecelere çıktığında ev güneş yemekten daha sıcak oluyordu, hala düşük RPM de akvaryum kasada sessiz bi şekilde çok iyi performans sunuyordu Arctic Pro 360mm.
Aldığıma çok memnunum açıkçası.
Pompa sesi de 0 bu arada, %75 de çalıştırıyorum pompayı ve kasam masada duruyor direk yanımda yani.
Arctic Liquid Freezer IIIÜrünü beğendim fakat siyah değil bunun yerine hem kasaya sığacak hem de boşta 30-35lere kadar buz gibi yapacak bir öneri varsa alabilirim. Geminiye göre sıralama aşağıdadır.
Kasa: NZXT H7 Flow RGB 2024 Edition 750W 80+ Bronze
1. Arctic Liquid Freezer III 360 (Yeni Kral) - Sığmıyor.
2. MSI MAG CoreLiquid I360 - Benim beğendiğim bu.
3. Corsair Nautilus 360 RS
4. Corsair iCUE H100i (240mm)
5. ASUS ROG Ryuo III (240mm) - 360mm ucuz olsa bunu alacağım.
Asus'a ait ürün 240 olmasa düşünmeden çekerim valla. Kafamda MSI ve Corsair Nautilus var anlık.Arctic Liquid Freezer III
Corsair Nautilus 360 RS
ASUS ROG Ryuo III
Bu 3 lü şahane
MSI yorumları iyi nautliud testleri çok iyi.Asus'a ait ürün 240 olmasa düşünmeden çekerim valla. Kafamda MSI ve Corsair Nautilus var anlık.