Sizce hangi ekran kartinı almalıyım

Sorun orada zaten AMD bir şey yapmıyor sizin gibiler de AMD bir şey yapıyor sanıyor. Asıl Nvidia olmasa AMD bir halt yapmayacak ama dünyadan haberiniz yok.

Piyasadaki elle tutulur çoğu teknolojik ilerlemenin ve yeniliklerin öncüsü Nvidia dır, AMD sonradan görüp muadilini çıkarmaya çalışmıştır.

Nvidia Gsync i çıkardı o zamanlar donanım bazlıydı AMD hop yazılım bazlı Freesync çıkardı.

Nvidia yine donanım bazında GPU içine gömülü reflex i çıkardı AMD ise bunu sürücü bazında yapıyordu ve çoğu oyunda düzgün çalışmıyordu.

DLSS çıkardı o zamanlar AMD nin upscaling den haberi bile yoktu.

RayTracing getirdi yine AMD aval aval bakıyordu.

DSR getirdi yetmedi DLDSR ile arşa çıkardı. 2K monitörleri native 4K gibi kullanıyorsun bu teknoloji sayesinde. AMD de muadili uzun yıllar yoktu ki şuan bile yok, düzgün çalışmıyor.

Bu liste uzar gider, emin ol Nvidia olmasa şuan AMD tarafında ne fsr olurdu ne rtx ne de diğer teknolojiler hoş varlığı yokluğu bir zaten yukarıda da söylediğim gibi fsr 4 lafta var çoğu oyuna gelmiyor bile ama fsr 4 var diye kendinizi kandırıyorsunuz.
9000 serisinden önce Nvidia Mercedes ise AMD Tofaş gibiydi fakat şu yeni seride Nvidia Mercedes ise AMD' de BMW oldu açıkçası. Yeni nesil kartlarla ilk kez gerçek anlamda Nvidia ile rekabet edebilmeye başladılar çünkü o yazılım tabanlı zımbırtılar donanım tabanlı oldu artık tıpkı Nvidia gibi. Tam olarak yakalaması çok zor, birebir aynı performansı vermesini herkes ister ama zor, fiyat farkı bu kadar yüksek olduğu için kabul edilebilir seviyede yine de.

Tamam da bu çok saçma bir argüman AMD karşılık olarak bir şeyler çıkarıyor ki rekabet olsun :D. AMD olmasa şu an 5070 ti yı 5080 fiyatına alıyor olurduk haberin yok. Rekabet olmayan bir pazarda tekel olan bir pazarda hiç bir zaman kazanamayız AMD yi bu şekilde gömmeye devam ettiğimiz sürece nvidia tekel kalmaya devam edecek ve normalinden 2/3 kat fiyatına kartlar almaya devam edeceğiz. Önemli olan güncelde ne olduğu geçmişte değil 9000 sersinin RT performansı çok iyi , fsr4 fsr3 ten kat kat iyi dlss4 e yetişmiş durumda (oyun desteği dediğin gibi ama 1-2 tane şey indirip çözebiliyorsun zor değil). 7000 serisi ile 9000 serisini bir tutmayın eğer eleştiri yapacaksanız günceli eleştirin. AMD her zaman aynı şeyi yaptı zaten fsr açık kaynaklı yaptı :D neden şu anda gömüyoruz ki ?
Dostum yazdıklarımı tam olarak anlayamadın sanırım? kim diyor 1-2 tık ile fsr 4 yapılıyor diye? çoğu oyunda fsr 3.0 hatta 2 bile var. FSR 4 için 3.1 olması lazım anca o zaman ben mod ile yapayım ki resmi bir fsr 4 kalitesini de asla yakalayamıyor. Reddit de bakabilirsiniz çoğu oyunda benzer şikayetler var misal expedition 33 e optiscaler ile modlanan ve resmi olarak gelen fsr 4 arasında bariz kalite farkı olduğunu söylüyorlar.

FG da aynı şekilde Redstone ile geldi ama rezalet şekilde geldi. Recep baltaş ın videosuna bakabilirsiniz çoğu oyunda vasat şekilde çalıştığını ifade ediyor.

Ben kötüye kötü derim, AMD yazılım anlamında vasat bir firma bence bunun üzerine tartışmak bile komedi.

Teknoloji olarak da, güncelleme olarak da 3080 fersah fersah daha iyi. FSR da Redstone da boş AMD den bir cacık olmaz. Fsr 4 çıkardık diyorlar ama adam akıllı oyun desteği bile sunmuyorlar en basitinden piyasayı kasıp kavuran ARC Raiders da fsr 4 desteği yok belki de gelmeyecek, eski oyunlara da keza öyle getiremiyorlar millet saçma sapan 3.parti programlarla getirmeye çalışıyor ama resmi fsr 4 desteği gibi olmuyor maalesef.

5 yıllık 3080 ise şuan çatır çatır en yeni sürüm DLSS 4 transformer ı kullanıyor.
Şuna yanlış bilgilendirme diyen mod neyin kafasını yaşıyor acaba? teknoloji olarak 3080 in 9060XT den daha iyi olduğunu ezelin kör annesi bile biliyor. Sırf 9060XT daha yeni bir kart diye daha teknolojik olduğunu sanıyorsanız gerçekten Allah akıl fikir versin.

Teknoloji dışında fsr 4 ün oyun desteğiyle ilgili yazdıklarımı Lisa Su gelse o bile inkar edemezdi.

Gerçektende çok ilginç bir forum.

Yeni bir sistem toplayacağım 15 bin civarı bir ekran kartı arıyorum aklımda olanlar rtx 3080 10 gb ve Rx 6800 16gb oyunlarda kasma donma olmadan akıcı oynamak istiyorum 3080 daha iyi diye biliyorum bu konuda sizce hangisini alayım veya siz ne önerirsiniz işlemci tarafında i7 13. Nesil alacağım
9060xt cıkmaya calıs
ve suankı ıslemcın

Şuna yanlış bilgilendirme diyen mod neyin kafasını yaşıyor acaba? teknoloji olarak 3080 in 9060XT den daha iyi olduğunu ezelin kör annesi bile biliyor. Sırf 9060XT daha yeni bir kart diye daha teknolojik olduğunu sanıyorsanız gerçekten Allah akıl fikir versin.

Teknoloji dışında fsr 4 ün oyun desteğiyle ilgili yazdıklarımı Lisa Su gelse o bile inkar edemezdi.

Gerçektende çok ilginç bir forum.
Güncel amd bir kart kullandın mı ? veya kullanıyor musun ?

9070XT Aorus Elite kullanıyorum.
Güzel o zaman teknolojik olarak ne kadar ilerde olduğunu ilk senin bilmen lazım. 3080 yapısı gereği eski olduğu için RT performansı bile 9070xt den kötü zaten fsr4 konusunda haklısın ama '' vasat '' kadar kötü bir durumda değil amd. Bende 7800xt kullanıyorum fsr3 cidden kötü ama katlanılamaz derecesinde değil şahsen quality modunda FG güzel çalışıyor afmf güzel çalışıyor gecikme engelleyici güzel çalışıyor ben hiç sorun yaşamadım şu ana kadar. Ha nvidia bunları daha iyi yapıyordur eyvallah zaten daha iyi yapmasa neden tekel olsun :D benim anlatmaya çalıştığım şey AMD bir rakip ve son zamanlarda eşitlendi hatta 9070xt satışı 5070 ti yi geçti çünkü daha düşük fiyata aynı teknolojiyi satıyor sana :D dediğim gibi nvidia kadar iyi değil ama oyuncular için yeterli.

Son düzenleme:
böyle şeyler yazıp amd'nin değer kaybı yaşamasını istiyor çünkü ucuza tüm 9070xt kartlarını satın alıp tekel olacak bize 5070ti fiyatına satacak 🤣🤣🤣
1766599167281.webp

Yeni bir sistem toplayacağım 15 bin civarı bir ekran kartı arıyorum aklımda olanlar rtx 3080 10 gb ve Rx 6800 16gb oyunlarda kasma donma olmadan akıcı oynamak istiyorum 3080 daha iyi diye biliyorum bu konuda sizce hangisini alayım veya siz ne önerirsiniz işlemci tarafında i7 13. Nesil alacağım
biraz pazarlıkla 9060xt 16gb alınır gibi

Tamam da bu çok saçma bir argüman AMD karşılık olarak bir şeyler çıkarıyor ki rekabet olsun :D. AMD olmasa şu an 5070 ti yı 5080 fiyatına alıyor olurduk haberin yok. Rekabet olmayan bir pazarda tekel olan bir pazarda hiç bir zaman kazanamayız AMD yi bu şekilde gömmeye devam ettiğimiz sürece nvidia tekel kalmaya devam edecek ve normalinden 2/3 kat fiyatına kartlar almaya devam edeceğiz. Önemli olan güncelde ne olduğu geçmişte değil 9000 sersinin RT performansı çok iyi , fsr4 fsr3 ten kat kat iyi dlss4 e yetişmiş durumda (oyun desteği dediğin gibi ama 1-2 tane şey indirip çözebiliyorsun zor değil). 7000 serisi ile 9000 serisini bir tutmayın eğer eleştiri yapacaksanız günceli eleştirin. AMD her zaman aynı şeyi yaptı zaten fsr açık kaynaklı yaptı :D neden şu anda gömüyoruz ki ?
Buna katılmıyorum, AMD piyasada yokken Nvidia hep iyi işler yaptı, tam tersine AMD böyle saçma kartlar yaptıkça Nvidia alt segment kartları AMD seviyesinde kalsa yeter mantığı ile zayıf çıkarıyor. Rekabet olsa belki Nvidia birşeyler yapar ama ortada rekabet yok işte şuan, 9060XT falan berbat kartlar.

Buna katılmıyorum, AMD piyasada yokken Nvidia hep iyi işler yaptı, tam tersine AMD böyle saçma kartlar yaptıkça Nvidia alt segment kartları AMD seviyesinde kalsa yeter mantığı ile zayıf çıkarıyor. Rekabet olsa belki Nvidia birşeyler yapar ama ortada rekabet yok işte şuan, 9060XT falan berbat kartlar.
adamlar o kadar yapay zeka yapıyo ucundan kart koklatıyorlar ona da burun çevirirsek kartsız kalacaz yakında :D

Geri