Yeni topladığım bilgisayarda oyundan atma sorunu

egeakgn

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese selamlar, iyi forumlar. Yaklaşık 1.5 ay önce yeni bir sistem topladım. 1.5 aydır çok fazla oyun oynayamadım bilgisayarla. Sadece 2-3 haftadır aktif bir şekilde gün içinde aralıksız oyun oynuyorum. Yalnız canımı sıkan bir durum var. Death Stranding, Uncharted 4, Battlefield 6 gibi oyunlarda genelde sahne geçişlerinde oyun crush veriyor veya bir anda oyundan atıyor. Gpu, Cpu sıcaklıklarında da herhangi bir sorun olmuyor o sırada. Ama sebebini hala anlamadım. Hatta bugün Uncharted 4 oynarken bir anda ekran beyazlaşmaya başlamadı. Sebebini anlayamadım. Cs2 aktif bir şekilde oynuyorum. Ancak ne bir crush verip oyundan atması ne de ekran beyazlaşması oluyor. Sadece 2-3 saat aralıksız oynayınca fps 300 sabitten bir anda 120lere düşüyor. Oyunu kapatıp tekrar açtığım takdirde herhangi bir sorun olmuyor. Böyle bir sorun var başımda yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri ise şu şekilde ;

MotherBoard : Asus Prime A620M-E-CSM

CPU : AMD Ryzen 5 7500F

GPU : Asus Prime Radeon Rx9070 XT 16 GB

Ram : Corsair 2x16 GB 6000MHz

SSD : WD 1 TB Green SN3000

Cooling : GameBooster SHIELD 240mm

HDD : Seagate 2TB Skyhawk

Ekler

• görsel_2025-12-19_000632333.webp
    görsel_2025-12-19_000632333.webp
    154.3 KB · Hit: 27
Herkese selamlar, iyi forumlar. Yaklaşık 1.5 ay önce yeni bir sistem topladım. 1.5 aydır çok fazla oyun oynayamadım bilgisayarla. Sadece 2-3 haftadır aktif bir şekilde gün içinde aralıksız oyun oynuyorum. Yalnız canımı sıkan bir durum var. Death Stranding, Uncharted 4, Battlefield 6 gibi oyunlarda genelde sahne geçişlerinde oyun crush veriyor veya bir anda oyundan atıyor. Gpu, Cpu sıcaklıklarında da herhangi bir sorun olmuyor o sırada. Ama sebebini hala anlamadım. Hatta bugün Uncharted 4 oynarken bir anda ekran beyazlaşmaya başlamadı. Sebebini anlayamadım. Cs2 aktif bir şekilde oynuyorum. Ancak ne bir crush verip oyundan atması ne de ekran beyazlaşması oluyor. Sadece 2-3 saat aralıksız oynayınca fps 300 sabitten bir anda 120lere düşüyor. Oyunu kapatıp tekrar açtığım takdirde herhangi bir sorun olmuyor. Böyle bir sorun var başımda yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri ise şu şekilde ;

MotherBoard : Asus Prime A620M-E-CSM

CPU : AMD Ryzen 5 7500F

GPU : Asus Prime Radeon Rx9070 XT 16 GB

Ram : Corsair 2x16 GB 6000MHz

SSD : WD 1 TB Green SN3000

Cooling : GameBooster SHIELD 240mm

HDD : Seagate 2TB Skyhawk
Ezelin annesi mi topladı sistemi 9070xtye niye a620m alırsın ki CS özürlü bir oyun o fps düşmesi normal her düştüğünde kapat aç yapman lazım onun dışında nokta nokta olma sorunu vramle alakalı gibi görünüyor

İtopya üzerinden hazır olarak aldım sistemi. Fazla da anlamıyorum bilgisayardan hocam. Anakart o yüzden öyle olmuş olabilir :LOL:

Oyunların çoğunda oluyorsa tek tek kontrol etmek lazım. Gpu yazılımından kaynaklı olabilir.

Hocam biosu güncellemeyi dene bios düzgün çalışmıyorsa yapma ihtimali var sistem parçalarında sorun yoksa geriye bir tek bios kalıyor
Bilgisayarı kurdum, windowsu v.s yükledim daha sonra aklıma geldi biosu güncellemek. Daha sonrasında güncelledim ve bıraktım. Güncelledikten sonra tekrar format atmam gerekiyor mu ? Ben atmadım çünkü

Başıma gelmişti ekran kartı güç kablosu tam oturmadığında oyundan atıyordu yada girişi değiştirdiğimde düzelmişti…denemekte fayda var ✋

Başıma gelmişti ekran kartı güç kablosu tam oturmadığında oyundan atıyordu yada girişi değiştirdiğimde düzelmişti…denemekte fayda var ✋
Ekran kartı üzerinedeki güç kablolarından bahsediyorsunuz sanırım. Onları tam oturtamadığımda kırmızı ışık yanarak uyarıyordu. Ben yine de bir deneyeyim

Anakart VRM'leri ısınıyordur. Hazır sistemlerde aşırı giriş seviyesi anakartları iteliyorlar. Umarım artık bu anakartları oyun sistemlerinde satmayı salarlar. Ek olarak montajdan kullanıcılar anlamaz diye sıvı soğutucuyu mecbur takıyorlar. Çünkü hava soğutucular takılı şekilde gönderilmeyecek kadar kırılganlar ve kullanıcı bu tarz şeylerden anlamadığından her şey hazır gelsin istiyor. Yurtdışında amazon hava soğutucu için köpük basılmış bir sistem deniyor, ama onda bile hava soğutucu ızgaraları yamuluyor. Neyse kısaca sıvı soğutucu şart kırma sebepleri müşteri memnuniyetini artırmak.

Ama sıvı soğutucu anakarttaki sıcaklığı dağıtacak bir fana sahip değil. Sahip olanları var ama pahalı, umarım Çinli sıvı soğutucular giriş seviyesi ürünlerde de buna göre iş yaparlar. Gerçi gözlemlediğim gelecekte oyun ekipmanlarını daha çok Çinliler üretecek gibi duruyor. Yaptıkları anakartların giriş seviyelerinde bile VRM soğuıtucuları sanki Gaming kartın bir süsüymüş gibi ekleyen Tayvanlı firmalar gibi davranmıyor.

VRM mosfetleri için şu soğutucuları al veya oyun oynarken yan camı açık bırak.

Ben bunlardan aldım ve geçenlerde taktım. BF6'da oyundan atma değil de ara sıra ani takılmalar yaşıyordum. Bu sorunu bir kere yaşadım ama çözdü. Tüm mosfetlere eklemedim bu arada, kasanın arka tarafına yakın olanlara yapıştırdım. Soğutucu altlarında termal bant çıkıyor.

Hiç olmadı sıvı soğutucu yerine hava soğutucu al veya fanlı sıvı soğutucular var. VRM'leri soğutsun diye işlemciye taktığın kutu gibi yerde fanlı soğutucular var. Onlar da VRM'i soğutmaya çalışıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,906
Üyeler
188,849
Son üye
zamanyolcusutan
Geri