Attığınız klavye bu fiyata en mantıklısı. Kesinlikle manyetik alın. Manyetik klavyeler daha uzun ömürlü oluyor. Alt kısmı mıknatıs olduğundan çift basma sorunu veya switchlerin bozulması da ona göre zor oluyor. Genellikle de manyetik switch klavyelerin basım ömrü 100 milyon oluyor. Normal mekanik klavyelerde Red switch 20-50 milyon arası değişiyor.
Tuşların basımını ayarlayabildiğinizden yazı yazarken veya uzun kullanımlarda yormayacaktır. Şu an ben de Dareu EK75 RT manyetik klavyesini kullanıyorum. Manyetik ayarlara alışınca denemek amaçlı Redragon K617 red switch %60 klavyesine geri döndüm. Tuşlara basarken zorlanıyorum ve çoğuı zaman manyetik klavyenin hassas algılaması ile hızlı yazı yazmaya alıştığımdan, Redragon space dokununca algılamadığından boşluk eklemede sorun falan yaşıyorum. Veya bazı harfleri atlıyorum.
Manyetik klavye bir nevi hall effect gibi düşünebilirsiniz. Daha uzun ömür, kalite ve hissiyat.
Ayrıca bu klavyenin beyaz ve siyah modelleri de var.
GameRaider K1 HE White, Hall Effect sensörlü manyetik switch’leriyle fark yaratan bir performans deneyimi sunar.
www.gaming.gen.tr
GameRaider K1 HE Grey, Hall Effect sensörlü manyetik switch’leriyle fark yaratan bir performans deneyimi sunar.
www.gaming.gen.tr
Son olarak bütçe ₺2000 üstüne çıkıyorsa kesinlikle manyetik klavye tercih edilmeli. Hatta firmaların ittirip ₺700-1400 arasında satılan %60 klavyeleri de manyetiğe çevirmeliler. Bunun adımını atan firmalar var. Mekanik klavye içerisindeki tellerin maliyeti, manyetikden daha sorun oluyordur diye düşünüyorum. Bozulma payları da markalara zarar veriyor. Yani ben yakın gelecekte çoğu klavyenin sadece manyetik switch'den olacağını düşünüyorum.
Yazılım bağlantısı:
GamerAider Launcher can give you endless possibilities for key remapping, macros, shortcuts, and more. Now you can easily customize each key with the GamerAider Launcher web app.
app.gameraider.com.tr
Şu videoda anlatılınca dikkatimi çekti, Game Raider hakikaten Gamingen kendi markası. Mouse pad satıyorlardı oradan biliyordum da marka adını çok dikkat etmedim.
Bu arada fason üretim. Ama firmaların kendilerinin bu işe girmesi, marka algısı oluşturmak adına destek tarafında Çin'den distribütör ile gelen ürünlere göre daha iyi olacaktır.
Yine de alternatif istersen şu ürünler var.
Howl 75 Manyetik Switch (Hall Effect) Klavye Türkçe Yazılım 8000Hz Polling Rate / 128K Scan Rate 0,005mm Hassasiyet Side print PBT keycapler ve güney yönde konumlandırılmış RGB ledler White Jade Manyetik 100 Milyon Ömürlü Switchler Hot Swap / Aynı anda farklı manyetik switch kullanımını...
ulugames.com.tr
Manyetik Switch ile Yükseltilmiş Performans AJAZZ AK820 Pro’nun başarısının ardından, AJAZZ şimdi fabrika çıkışlı yağlanmış manyetik switch’lerle donatılan AK820 Max HE modelini sunuyor. Geleneksel mekanik switch’lerden farklı olarak manyetik switch’ler, ultra hızlı tepki süreleri sağlayan...
ajazzturkiye.com