Assasins Creed Hikaye Sırasına Göre İlk Hangisi Alınıp Oynanmalı

Hikaye bağlantısı var. Nasıl yokmuş?
hocam işte herkes farklı bir şey söylüyor dediğim gibi . zaten biraz araştırdım galiba ilk oyunda altyazı yokmuş o yüzden yamada yok bizdede ingilizce yok :D o yüzden çıkış tarihi yerine kronolojik sırayla yani bu attığım resimdeki üstte yazan sırayla oynamayı düşünüyorum

1766839251021.webp

İlk olarak Ubisoft oyunlarını kendi mağazasından daha uyguna alabilirsin. Kod için biraz aşmak gerektiğinden Odyssey Gold sürümünü ekledim. Ayrıca season pass içerisinde yan hikayeler var. Aşağıda da hikaye olarak Ezio üçlemesi ve Desmond hikayesini bitiren AC3, bir de güncellerden Odyssey öneririm. Bunlar bitince AC'ye biraz ara ver. Zaten Ubisoft oyunlarının açık dünyası 1-2 tanesini arka arkaya oynayınca bıktırıyor. Belki Ezio üçlemesi bu konuda seni baymayabilir. Sonraki indirimlerde alırsın.

Ubisoft mağazası (Fransızlarda Araplar gibi bir görgüsüzlük var. Tüm Ubisoft siteleri, oyunlarının arayüzleri falan gereksiz efektler vb. ile dolu) genel olarak performansı iyi değil. Garip garip açılır pencereler falan tilt edebiliyor. Sepete ürün eklerken google'dan arat ve senin ülke sitesine yönlendireceğini söyleyince kabul et veya aşağıda bağlantıları bıraktım. Biraz eziyet yani Steam kadar iyi değiller bu konularda.

Ayrıca gamepad ile oynamanı öneririm. Tırmanma klavye ve mouse ile daha rahat oluyor. Ama gamepad'de dövüşler daha keyifli.

2025-12-27_15-39.webp

AC 1 ile başlayıp AC3 ile biten hikaye en iyisi. Diğerleri eski oyunlara vb. gönderme içerse de hepsi birbirinden bağımsız oyunlar. Ayrıca görsel odaklı bakma güncel oyunları bayağı kötü yan etkinlikler ve seni gerçek para ile oyunda ilerleme almaya iten MMORPG tarzı bilinçli tercih edilmiş bir oynanışa sahip. Vallhalla falan 180-200 saatte tam anlamıyla bitiriyorsun diyorlar. Ben Ubi+ ile iki ay AC Shadows oynadım ve bitiremedim 123 saat oynamışım.

Ben sana kontrollere çok takılmazsan, bence kötü veya zor değiller. Sadece özel zırh için böyle yer altında gezdiğin tırmanma odaklı yerler var. Oralarda konsola göre kamera kitlenmesi olduğundan biraz zorlanabilirsin. Ama kanser edecek seviyede değil.

Kısaca Assassins Creed 2, Brotherhood ve Revelations öneririm. Desmond hikayesine son vermek için de AC3 oynanabilir.
Altair ilk oyun ve zırhından havalı görseler de, ilk oyun hikaye olarak çok tırt. Daha çok AC2 alphası gibi görevleri 1-2 tane yan etkinlik yap, sonra sana bir şeyler zırvalayan bossu kes.

Yine de hızlıca oynarım diyorsan AC1 atmosferi güzel bence. Ama atlanabilir. AC1 ayrıca altyazı modu ve Türkçesi de var. Ana oyunda altyazı yok normalde. Diğer oyunlarında Türkçe yamaları var.

Ek olarak AC2, Brotherhood ve Revelations eski oyunlar başlamadan

Yani PCGW sayfasından ince ayar yapman gerekiyor. Ama çok karmaşık değil gözünü korkutmasın. Eaglepatch başta yeterli. Eğer garip takılma vb. yaşarsan PCGW sayfasına bak.

Ezio'nun hikayesinin üstüne çıkan oyun yok. Sana böyle oyun dönemleri bu Ezio serisini atlayan gençler Black Flag falan önerecektir hiç bulaşma. Hikayeleri de temel mekanikleri de ve döngüleri de hiç keyifli değil. Korsan oyunu olmadığından övülüyor. AC Odyssey ve Vallhalla pandemi dönemleri oyun dünyasına damlayan genel kitle tarafından seviliyor. Daha oynamadım ama oynayacak olsam Odyssey tercih ederdim daha iyi duruyor. Genelde de Ubisoft'un ilk denemeleri Origins (eski AC'lere göre RPG yapıyorlar, bunu yapma nedenleri de şu videodakiymiş) prototip oluyor ikinci oyun Odyssey (RPG kafasındaki AC) daha iyi oluyor.

Kısaca RPG oyunları eski oyunlar hızlı bitiyor, kutulu oyunlar alınmıyor takas ediliyor diye yapmışlar. Ubisoft'a millet çok giydiriyor diyorsunuz ya her türlü hak ediyorlar. Neyse Ezio üçlemesi ve AC3 öneririm ben.

Son düzenleme:
hocam işte herkes farklı bir şey söylüyor dediğim gibi . zaten biraz araştırdım galiba ilk oyunda altyazı yokmuş o yüzden yamada yok bizdede ingilizce yok :D o yüzden çıkış tarihi yerine kronolojik sırayla yani bu attığım resimdeki üstte yazan sırayla oynamayı düşünüyorum

Alıntıyı görüntüle

Hikayede doğru sıralama, oyunun çıkış tarihlerine göre olan. Kronolojik sıra sizi yanıltmasın.

Bu arada üst mesaja ekleyince aradan kaçmasın, AC oyunları o dönemle ilgili yapılara yer verdiğinden çok da çirkin gözüken oyunlar değiller. Dönemlerine göre de güzel gözüküyorlar.

Sadece AC3, Black Flag (bunda da Anti aliasing var ama çok iyi değil), Unity (belki bir tık Anti aliasing içerdiğinden göze batmaz) veya İngiltere'de geçen oyunlarda, post efektler motora sonradan dahil edildiğinden güncel çözünürlüklerde post efekt içermeyen AC1, AC2, Brotherhood veya Revelations'a göre bir tık göz yorabilir. Post efek döneminde motion blur, bloom, lens flare (eskiden sadece bir yere bakınca güneş parlamasıydı, artık çoğu şeyde yansıyor) veya Ambient Occulision (her objeye gölge atıyor, halen çoğu çimen ve ağaçlarda kötü durur) hareketli objeler falan uzun süre oynayınca rahatsız edebiliyor. Yani ben pek takılmıyorum, ama bu tarz şeylerden rahatsız olanlar da gördüm.

Şimdiden keyifli oyunlar, AC serisini özellikle Ezio üçlemesini birden fazla kere oynamış biri olarak önerime güvenerek oynayın. Sonrasında takatiniz kalırsa Odyssey geçin. Shadows bulaşmasın ve Vallhalla insanların başta övse de uzunluğundan dolayı nefret ettiği oyun. Tam pandemiye geldiğinden iyi satıyor. Shadows çok iyi satmadı oynandı sadece ve her açıklamalarında 5 milyon oyuncu oynadı gibi yapıyor. Çoğu kişi benim gibi Ubi+ biraz oynayıp saldı büyük ihtimalle. Zaten önemli IP'lerini batmamak adına Tencent ile ortaklaşa kurdukları bir firmaya yarı yarıya devretti.

Bir de yukarıda oyunları ayrı aytrı attım. Ama ₺20-40 farkla Ezio Collection da alabilirsiniz. Bir tık renk iyileştirmesi var.

Yine de emin olamadım. Bunu konsollar için yapmışlardı. PS4 daha canlı gözüksün diye, aşağıdaki video iyi bir kıyaslama olacaktır.

2025-12-27_15-54.webp

Ben ReShade ile de efektlendirip oynuyordum. O da bir seçenek.

Bu arada üst mesaja ekleyince aradan kaçmasın, AC oyunları o dönemle ilgili yapılara yer verdiğinden çok da çirkin gözüken oyunlar değiller. Dönemlerine göre de güzel gözüküyorlar.

Sadece AC3, Black Flag (bunda da Anti aliasing var ama çok iyi değil), Unity (belki bir tık Anti aliasing içerdiğinden göze batmaz) veya İngiltere'de geçen oyunlarda, post efektler motora sonradan dahil edildiğinden güncel çözünürlüklerde post efekt içermeyen AC1, AC2, Brotherhood veya Revelations'a göre bir tık göz yorabilir. Post efek döneminde motion blur, bloom, lens flare (eskiden sadece bir yere bakınca güneş parlamasıydı, artık çoğu şeyde yansıyor) veya Ambient Occulision (her objeye gölge atıyor, halen çoğu çimen ve ağaçlarda kötü durur) hareketli objeler falan uzun süre oynayınca rahatsız edebiliyor. Yani ben pek takılmıyorum, ama bu tarz şeylerden rahatsız olanlar da gördüm.

Şimdiden keyifli oyunlar, AC serisini özellikle Ezio üçlemesini birden fazla kere oynamış biri olarak önerime güvenerek oynayın. Sonrasında takatiniz kalırsa Odyssey geçin. Shadows bulaşmasın ve Vallhalla insanların başta övse de uzunluğundan dolayı nefret ettiği oyun. Tam pandemiye geldiğinden iyi satıyor. Shadows çok iyi satmadı oynandı sadece ve her açıklamalarında 5 milyon oyuncu oynadı gibi yapıyor. Çoğu kişi benim gibi Ubi+ biraz oynayıp saldı büyük ihtimalle. Zaten önemli IP'lerini batmamak adına Tencent ile ortaklaşa kurdukları bir firmaya yarı yarıya devretti.

Bir de yukarıda oyunları ayrı aytrı attım. Ama ₺20-40 farkla Ezio Collection da alabilirsiniz. Bir tık renk iyileştirmesi var.

Alıntıyı görüntüle
Odyssey'i sırf bitirmek için bitirmiştim. Hikayeyi bitirdiğimde oyunun %23'ü mü ne tamamlanmıştı. Unity'nin herkes buglarını söyler ama oynanışı facia. Bu iki oyunu bir daha kesinlikle oynamam. Şu an AC III'ü tekrar oynuyorum. Dövüş mekaniklerine yetişen başka bir AC oyunu yok. Her şeyiyle çok estetik.

Odyssey'i sırf bitirmek için bitirmiştim. Hikayeyi bitirdiğimde oyunun %23'ü mü ne tamamlanmıştı. Unity'nin herkes buglarını söyler ama oynanışı facia. Bu iki oyunu bir daha kesinlikle oynamam. Şu an AC III'ü tekrar oynuyorum. Dövüş mekaniklerine yetişen başka bir AC oyunu yok. Her şeyiyle çok estetik.
Ben Origins, Odyssey ve Vallhalla aldım ama oynamadım. Shadows'u oynadım ve nefret ettim. Japonya hiç de ilgimi çekmiyordu. Ayrıca bina vb. gibi şeylerden dolayı parkur sistemi rezalet ötesi, kaleler var onlara tırmanmak da keyifli değil. Çoğu zaman at ile oradan oraya gidiyorsun. Hatta ilk başta otomatik at ile gitme yoktu, 1-3 hafta sonra eklediler.

Görevler keza AC1 seviyesinde, sadece sinematik eklemişler. Performans da çok iyi değildi. RT zorunlu tutan ilk oyunlardan ve uzaklık mesafesi de iyi gözüküyor. PS5 yani yeni nesile çıkan da ilk AC. Eski AC'ler PS4'de de çıkıyordu. Ama halen Skyrim tarzı oyunların dünyalarına göre bomboş ve ruhsuz. Dağlar falan yapmışlar atla oradan oraya git ve oyun uzasın diye, harita küçük sadece yolları dolambaçlamışlar kısaca.

AC Black Flag'ı geçenlerde yarısına gelmiştim. Format atmadan önce salmıştım gerçi, bir ara onu bitireceğim. Ben AC3 sonrası oyunları pek sevemiyorum ya, Far Cry kafasında hikayeler önemsiz, oynanış çok tekrarlıyor ki yukarıda bahsettiğim RPG oyun seçme mantıkları da tamamen kutulu oyunlar az satıyor diyeymiş. Facia bir firma Desmond hikayesi bittikten sonra asla düzlüğe çıkmadılar aslında, tarihi yerlerde geçiyor diye millet katlanıyor. Gerçi pandemi olmasa Vallhalla ile satışlarda sıçarlardı, pandemi biraz daha hayatta tuttu bunları.

@darktower hocam bilgiler ve düşüncelerin için çok teşekkürler. bir şey daha sormak istiyorum az önce blackflag oyununu indirdim fakat ayarlarda max 60hz görünüyor monitörüm 200hz nasıl değiştirebilirim bunu

AC2, Brotherhood ve Revelations mutlaka oynanmalı. Ben sırayla gidiyorum AC:Odyysey'deyim şu an her biri ayrıdır benim için. Ama Odyysey grafikler ve manzara kombat sistemi çok hoşuma gitti.
132d6ab1e87eadd43f253627bc62c090.webp

@darktower hocam bilgiler ve düşüncelerin için çok teşekkürler. bir şey daha sormak istiyorum az önce blackflag oyununu indirdim fakat ayarlarda max 60hz görünüyor monitörüm 200hz nasıl değiştirebilirim bunu
Onun çözümü yok ya. Zaten monitör Hz yüksek olduğundan çok da göze batmıyor. Eğer çok rahatsız ediyorsa gamepad ile oynayın. Gamepad ile oynarken 30-60 FPS çok rahatsız etmiyor. Veya alışmak için biraz kendinizi zorlayın.

Eski oyunlarda bu sorun genel olarak olacak belirteyim. Güncel sistemler için düzenli güncelleseler çözerler. Ama çoğu büyük oyun firması oyunlarına destek konusunda reziller. Valve dışında bu konuya özen gösteren yok. Şu an Steam'dan Half-Life 1 veya Counter Strike (halk dilinde 1.6) alsanız çözünürlük, hud ayarları, fare vb. gecikmesin diye ayarları falan çoğu ücretsiz MMOFPS'den daha iyi durumda olduğunu görürsünüz. Keşke tüm firmalar Valve gibi olsalar.

Ayrıca oyunun FPS kilidi olması lazım, bunu aşan bir yöntem falan varsa uygulamayın. Genelde bu oyunların animasyon vb. 60 FPS üstünde saçmalıyor.

Ek olarak Black Flag'da Nvidia Physx'i kapatın, oyunun FPS'ini bozuyor. O ayar açıkken 4060 ile 35-47 arası dengesiz değerler görmüştüm. O ayar kapalı oynayın.

Onun çözümü yok ya. Zaten monitör Hz yüksek olduğundan çok da göze batmıyor. Eski oyunlarda bu sorun genel olarak olacak belirteyim. Güncel sistemler için düzenli günmcelleseler çözerler.

Ayrıca oyunun FPS kilidi olması lazım, bunu aşan bir yöntem falan varsa uygulamayın. Genelde bu oyunların animasyon vb. 60 FPS üstünde saçmalıyor.

Ek olarak Black Flag'da Nvidia Physx'i kapatın, oyunun FPS'ini bozuyor. O ayar açıkken 4060 ile 35-47 arası dengesiz değerler görmüştüm. O ayar kapalı oynayın.
zaten 120 fps ortalama alıyorum hocam galiba çok önemli değil zaten kasma donmada olmuyor. dediğiniz ayar bende yok hocam amd kullanıyorum ben rx6600 bu kart için önerebileceğiniz ayarlar varsa yapabilirim ama

zaten 120 fps ortalama alıyorum hocam galiba çok önemli değil zaten kasma donmada olmuyor. dediğiniz ayar bende yok hocam amd kullanıyorum ben rx6600 bu kart için önerebileceğiniz ayarlar varsa yapabilirim ama
Yok, sadece Nvidia ayarı oyunu kırıyordu.

Ama dediğim gibi FPS limiti açıksa kapatın, V-Sync falan açık oynayın. Bu tarz eski oyunlarda animasyon vb. limitledikleri FPS'e göre yapılıyor. Konsol odaklı geliştirdiklerinden bilgisayarda da bu limitlemeleri kendileri ekliyorlar. GTA San Andreas'da 30 FPS limitini açınca karakterin oraya buraya çarpıp ölmesi, araçların sürüşü bozulması tarzı şeyler yaşanabilir. O yüzden 60 FPS sabit oynayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,020
Üyeler
187,138
Son üye
zwezda01
Geri