Bilgisayarımda yaşadığım görüntü sorunu

1766955551939.webp

Testin sonucu bu şekilde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistemin boot olmasıyla ilgili bir sorun değil gibi, sonuçta her defasında aslında PC açılıyor, masa üstü geliyor, sorunu monitörün bazen sinyal alamaması gibi anladım ben.

Hem ekran kartın hem de monitörün HDMI 2.1 destekliyor gibi görünüyor, en azından kağıt üzerinde o şekilde. Yerinde olsam, bağlantıyı kaliteli bir HDMI 2.1 kablosu üzerinden yapardım, hem daha fazla bant genişliği elde edersin hem de DSC den kaynaklı sinyal çakışmalarının önüne geçebilirsin.
Hocam dediğiniz doğru olabilir fakat benim yapmak istediğim bu sorunun kesin kaynağını bulup tamamen çözmek. Kablo değişip kullanmaya devam edebilirim belkide hdmi ile bu sorun çözülür fakat bu sorun yinede varolmaya devam edebilir diye düşünüyorum birde hdmi 2.1 180 hze kadar desteklemiyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin

Ahmet, yanlışın var, HDMI 2.1 48Gbps gibi bir bandwidth sağlıyor, DisplayPort 1.4 de bu değer 32Gbps civarında. Yani HDMI üzerinden çok daha fazla veriyi sıkıştırma yapmadan taşıyabilirsin. Yalnız bazı monitörlerde bulunan HDMI 2.1 portları bazen düşük hızlı versiyonlardan olabiliyor, dikkatli araştırmak ve seçmek lazım.

Ahmet, yanlışın var, HDMI 2.1 48Gbps gibi bir bandwidth sağlıyor, DisplayPort 1.4 de bu değer 32Gbps civarında. Yani HDMI üzerinden çok daha fazla veriyi sıkıştırma yapmadan taşıyabilirsin. Yalnız bazı monitörlerde bulunan HDMI 2.1 portları bazen düşük hızlı versiyonlardan olabiliyor, dikkatli araştırmak ve seçmek lazım.
hocam yani sizin demek istediğiniz hdmi 2.1 ile 120hzden yüksek bir yenileme hızı alabileceğimmi ? Benim monitörüm 2k 180 hz ve ilerde 240 280 hz civari bir monitöre geçeceğim. internette okuduğum kadarıyla hdmi 2.1 4k 120hze kadar destekliyormuş. Tekrar belirtmek isterim bu yaşadığım sorun monitörden veya dpden ise bunu bilmeliyim ve çözüme kavuşturmalıyım. hdmi 2.1 kullanıp bu sorunuda unutmak istemiyorum.

Ahmet, yordun beni kardeşim, tamam, DP üzerinden devam et, sorunu oradan giderek bulmaya çalış, için de rahat eder.

Bende pc bekleme yada uyku modundan çıkınca yaşıyorum. Kasa çalışıyor mönitöre görüntü gelmiyor. karıncalı ekran görüntüsü veriyor. Çözümü de mönitörü güç tuşundan kapatıp açıyorum düzeliyor. Önceden pc yi resetlerdim.
Ctrl shift windows b ile ekran kartını sıfırlamayı dene

hocam yani sizin demek istediğiniz hdmi 2.1 ile 120hzden yüksek bir yenileme hızı alabileceğimmi ? Benim monitörüm 2k 180 hz ve ilerde 240 280 hz civari bir monitöre geçeceğim. internette okuduğum kadarıyla hdmi 2.1 4k 120hze kadar destekliyormuş. Tekrar belirtmek isterim bu yaşadığım sorun monitörden veya dpden ise bunu bilmeliyim ve çözüme kavuşturmalıyım. hdmi 2.1 kullanıp bu sorunuda unutmak istemiyorum.
Çoğu monitör sağlayıcısı en azından MSIda yaşadım dp yerine hdmi gönderiyor 2.1 ile 180 240 alabiliyorsun. OCCTde çökme olmadığına göre sorun ekran kartı değil. Birde memtest ile ramleri test etmeni isteyeceğim bunu da yapar mısın?

Çoğu monitör sağlayıcısı en azından MSIda yaşadım dp yerine hdmi gönderiyor 2.1 ile 180 240 alabiliyorsun. OCCTde çökme olmadığına göre sorun ekran kartı değil. Birde memtest ile ramleri test etmeni isteyeceğim bunu da yapar mısın?
tabi yapayım hocam

Sanırım memtest bir tık uzun sürücek

Ekler

• 1000104095.webp
    1000104095.webp
    119.3 KB · Hit: 6
  • 1000104094.webp
    1000104094.webp
    257.3 KB · Hit: 9
  • 1000104093.webp
    1000104093.webp
    369.1 KB · Hit: 8
Varmi konuyla ilgili bir fikri olan yardimci olabilicek

başka monitörle denedin mi görüntü almayı yada ekran kartı çıkarıp anakarta bağlayıp görüntü almayı denedin mi psu anakart ram işlemci aklıma geliyor sorun olabilir her yolu dene bence bende sorun yaşadım meğersem anakartın işlemci yuvasındaki pinler yamulmuş o yüzden görüntü alamıyordum
hocam anakarta bağladım dpyi ve görüntü verdi sorunsuz. dün occt testinde ekran kartında bir sorunda çıkmadı ama halen dp ekran kartına bağlıyken görüntü vermiyor mesela az önce pcyi açtım vermedi görüntüyü kapatıp anakarta taktım verdi. yine dediğim gibi dün mesela sorunsuz ilk açılışta görüntü verdi ekran kartından ama bugün vermedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,123
Üyeler
187,453
Son üye
meeptt
Geri