Bilgisayar Güncelleme ve Yeni Sistem Kurma Tavsiyeleri

Reaksiyon skoru
5
Merhaba öncelikle. Kasım indirimleri, yıl sonu indirimleri derken kendi bilgisayarımı güncelleştirmek için parçalar topladım. AMD Ryzen 5 7500F, Gigabyte Aorus X870 Elite Ice Wifi 7, Gigabyte C500 Stealth Ice kasa, MSI 850W A850GL PSU, önceki bilgisayarımdan çekeceğim Galax 4070 ve Kingston Gen 4 1TB SSD ve Thermalright Phantomspirit 120 SE ARGB soğutucu bileşenleriyle beyaz bir sistem kurmak istedim. İlk sorum şöyle olcak, SSD'mi taşırken nasıl bir yol izlemeliyim ? SSD'mi yeni sisteme geçerken mi biçimlendireyim ? Parçalar ileriye dönük ama hata yapmışsın dediğiniz konu var mı ? Temiz Windows 11 kurulumu içim RUFUS mu tercih edeyim yoksa Microsoft'un kendi uygulamasıyla mı kurmaya çalışayım ? Biraz uzun bir soru oldu ama merak ettiklerim başlıca bunlar. Şimdiden vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

Hocam windows kurarken diski tamamen temizleyebiliyorsunuz. O yüzden şimdilik bir şey yapmanıza gerek yok. Verilerinizi yedekleyin yeterli.

keske anakarta o kadar verecegınze orta b650 alıp ıslemcıyı daha yuksek bır model alsaydınız

keske anakarta o kadar verecegınze orta b650 alıp ıslemcıyı daha yuksek bır model alsaydınız
Anakartı cashbacklerle birlikte 12000’e aldım. Bunu alma sebebim de ileriye dönük yatırım. 9950x ya da 9900x almayı düşünüyorum. Mühendislik öğrencisiyim hesaplamalı çizimler akışkanlar mekaniği vs. çizimleri için bu işlemcileri tercih etmeyi düşünüyorum ondan dolayı B serisi anakart almak istemedim. Fiyatı da kötü değildi bu fiyata X870 bulunmuyor zaten ondan dolayı böyle bir yol izledim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam windows kurarken diski tamamen temizleyebiliyorsunuz. O yüzden şimdilik bir şey yapmanıza gerek yok. Verilerinizi yedekleyin yeterli.
Hocam kaydettiklerim belgelerim dışında sence yedeklemem gereken mühim veri var mıdır ?

Anakartı cashbacklerle birlikte 12000’e aldım. Bunu alma sebebim de ileriye dönük yatırım. 9950x ya da 9900x almayı düşünüyorum. Mühendislik öğrencisiyim hesaplamalı çizimler akışkanlar mekaniği vs. çizimleri için bu işlemcileri tercih etmeyi düşünüyorum ondan dolayı B serisi anakart almak istemedim. Fiyatı da kötü değildi bu fiyata X870 bulunmuyor zaten ondan dolayı böyle bir yol izledim.

Hocam kaydettiklerim belgelerim dışında sence yedeklemem gereken mühim veri var mıdır ?
Tarayıcıda kayıtlı şifreleriniz, yer imleriniz ve eğer fazla program kullanıyosanız kullandığınız programların bir listesini çıkarsanız iyi olur.

Tarayıcıda kayıtlı şifreleriniz, yer imleriniz ve eğer fazla program kullanıyosanız kullandığınız programların bir listesini çıkarsanız iyi olur.
Google Chrome'u eşzamanlayınca otomatik geliyorlarsa sıkıntı yok gibi bir tek çalışmalarım ve belgelerimi taşısam yeter gibi o zaman.

Google Chrome'u eşzamanlayınca otomatik geliyorlarsa sıkıntı yok gibi bir tek çalışmalarım ve belgelerimi taşısam yeter gibi o zaman.
Otomatik geliyor googlea kayıt ettiğin şifre ve yerimler. Oyun savelerini yedekleyebilirsin. Onun haricinde temiz kurulum için rufusla iso yazdırıp formatlarsın bir şey yok Formattan önce ssdyi 2ye bölüp silinmeyecekleri D ye alıp D diskine DATA ismi verin kafii

Ha birde sürücüleri elle kurun interneti kapatıp onun içinde format öncesi D ye yedekleyin

Otomatik geliyor googlea kayıt ettiğin şifre ve yerimler. Oyun savelerini yedekleyebilirsin. Onun haricinde temiz kurulum için rufusla iso yazdırıp formatlarsın bir şey yok Formattan önce ssdyi 2ye bölüp silinmeyecekleri D ye alıp D diskine DATA ismi verin kafii

Ha birde sürücüleri elle kurun interneti kapatıp onun içinde format öncesi D ye yedekleyin
Öncelikli driverlar ethernet, wifi gibi driverlar mı yoksa daha mühimleri de var mı ? İnternete bağlayıp elle indirsem sorun olur mu ?

Öncelikli driverlar ethernet, wifi gibi driverlar mı yoksa daha mühimleri de var mı ? İnternete bağlayıp elle indirsem sorun olur mu ?
İnternete bağladığın anda otomatik windows update yükler o yüzden önce elle indirip kendin kurman bulamadıklarını onun kurması lazım

Öncelikli driverlar anakartın sitesindeki sürücüler anakartın destek sayfasından
Güncel chipset sürücüsü Amd sitesinden
Güncel grafik sürücüsü Nvidia sitesinden

İnternete bağladığın anda otomatik windows update yükler o yüzden önce elle indirip kendin kurman bulamadıklarını onun kurması lazım

Öncelikli driverlar anakartın sitesindeki sürücüler anakartın destek sayfasından
Güncel chipset sürücüsü Amd sitesinden
Güncel grafik sürücüsü Nvidia sitesinden
Tamamdır çok teşekkürler bakalım inşallah kurdum kuruldu diye konu açmak nasip olur.

• Beğen
Reaksiyonlar: GUSE
Tamamdır çok teşekkürler bakalım inşallah kurdum kuruldu diye konu açmak nasip olur.
Olur olur dert değil. Win sürümün önemli değil.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X870-AORUS-ELITE-WIFI7-ICE/support buradan
Realtek HD Audio Driver 6.0.9879.1 - Realtek LAN Driver 11.26.50.2025 - Realtek WIFI Driver 6102.24.138.0 - Realtek Bluetooth driver 18.4032.2510.0901 - ITE USB driver 1.3.8.018

https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am5/x870.html buradan
AMD Chipset Drivers - Revision Number 7.11.26.2142

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/drivers/results/259272/ buradan
Ekran kartını indirdin mi bitti gitti

Gerisini update hallediyor.

driverlar önemli kesin indir

Geri