Sistem Fan Ayarları Hakkında Yardım

OH4NK

80+
Reaksiyon skoru
3
Herkese iyi forumlar arkadaşlar.

Hali hazırda kullandığım Amd 5600X/Msi 3070ti 'li sistem var fakat bir türlü fan ayarlarını yapamadım. Msi center'dan yapıyorum fakat ayarları görmüyor. Bios'tan nereden yapacağımı da bilmiyorum. Sıcaklık/fan yüzdesi ayarlarını kaç yapmam gerekiyor. Bu sistemde ekran kartını en iyi performansında verimli şekilde nasıl kullanabilirim. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Sistem sıcaklığı kritik seviyelere çıkmıyorsa fazla fan açman bir ekstra performans kazandırmaz, sadece kafanı ütüler. Biosdan yaparsan daha iyi olur MSI ana kartın olduğu için açılırken delete tuşuna bas. Gir, orada ayarla, uygulamalar bilgisayar bir noktaya kadar açılana kadar devreye girmiyor. Bir sorun yoksa ordan da ayarlanıyor ama sistemde çok fazla program açık olması bence sıkıntı, gereksiz. Bir de kapatınca ayarda gider. Bios da nasıl ayarlı ise öyle olur yine.

MSI Am4 bios veya kendi ana kartın tüm ismini yazıp video izlersen daha iyi olur.

Fanlar anakarta bağlı ve 3-4 pin demi

Sistem sıcaklığı kritik seviyelere çıkmıyorsa fazla fan açman bir ekstra performans kazandırmaz, sadece kafanı ütüler. Biosdan yaparsan daha iyi olur MSI ana kartın olduğu için açılırken delete tuşuna bas. Gir, orada ayarla, uygulamalar bilgisayar bir noktaya kadar açılana kadar devreye girmiyor. Bir sorun yoksa ordan da ayarlanıyor ama sistemde çok fazla program açık olması bence sıkıntı, gereksiz. Bir de kapatınca ayarda gider. Bios da nasıl ayarlı ise öyle olur yine.

MSI Am4 bios veya kendi ana kartın tüm ismini yazıp video izlersen daha iyi olur.
Hocam fazla fan açmaktan ziyade aslında daha stabil olsun istiyorum. Bir ayarsızlık var ve oyundan bundan dolayı drop yiyorum bazen, bir de ayarsız çalışıyor bazen çok sesli ve yüksek, bazen çok düşükte. biostan nereden ayarlayacam ve derece ve dövüş hızını hangi ayarda yapmam gerekiyor o kısmı bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fanlar anakarta bağlı ve 3-4 pin demi
Evet hocam doğru

Hocam fazla fan açmaktan ziyade aslında daha stabil olsun istiyorum. Bir ayarsızlık var ve oyundan bundan dolayı drop yiyorum bazen, bir de ayarsız çalışıyor bazen çok sesli ve yüksek, bazen çok düşükte. biostan nereden ayarlayacam ve derece ve dövüş hızını hangi ayarda yapmam gerekiyor o kısmı bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet hocam doğru
3 pin mi 4 pin mi?

cpu için msi center yerine kesinlikle bios kullanılmalı ekran kartı için msi afterburner iş görür

4 adet orijinal fanı var onlar 4 pin girişinde. Sonradan eklediğim fanlar 3 pin. Cpu fanı da 4 pin
4 pinleri pwm modda, 3 pinleri dc modda ayarlamalısın. Genel olarak 40 derece %20, 50 derece %30, 70 derece %50, 85 derece %100 diye ayarlayabilirsin. Kullanım senaryolarına ve ses tolerasyonuna göre ince ayarlar yaparsın sonra. Tek egzoz fanı varsa onu biraz daha güçlü çalıştır. 2 taneyse aynı değerleri kullan. Biosa del tuşuyla pc açılırken sürekli basarak gir ve fan settingsi bul oradam dediklerimi yap.

Merhaba HWMonitor adli Programi indirip bir kursan sonra acip. Bilgileri buraya resim olarak esklesen, bir bakabilsek.Biosdan yapamiyorsan FANCONTROLL adli programi indirip Tüm FAN degerlerini oradan ayarlayabilirsin.indirip Kurdugunda otomatik tüm Fanlarini bulup önce kalibre ediyor sonra istedigin FAN i teker teker ince ayar cekebilrsin.
Fancontroll.webp

Son düzenleme:
Geri