Termal macun önerisi

Boşta ısıların önemi yok. Eğer yükte 80c altında kalıyorsa boşa macun yenileme. Eğer tozluysa tozunu at, bir de UV çek sıcaklar rahatlar.
yük altında max 73 gördüm boşta çok ısınıyor dediğim gibi fanlar çalışmıyor benim 55 dereceye kadar o sıcaklığada rahat çıkıyor kart fan çalışmayınca
 
yük altında max 73 gördüm boşta çok ısınıyor dediğim gibi fanlar çalışmıyor benim 55 dereceye kadar o sıcaklığada rahat çıkıyor kart fan çalışmayınca
Vaktin varsa furmark2 test aç, ekran resmi paylaş. Ona göre ihtiyaç var mı yok mu söyleyeyim.
 
Bence de ekran kartına dokunma termal macun olarak mx6 alabilirsin hem kaliteli hem fiyatına göre performansı iyi
 
10 yillik msi gtx gaming x 1070'im boşta hep 60 derecede. İşin tuhafi fanlari çalışmadığı halde 60'i geçmiyor. Ekran kartini acmaya ben de tirsiyorum ama acaba bir fark yaratır mi?

Bir de islemci icin farkli, GPU icin farkli tip macunun nedeni ne acaba?
 
ekran kartında pump out yapabılır
Pump out yapmaması için geliştirilmiş ekstra koyu kıvamlı bir macun. Çimento gibi. Ben gtx 1650de kullanmıştım 1 sene içinde sıcaklıklarında bir artış gözlemlemedim ilk sürdüğüm değerleri korudu, sonra kartı değiştim zaten.
Ama kullanımı biraz zor olabiliyor spatula kullanıyorsun spatulaya yapışıyor. Ekran kartı çipi daha ufak olduğu için ona göre az kullanmak gerekiyor. Sürerken kenarlarda biraz boşluk kalacak şekilde uygulamak iyi oluyor kenarlardan taşmaması için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yük altında max 73 gördüm boşta çok ısınıyor dediğim gibi fanlar çalışmıyor benim 55 dereceye kadar o sıcaklığada rahat çıkıyor kart fan çalışmayınca
Kasan müsade ediyorsa ekran kartının altına 2 tane fan tak. Kendi fanları çalışmadığı zaman bir miktar serin tutmaya yardımı oluyor.
 
rtx 3060 ekran kartı ile i3 12100f kullanıyorum pc yi alalı 2.5 sene oldu sıcakları biraz fazla kış olmasına rağmen termal macun önerir misiniz? arkadaşlar 2.5senedir hiç değiştirmedim arctic mx4 yada arctic mx6 almayı düşünüyorum çok fark varmı yada başka öneriniz varsa yazabilirsiniz
MX 4
 
Asus rog strix 1070 ekran kartıma yıllardır mx-4 ve daha iki gün önce de mx-6 macun kullandım sorun yaşamadım. Tabi yıllardır yaptığım için elim alıştı ekran kartı biraz zor iş dikkat etmek gerek.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,119
Mesajlar
10,646,735
Üyeler
187,454
Son üye
meeptt
Geri
Top