- Reaksiyon skoru
- 5
Yapay zekaya neden yaptırdınız?
Ya bi de Inkar edenler Sana karsi olanlar var HAHAHAHAYapay zekaya yaptırma amacını merak ettim
Adam tam 45. Dakika da forumdan ban yemişYapay zekaya neden yaptırdınız?
Mesajlara baktım npc gibi adam la kendisi yapay zeka falan olabilirAdam tam 45. Dakika da forumdan ban yemiş
3 Ekim 1934'te Türkiye'ye ziyarete gelen İsveç veliahtı VI. Gustav Adolf şerefine Çankaya Köşkü’nde verilen ziyafette şöyle bir konuşması var Atatürk'ün:Ama ben yine de Atatürk'ün bu yaptığını pek mantıklı bulmuyorum, sıradan biri isminin öz türkçe olması isteğiyle ismini değiştirebilir, ama tarihe kendi adınla nam salmış birinin kullanımı tutmayacağı da belli bu değişikliği yapması bana tuhaf ve gereksiz geliyor.
öyle tabi genel olarak büyük zihinler karar verdi mi sonuna kadar, oldurana kadar olmasını ister bu tür şeylerin. Yine de Atatürk devrimleri genel olarak realist ve mantığa uyar seviyede, bu tür bazı eylemleri ise tutmuyor.3 Ekim 1934'te Türkiye'ye ziyarete gelen İsveç veliahtı VI. Gustav Adolf şerefine Çankaya Köşkü’nde verilen ziyafette şöyle bir konuşması var Atatürk'ün:
Atatürk'ün zihninde meselenin ne denli mühim olduğunun anlaşılması için güzel bir örnek. Atatürk, bu dönemler fena takık bir durumda dilde sadeleşmeye. Etkilerini her yerde görüyoruz. Mümkün mertebe Türkçe kökenli kelimeleri kullanıyor.
- Altes Ruayâl, Bu gece, yüce konuklarımıza, Türkiye’ye uğur getirdiklerini söylerken duyduğum, tükel özgü bir kıvançtır. Burada kaldığınız uzca, sizi sarmaktan hiç durmayacak ılık sevgi içinde, bu yurtta, yurdunuz için beslenmiş duyguların bir yankısını bulacaksınız. İsveç-Türk uluslarının kazanmış oldukları utkuların silinmez damgalarını tarih taşımaktadır. Süerdemliği, önü, bu iki ulus, ünlü sanlı sözlerinin derinliğinde sonsuz tutmaktadır. Ancak, daha başka bir alanda da onlar erdemlerini, o denli yaltırıklı yöntemle göstermişlerdir. Bu yolda kazandıkları utkular, gerçekten daha az özence değer değildir. Avrupa’nın iki bitim ucunda yerlerini berkiten uluslarımız, ataç özlüklerinin tüm ıssıları olarak baysak, önürme, uygunluk kıldacıları olmuş bulunuyorlar; onlar bugün en güzel utkuyu kazanmaya anıklanıyorlar; baysal utkusu. Altes Ruayâl, Yetmiş beşinci doğum yılında oğuz babanız, bütün acunda saygılı bir sevginin söyüncü ile çevrelendi. Genlik, baysal içinde erk sürmenin gücü işte bundadır. Ünlü babanız, yüksek Kralınız Beşinci Güstav’ın gönenci için en ıssı dileklerimi sunarken, Altes Ruvayâl, sizin Altes Ruvayâl, Prenses Louise, sevimli kızınız Altes Prenses İngrid’in esenliğine, tüzün İsveç Ulusunun gönencine içiyorum.